Συντάξεις Ιουλίου 2023 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

  11 June, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Συντάξεις Ιουλίου 2023 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Aπό το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων  μηνός Ιουλίου στους ασφαλισμένους.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη 27 Ιουνίου θα κατατεθούν τα ποσά των συντάξεων στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) , ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. 
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων στους ασφαλισμένους  του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 θα καταβάλουν το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ , το Δημόσιο, οι τράπεζες, τα εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ο ΟΤΕ τις συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8

Οι συντάξεις των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν με βάση με τον ΑΜΚΑ, τις ίδιες ημερομηνίες (28-29)

Επίσης μαζί με την καταβολή συντάξεων μηνός Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν επιδόματα από τη ΔΥΠΑ και να γίνουν πληρωμές σε δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και σε μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 αναμένεται να καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2023 και έχει εγκριθεί.
Επίδομα Στέγασης/ Στέγασης: Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2023 και έχει εγκριθεί.
Επίδομα γέννησης:  Υπενθυμίζεται πως συνολικά η ενίσχυση ανέρχεται σε 2000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ  κ.ο.κ

Αλλά και προνοιακά και διατροφικά επιδόματα, στεγαστική Συνδρομή, επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και σύνταξη Υπερηλίκων.

Σημειώνεται  την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 το απόγευμα αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα ποσά των παραπάνω επιδομάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

 

  11 June, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ