Super League: Εδραιώνεται στην κορυφή ο Ολυμπιακός-Μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

  08 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Εδραιώνεται στην κορυφή ο Ολυμπιακός-Μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Ένα γκολ του Μασούρα από το 17' έκανε όλη τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο 1-0 επί του Ιωνικού, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ αλλά να αγχώνονται στο φινάλε. Οι Πειραιώτες πάνε στη διακοπή της Super League στο +3 από την ΑΕΚ την οποία θα αντιμετωπίσουν μετά τις εθνικές ομάδες...

 Σε ένα ακόμη φετινό εντός έδρας ματς απέναντι σε θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο, ο Ολυμπιακός έπαιξε ακριβώς όσο χρειάστηκε ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Κορυφαίος του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους» ο Αγκιμπού Καμαρά, από κοντά σε απόδοση και οι Γκάρι Ροντρίγκες και Κένι Λαλά. Καλή απόδοση συνολικά, τηρουμένων των αναλογιών, από τον Ιωνικό που δεν κλείστηκε και είχε τις ευκαιρίες του για ένα γκολ και αυτός.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι θα γινόταν ένα ανοιχτό ματς, αφού ο Ιωνικός επέλεξε να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του και αυτός και γενικά να παίξει ποδόσφαιρο όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Σταδιακά, πάντως, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως, παρότι υπήρξαν και πάλι κάποια «θέματα» στην ανασταλτική λειτουργία του σε κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.

 Έστω κι έτσι, από το δεκάλεπτο και μετά, η ομάδα του Μαρτίνς ήταν αυτή που υποχρέωσε τον αντίπαλο να οπισθοχωρήσει μαζικά και από τη στιγμή που πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή το γρήγορο γκολ, το έργο της απλοποιήθηκε εν πολλοίς. Μετά το 1-0, συνέχισε με το ίδιο πλάνο πάντως, με το κλασικό παιχνίδι του: έντονη πίεση, κατοχή μπάλας, υπομονετική κυκλοφορία και γρήγορο τρανζίσιον. Ο Ιωνικός πλέον άρχισε να ψάχνει τις αντεπιθέσεις, αφού μόνο έτσι μπορούσε να περάσει τη σέντρα, με την κατοχή μπάλας να ξεπερνάει το 60% για τους Πειραιώτες, σταθερά σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν το χαμένο τετ-α-τετ του 3ου λεπτού για τον Μασούρα μετά τη μπαλιά του Αγκιμπού και με τον Χουτεσιώτη να σώζει. Στο 5' ο Ιωνικός απάντησε με δικό του τετ-α-τετ, όμως ο Βατσλίκ νίκησε τον Τουράμ, μετά από ασίστ του Ματσούκα. Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 17', όταν και πάλι ο Αγκιμπού δημιούργησε τη φάση. Βρήκε τον Γκάρι που έκανε κάθετη κίνηση, αυτός έκανε και το γύρισμα, με τη μπάλα να φτάνει μετά από κόντρα στον Μασούρα ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0.

Επόμενη φάση ήταν για τον Ιωνικό στο 23', όμως και πάλι ο Βατσλίκ έκλεισε σωστά τον Καμπράλ, ενώ στο 29' ο Ολυμπιακός χάνει μεγάλη ευκαιρία, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει το τελείωμα του Λαλά από κοντά. Στο 32' και πάλι ο γκολκίπερ του Ιωνικού έσωσε το κοντινό σουτ του Γκάρι μετά από συνδυασμό του με τον Τοκινίνιο. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε ελαφρώς, με τον Ολυμπιακό πάντως να ελέγχει άνετα όσα συνέβαιναν στο γήπεδο. Το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου στο Καραϊσκάκη, ενώ λίγο πριν «βγει» αυτό, ο Κούντε έγινε αναγκαστική αλλαγή.

 Με δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Αβραάμ να παίρνει τη θέση του Σωκράτη. Η εικόνα του ματς πάντως δεν άλλαξε στο ελάχιστο, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα για το δεύτερο γκολ ώστε να καθαρίσουν οριστικά το ματς. Ο Γκάρι έχασε νέο τετ-α-τετ στο 49' μετά από ωραία μπαλιά του Τικίνιο στην πλάτη της άμυνας, κάτι που δοκίμασαν συχνά οι γηπεδούχοι στο 90λεπτο. Στο 63' ο Ιωνικός απείλησε στην κόντρα με τον Τουράμ που αστόχησε και στο 67' ο Βατσλίκ μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Καμπράλ.

Η επόμενη κλασική ευκαιρία ήταν και πάλι για τον Ολυμπιακό, με δημιουργό και πάλι τον Αγκιμπού στο 74' αλλά και τους Ονιεκούρου, Ελ Αραμπί να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο τελευταίο τέταρτο η πίεση των «ερυθρόλευκων» ατόνησε αφού επέλεξαν να πάνε το ματς πιο συντηρητικά, κάνοντας μια απλή διαχείριση του αγώνα. Το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ, με τους πρωταθλητές να κάνουν τη δουλειά τους, συνεχίζοντας με νίκες στο πρωτάθλημα και αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες τους, έστω και χωρίς να εντυπωσιάζουν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος (46' Παπαδόπουλος), Λαλά, Εμβιλά, Κούντε (41' Μ. Καμαρά), Μασούρας (72' Ανδρούτσος), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (63' Ονιεκούρου), Τικίνιο (72' Ελ Αραμπί).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Βαφέας (92' Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ντάλσιο, Ρομαό, Ματσούκας (76' Ντελγκάδο, 92 Κάνιας), Άοσμαν, Καμπράλ (76' Λένις), Τουράμ.

Πήρε το κάστρο της Λεωφόρου ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League καθώς επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρο. Σε ένα σπουδαίο ματς, με πολλές φάσεις, γκολ και καταπληκτικό ρυθμό, ο Δικέφαλος έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κούρτιτς, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα, έφυγε με ένα πολύτιμο τρίποντο από τη δύσκολη έδρα του Τριφυλλιού και παρέμεινε σε απόσταση βολής απ' την κορυφή.

 Το παιχνίδι άρχισε με γρήγορο ρυθμό και τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να παίξουν μπάλα κι όχι να περιμένουν. Στο 5' ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Παλάσιος που απέκρουσε ο Πασχαλάκης αλλά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στην πρώτη του καλή επιθετική προσπάθεια.

Στο 13’ ο Ζίβκοβιτς έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, κουβάλησε την μπάλα, έκανε κίνηση προς τη γραμμή του άουτ αλλά παράλληλα γύρισε στην καρδιά της περιοχής του Παναθηναϊκού όπου ο Άκπομ έμεινε αμαρκάριστος και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1. Μάλιστα ο Δικέφαλος στο 27' έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο Τέιλορ κινήθηκε απειλητικά από τα δεξιά, έστρωσε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος σούταρε δύο φορές αλλά ο Βέλεθ έκοψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

 Οι Πράσινοι αντέδρασαν στο 32' με κεφαλιά του Παλάσιος από καλή θέση, ενώ απείλησαν ξανά στο 43' με διπλή προσπάθεια του Χουάνκαρ από πλάγια θέση.

 Το παιχνίδι παρέμεινε σε γρήγορο τέμπο και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου.Στο 53' ο Σάρλια προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά και ο ΠΑΟΚ απάντησε με κεραυνό του Μουργκ, που απέτρεψε με εξαιρετική επέμβαση ο Μπρινιόλι. Η προσπάθεια των Πρασίνων για να σκοράρουν απέδωσε καρπούς στο 59'. Ο Καρλίτος κράτησε μπάλα μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον νεοεισελθόντα Μαουρίσιο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κεραυνοβόλησε τον Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας 1-1.

Το επόμενο διάστημα ήταν εκρηκτικό καθώς χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Εν τέλει όμως ο ΠΑΟΚ βγήκε μεγάλος κερδισμένος καθώς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βιγιαφάνιες στον Μιχαηλίδη. Έπειτα από τσεκ στο VAR ο Ισπανός διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Κούρτιτς ευστόχησε στέλνοντας τον Μπρινιόλι απ' την άλλη πλευρά.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε, έχασε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά στο φινάλε του ματς ο Κούρτιτς βρήκε ένα ακόμη γκολ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 98' για το τελικό 1-3.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μαουρίσιο), Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Καρλίτος (78’ Μακέντα), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ Ροντρίγκο), Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (86’ Σβιντέρσκι).

 

  08 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα