Συννεφιασμένος ο ουρανός στην Κρήτη – Πιθανότητα βροχόπτωσης

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη την Κρήτη με πιθανότητα βροχόπτωσης.
Αντίθετα, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας – σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Η πρόγνωση για την Κρήτη
Αναλυτικότερα στην Κρήτη κυριαρχούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πέντε με έξι μποφόρ ενώ σταδιακά μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί
Με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:
Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν την δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.
Τέλος, γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
Δείτε επίσης
- Λειψυδρία: Καμπανάκι και για τα υπόγεια ύδατα – Η χαρακτηριστική περίπτωση των Μοιρών
- Matala Beach Festival 2025: Πρεμιέρα για το κορυφαίο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Νότου
- Ο Π.Σ Τυμπακίου ευχαριστεί....
- Δήμος Φαιστού: Ανακοίνωση Για τους πληγέντες από τους σεισμούς του 2021
- «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Χρειαζόμαστε συντονισμό και πολιτική βούληση»