Super League: Αυλαία με μεγάλες νίκες για ΟΦΗ και Αστέρα (hl)

  15 November, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Αυλαία με μεγάλες νίκες για ΟΦΗ και Αστέρα (hl)

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του α’ γύρου της Super League επεφύλασσε τρομερές συγκινήσεις, με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 2-1 του Λεβαδειακού στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, φτάνοντας στην πρώτη νίκη του έπειτα από 9 αγωνιστικές (4 ισοπαλίες 5 ήττες).

Μία νίκη που «ξεκόλλησε» τους Κρητικούς απ’ την τελευταία θέση της βαθμολογίας και τους ανέβασε στη 10η θέση και ήρθε απ’ τις καθοριστικές αλλαγές του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο Νέιρα στο 74’ -λίγο μετά την είσοδό του στο ματς- ισοφάρισε για τον ΟΦΗ και ο Μπιφουμά «σέρβιρε» στο 82’ το γκολ της ανατροπής προς τον Ντουρμισάι, ο οποίος εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του στο 2’.

Πριν καλά-καλά... ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα με γκολ από τα... αποδυτήρια. Από κόρνερ του Βρακά, ο Ντουρμισάι στην προσπάθειά του να αποκρούσει στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι πρώτα στο δοκάρι και μετά μέσα απ’ τη γραμμή του τέρματος του Μανδά, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της Βοιωτίας.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να συνέλθει από το... σοκ του γρήγορου γκολ του Λεβαδειακού και στο 12’ πάτησε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως η κεφαλιά του Μπουζούκη έπειτα από τη σέντρα του Μπαλογιάννη πέρασε πολύ άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός έφτασε μία... ανάσα από το 2-0, όμως το πλασέ του Γιαννιώτα μέσα απ’ την περιοχή, κόπηκε λίγο πριν περάσει τη γραμμή από τον Βούρο κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Μανδάς.

Στο 54’ ο διαιτητής εξέτασε στο μόνιτορ ενδεχόμενο πέναλτι πάνω στον Μπαλογιάννη. Ωστόσο, έπειτα από on field review αποφάνθηκε πως πρώτα υπήρξε επιθετικό φάουλ του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ.

Στο 56’ ο Ντουρμισάι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε αμέσως μετά από ένα κοντρόλ, όμως ο Μάρκοβιτς έδειξε εξαιρετική αντανακλαστικά κι απέκρουσε, ενώ στο 64’ ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του Τζου.

Η επιμονή του ΟΦΗ δικαιώθηκε στο 74’ με το γκολ του Χουάν Νέιρα, ο οποίος έπειτα από σέντρα του Τοράρινσον έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά-ψαράκι, δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Κρητικοί πήραν τα πάνω τους μετά την ισοφάριση κι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 82’ με τον Ντουρμισάι, ο οποίος... εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του στο 2ο λεπτό. Μια άλλη αλλαγή του Νταμπράουσκας, ο Μπιφουμά έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Νέιρα, «πάτησε» στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε προς τον Ντουρμισάι που έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την κρητική ομάδα.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μεγιάδο, Βούρος, Περέα, Ντίκο, Διαμαντής, Νέιρα - Βρακάς, Μάρκοβιτς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Τοράρινσον, Περέα, Μεγιάδο (73’ Ντιουσέ) Μπουζούκης (64’ Τζου), Ντίκο (74’ Μπιφουμά), Μπαλογιάννης (73’ Νέιρα), Ντουρμισάι (87’ λ.τρ. Στάικος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Χάμοντ, Μπαχανάκ, Βρακάς, Σκβάρκα (89’ Σακό), Βήχος, Γιαννιώτας, Νίκας, Δούμτσιος (79’ Πέτρε).

Κέρδισε Ιωνικό και...χρόνο ο Αστέρας

Χρειάστηκε να περάσουν 43 μέρες και 6 αγώνες απ’ το 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ (2/10) -κι ένας αποκλεισμός ενδιάμεσα στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Ατρόμητο- προκειμένου να επιστρέψει ο Αστέρας Τρίπολης στις νίκες. 

Η ομάδα της Αρκαδίας επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», έπειτα από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ο Σίτο σημείωσε το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, ενώ την ίδια ώρα ο Ιωνικός παρέμεινε στα χαμηλά... πατώματα της βαθμολογίας.

Ο Ιωνικός επιχείρησε με το... καλησπέρα να αιφνιδιάσει την αρκαδική ομάδα, όμως το σουτ του Σεμπά στα 35 δευτερόλεπτα έφυγε εκτός εστίας. Στο 6’ από τη σέντρα του Τιλίκα, ο Τασουλής προσπάθησε στο δεύτερο δοκάρι να μπει στη φάση όμως η προβολή του έφυγε άουτ.

Στο 16’ ο Μάντζης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, βγήκε αρκετά πλάγια και προσπάθησε από δύσκολη θέση να πλασάρει, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπενίτο έφυγε στην κόντρα και βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, όμως ο γκολκίπερ του Ιωνικού έδιωξε με τα πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα (18’) ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, όταν από χαμηλό γύρισμα του Λέο Τιλίκα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και παρά την προσπάθεια του Μύγα, κατέληξε στον Σίτο που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 1-0. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την κατοχή και κατέγραψε την τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν η κεφαλιά του Μπενίτο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ιωνικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει για να βρει ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» τη νίκη, όμως το τέρμα που σημείωσε στο 58’ ο Μπενίτο απ’ την μπαλιά του Λέο Τιλίκα, ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οριακό οφσάιντ του φορ της αρκαδικής ομάδας.

Στο 69’ ο Ιωνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Σεμπά, ο Μάντζης από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου. Η ομάδα της Νίκαιας συνέχισε να είναι απειλητική και στο 73’ ο Μύγας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, όμως ο Παπαδόπουλος τρομερή επέμβαση, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Στο 80’ ο Χουτεσιώτης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στο εξ επαφής πλασέ του Λέο Τιλίκα, κρατώντας τον Ιωνικό «ζωντανό» στο παιχνίδι, ενώ στο 86’ το δυνατό σουτ του Φαντιγκά κόντραρε πάνω στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
Κίτρινες: Μουνάφο, Μπαράλες, Λεο Τιλίκα - Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Ρομαό, Μύγας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Τασουλής, Ιγκλέσιας (78’ Ντομίνγκεθ), Μουνάφο, Κρεσπί (85’ Άλβαρεζ), Σίτο (85’ Μπερτόλιο), Λέο Τιλίκα, Μπενίτο (70’ Μπαράλες)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Ρομαό, Σάκιτς (77’ λ.τρ. Ελευθεριάδης), Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Λοβέρα, Σεμπά, Άοσμαν (81’ Ν. Ιωαννίδης), Μάντζης

 

  15 November, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα