Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι με ασκήσεις νότια της Κρήτης

  14 June, 2020 ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι με ασκήσεις νότια της Κρήτης

Πρόκειται για την πρώτη αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιεί από μόνη της η Τουρκία -και όχι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ- σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις ακτές της

Αεροπορικές και ναυτικές μονάδες της Τουρκίας, πήραν μέρος την Παρασκευή σε άσκηση ανοικτά των ακτών της Λιβύης και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται ίσως για την πρώτη αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιεί από μόνη της η Τουρκία -και όχι στο πλαίσιο συμμαχικής εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ- σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις ακτές της.

Όπως αναφέρεται εξάλλου την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση ανοικτής θάλασσας πήραν μέρος 17 μαχητικά αεροσκάφη προερχόμενα από την αεροπορική βάση του Εσκισεχίρ και οκτώ φρεγάτες και κορβέτες του τουρκικού Ναυτικού, δυνάμεις οι οποίες δοκιμάστηκαν στη δυνατότητα της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις σε μεγάλη απόσταση.

Στην διαρκείας οκτώ ωρών γυμνάσια, σε απόσταση 1.050 ναυτικών μιλίων από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, έγινε εξάσκηση στις διαδικασίες διοίκησης και ελέγχου, ενώ διεξήχθησαν ασκήσεις που περιελάμβαναν ανεφοδιασμό εν πτήσει, κοινές αεροναυτικές επιχειρήσεις και έγινε καταγραφή του ναυτικού και αεροπορικού πεδίου της περιοχής. 

 

  14 June, 2020 ΑΡΘΡΑ