Super League:  “Kαθάρισε” την ΑΕΚ με σουπερ Μπισεσβαρ ο ΠΑΟΚ

  27 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League:  “Kαθάρισε” την ΑΕΚ με σουπερ Μπισεσβαρ ο ΠΑΟΚ

Με... σόου του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και με τη σφραγίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε της ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων με 2-0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θύμισε τον... πρωταθλητή ΠΑΟΚ και με μια γεμάτη εμφάνιση πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του στη Super League, ενώ παράλληλα ανάγκασε την Ένωση στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Δικέφαλος του Βορρά διατήρησε την παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στην ΑΕΚ την οποία κέρδισε για πέμπτο (!) σερί παιχνίδι, ενώ διατήρησε και αήττητο οχτώ σερί αγώνων. Ο Μπίσεσβαρ έκανε μεγάλο παιχνίδι, σκόραρε ένα γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και ήταν η κινητήριος και... νικητήριος δύναμη του ΠΑΟΚ.

Κυριαρχία και... Μπίσεσβαρ

Το ντέρμπι άρχισε με πάθος και δύναμη όπως μας έχουν συνηθίσει οι Δικέφαλοι. Παράλληλα όμως είχε ταχύτητα και ρυθμό κάτι που πρόσφερε στο κοινό ένα καλό ντέρμπι. Η ΑΕΚ κατέγραψε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι στο 9', ο πότε ο Γέβτιτς έφυγε μόνος του απέναντι απ' τον Πασχαλάκη αλλά σούταρε πολύ ψηλά άουτ σπαταλώντας μια καλή στιγμή. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 26' με τον Σβαμπ που σούταρε άουτ και στο 29' με τον Αουγκούστο που δεν σκόραρε χάρη στη σπουδαία επέμβαση του Στάνκοβιτς. Τελικά ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε σε γκολ την κυριαρχία του στο γήπεδο στο 42'. Ο Μπίσεσβαρ υποδέχθηκε την πάσα του Κούρτιτς μέσα στην περιοχή και με έξυπνο συρτό σουτ ξεγέλασε τον Στάνκοβιτς, ο οποίος δέχθηκε το γκολ απ' την κλειστή του γωνία. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Αουγκούστο να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με... φόρα και το δεύτερο ημίχρονο και απείλησε να σκοράρει στο 51' με κεφαλιά του Σβαμπ. Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 68' οπότε ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα, πάσαρε προς τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ' τον Πασχαλάκη που έπεσε στα πόδια του μαζί με τον Τέιλορ και απομάκρυναν τον μεγάλο κίνδυνο. Έπειτα από πίεση μερικών λεπτών από την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά απειλητικός. Και στο 77' έπειτα από ενέργεια και πάλι του εξαιρετικού Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός ανατράπηκε από τον Μισελέν εντός περιοχής, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR επιβεβαίωσε την παράβαση και ο Κούρτιτς που εκτέλεσε εύστοχα έγραψε το 2-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, βρήκε γκολ στο 83' με τον νεοεισελθόντα Μοχαμάντι αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ του Ανσαριφάρντ, που παρεμπόδισε τον Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίνκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74' Εσίτι), Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς (74' Μουργκ, 90' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (93' Λύρατζης), Σβιντέρσκι (90' Άκπομ).

AEK: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ (85' Σιμόες), Σιμάνσκι (60' Σάκχοβ), Γέβτιτς (60' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86' Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο.

 

  27 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ