Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες στα Πραιτώρια

  23 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες στα Πραιτώρια

Συνεχίζουν την παρουσία τους στο μπλοκο των Πραιτωρίων οι αγρότες.

Οι αγρότες του Συλλόγου Αστερουσίων βγήκαν από χθες στο δρόμο, ξεκινωντας όπως λένε εναν νέο αγώνα διεκδίκησης. Εξέδωσαν μάλιστα μια ακόμη ανακοινωση:

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες των Αστερουσίων βγήκαμε στο μπλόκο του αγώνα στα Πραιτώρια! Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα που δίνουν σε κάθε περιοχή τη δική τους δύσκολη μάχη με τα προβλήματα, που οργανώνουν την πάλη τους!

Ώρα την ώρα έρχονται περισσότερα τρακτέρ, διατρανώνουμε το μπόι και τη θέλησή μας ενάντια σε μια πολιτική που «αβαντάρει» τους μεγάλους κι εμάς μας ξεκληρίζει! Ενάντια στις κυβερνήσεις και τους τοπικούς άρχοντες που μας κοροϊδεύουν, μας αγνοούν και μας χτυπάνε με γκλοπ και χημικά! Ενάντια σε εκείνους που «παίζουν» τον ιδρώτα μιας χρονιάς, τις περιουσίες μας, για τα κέρδη τους! Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν το μπλόκο, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ! Καλούμε τον λαό, την νεολαία της περιοχής να αγκαλιάσουν το μπλόκο! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο λάδι και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Άμεση πληρωμή στην παράδοση. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.
Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

Ειδικά για τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή:

Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με ευθύνη του κράτους.
Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Όχι στην ανάθεση σε εργολάβους, είτε ιδιώτες είτε Δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.
Απαλλαγή πληγέντων λόγω καταστροφών από φόρους/χαράτσια (τέλη, άρδευση, κλπ).

Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.
Όχι στις περικοπές επιδοτήσεων-ενισχύσεων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αύξηση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και αγώνων. Τώρα κατάργηση των "αγροτοδικείων"!»

 

  23 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ