Συνομιλία με το… Διάστημα για μαθητές του Γυμνασίου Πόμπιας.

mesaralive  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Συνομιλία με το… Διάστημα για μαθητές του Γυμνασίου Πόμπιας.

φωτο: greek-weather.org

10μελής ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου Πόμπιας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Food from Spirulina» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) που υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 20 σχολεία της Κρήτης, του Βελγίου και της Σουηδίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 μέρη:

Στο 1ο μέρος οι μαθητές πραγματοποίησαν, στο χώρο του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Γυμνάσιου Πόμπιας, πείραμα εκτίμησης παραγωγής οξυγόνου από καλλιέργεια Σπιρουλίνας με τη χρήση ειδικής πειραματικής διάταξης που προμήθευσε ο ESA.

Στο 2ο μέρος οι μαθητές, η Διευθύντρια του Γυμνασίου κα. Καλλιπέτη Δέσποινα,Βιολόγος και η καθηγήτρια Σκαράκη Αικατερίνη, Βιολόγος, παρακολούθησαν την Πέμπτη, 23/04/2015, στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Βουτών ημερίδα στην διάρκεια της οποίας οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα του πειράματος Spirulina που είχαν διενεργήσει.

Ακόμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν ζωντανά με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti. Αξίζει να τονιστεί ότι η ερώτηση των μαθητών του Γυμνασίου της Πόμπιας επιλέχθηκε μαζί με άλλα τέσσερα ερωτήματα άλλων σχολείων για να απαντηθεί από την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερωτήσεις τέθηκαν και από μαθητές του Γυμνασίου Τυμπακίου το οποίο επίσης συμμετείχε στο πρόγραμμα.

Η ημερίδα υποστηρίχτηκε τεχνικά από την Μονάδα Δικτύων και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταδόθηκε ζωντανά από την Υπηρεσία Ζωντανών Μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ημερίδας καθώς και της τηλεδιάσκεψης με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και την αστροναύτη του ESA Samantha

 

mesaralive  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα