Super League: Ανετο διπλό του Ολυμπιακού στη Νίκαια- “Τούμπαρε” τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ (hl)

  07 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Ανετο διπλό του Ολυμπιακού στη Νίκαια- “Τούμπαρε” τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ (hl)

Ο Βατσλίκ ήταν αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε στο α' ημίχρονο και ο Ολυμπιακός έκανε ένα άνετο πέρασμα απ' τη Νεάπολη όπου κέρδισε με 3-0 τον Ιωνικό. Οι Πειραιώτες με σκόρερ τους Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο και Μασούρα συνέχισαν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα έπειτα από 22η αγωνιστικές και παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας απ' τον δεύτερο στη βαθμολογία της Super League ΠΑΟΚ.

 Ο Ολυμπιακός σκόραρε προτού καν αρχίσει το ματς καθώς μόλις στο 3' ο Τικίνιο βρήκε δίχτυα με κεφαλιά όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Τελικά ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 24' με φανταστικό μακρινό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα μακριά απ' την περιοχή του Ιωνικού και με έναν... κεραυνό άνοιξε το σκορ.

Ο Ιωνικός πάντως άξιζε ένα γκολ καθώς είχε μεγάλες φάσεις αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Βατσλίκ. Στο 14' ο Λένις βγήκε μόνος απέναντι στον Τσέχο, ο οποίος έσωσε βέβαιο γκολ, ενώ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και στο 33' σε μακρινό σουτ του Ντάλσιο. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 44', οπότε ο Βατσλίκ είχε εντυπωσιακή διπλή επέμβαση σε τετ α τετ του Μάντζη και μακρινό σουτ του Κιάκου.

 Στο 54' ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομαό και ο Τικίνιο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος διαμορφώντας το 0-2 με το έβδομο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Η... σεμνή τελετή έλαβε οριστικά τέλος στο 58' οπότε ο Μασούρας με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το 0-3.

 Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Άοσμαν (64' Πλατέλλας), Ντάλσιο, Τσιγκρίνσκι (80' Τσιριγώτης), Ματσούκας (89' Πογκοσιάν), Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος, Κάνιας, Λένις (79' Μαχαίρας), Μάντζης (79' Μάναλης).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς (83' Μπα), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (66' Ελ Αραμπί), Ροντρίγκες (43' Μασούρας).

Σκορ και θέαμα στο ντέρμπι της Τούμπας

Με μεγάλη ανατροπή σε διάστημα έντεκα λεπτών ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σε 2-1 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Παλάσιος αλλά ο Δικέφαλος με τον (συνήθως) καθοριστικό Ίνγκασον και γκολάρα του Σάστρε έφτασε σε μια πολύτιμη επικράτηση που τον κρατά στο -9 απ' τον Ολυμπιακό. Απ' την άλλη, το Τριφύλλι βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς ηττήθηκε για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια της ομάδας για την είσοδο στα πλέι οφ.

 

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ντέρμπι καθώς μόλις στο 6' ο Παλάσιος πρόλαβε την μπάλα απ' τον Ζίβκοβιτς και με ένα δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη. Ο Δικέφαλος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 25' με τον Τσόλακ να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ οι Πράσινοι λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 28' με κεφαλιά του Σάντσες που ανάγκασε σε τρομερή επέμβαση τον Πασχαλάκη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του ματς χάλασε λόγω των πολλών διακοπών καθώς υπήρξαν τραυματισμοί, διακοπές, εντάσεις, νεύρα και αρκετά φάουλ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Τσόλακ να προσπαθεί να σκοράρει με εντυπωσιακό γυριστό που όμως ήταν άστοχο.

Στο β' ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός. Στο 77' ο Ζίβκοβιτς σέντραρε συρτά απ' τα αριστερά και ο Ίνγκασον με εξουδετερωμένο τον Μπρινιόλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (1-1). Το έργο του Δικεφάλου ωστόσο δεν τελείωσε εκεί καθώς στο 88' ο Σάστρε εξαπέλυσε έναν κεραυνό αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα απ' τη γραμμή του Μπρινιόλι υπογράφοντας τη μεγάλη ανατροπή.

 

ΠΑΟΚ:  Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Τσόλακ (64’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (68’ Αγιούμπ), Λούντκβιστ (41’ Βιτάλ), Αϊτόρ (80’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (80’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (68’ Γκατσίνοβιτς).

 

  07 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα