Συνηθισμένος στις...ανατροπές!

  30 October, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Συνηθισμένος στις...ανατροπές!

Ερυθρόλευκος Θεός στη Μόσχα!

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ, με 79-84, για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague, μετά από 11 χρόνια, όταν στις 1/4/2008, είχε νικήσει τους Ρώσους με buzzer beater του Λιν Γκριρ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλού οιωνούς για την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος επέλεξε να μην ξεκινήσει τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη στην αρχική πεντάδα, καθώς προηγήθηκε με 0-4, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άμεσα αντέδρασε και πήρα τα ηνία της αναμέτρησης (6-4) με τον Νταρούν Χίλιαρντ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπόρεσε να χτίσει μομέντουμ και μέσω της σκληρής της άμυνας, καθώς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε αρκετά λάθη κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +6 (24-18). Όμως, αυτό που προβλημάτισε τον προπονητή των Ερυθρόλευκων ήταν η κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος τραυματίστηκε και δεν επέστρεψε στον αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η ΤΣΣΚΑ συνέχισε την πολύ καλή της άμυνα και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ξέφευγε από τον έλεγχο του Ολυμπιακού, καθώς η ρωσική ομάδα κράτησε τους φιλοξενούμενους κολλημένους στους 18 πόντους, για τρία αγωνιστικά λεπτά.

Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 11 πόντους (29-18), αλλά με τον Μπράντον Πολ (20 π) να παίρνει το… όπλο του και την άμυνα του Ολυμπιακού να εγκλωβίζει τους κύριους εκφραστές των επιθέσεων της ΤΣΣΚΑ, οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και μπήκαν εκείνοι μπροστά στο σκορ με 31-32, μετά από τη μαγική πάσα του Πολ στον Πρίντεζη.

Οι Πειραιώτες, παρά το γεγονός ότι σούταραν μόλις πέντε τρίποντα, εκ των οποίων τα δύο ήταν εύστοχα, στο πρώτο ημίχρονο, μπόρεσαν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-43.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χρεώθηκε με το τρίτο του προσωπικό φάουλ και έτσι, οι Ρώσοι, βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν στο «ζωγραφιστό» και να μείνουν πολύ κοντά στο σκορ, με τον Κάιλ Χάινς (19 π) να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίρνουν σωστές αποφάσεις στην επίθεση και με τον Κέβιν Πάντερ (16 π), να δείχνει πρώτη φορά τον πραγματικό του εαυτό μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με τέσσερις πόντους (60-64). Μάλιστα στην τέταρτη περίοδο ανέβασε την απόδοσή του και την υπέρ του διαφορά (62-68), καθώς ο Πάντερ δεν σταμάτησε να χτυπά στις αλλαγές που έκαναν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα, ο Κεστούτις Κεμζούρα έριξε στο παρκέ τους πιο παραγωγικούς του παίκτες, τους Σπανούλη, Πάντερ, Πολ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Ο Λιθουανός προπονητής δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς οι Ερυθρόλευκοι πήραν για τα καλά κεφάλι στο σκορ (66-73).

 

  30 October, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα