Super League: Kυριακή με θέαμα και πολλά γκολ (ΗL)

  20 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Kυριακή με θέαμα και πολλά γκολ (ΗL)

Για δεύτερη σερί αγωνιστική στη Super League ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του. Τουλάχιστον όμως τούτη τη φορά πήρε τη νίκη απέναντι στη Λαμία με 2-1, σε αντίθεση με την πρεμιέρα, οπότε έχασε βαθμούς απ' τον Ατρόμητο (0-0) στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν νωρίς με 0-2, χαλάρωσαν, δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και η Λαμία, ιδίως στο β' ημίχρονο, έγινε πολύ απειλητική φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό

Κι όμως ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά καθώς βρήκε ένα γρήγορο γκολ στο 12' από στατική φάση. Ο Σισέ κυριάρχησε στον αέρα έπειτα απ' την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ενώ το 0-2 έγινε πράξη στο 32' μετά από πάσα του Αγκιμπού Καμαρά και σουτ του Μπουχαλάκη, που κόντραρε στο σώμα του Μαζουλουξή αλλάζοντας την πορεία της μπάλας.

Η εικόνα του ματς δεν ήταν για 0-2 αλλά η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού που έκανε τη διαφορά. Παρ'  όλα αυτά, η Λαμία αντέδρασε στο β' ημίχρονο κι αφού είχε δοκάρι με τον Καραμάνο στο 58', μείωσε σε 1-2 με τον ίδιο παίκτη στο 72' έπειτα από θαυμάσια επιθετική συνεργασία τεσσάρων παικτών και ασίστ του Ρόμανιτς.

Στο 79' η Λαμία είχε μεγάλη φάση για να ισοφαρίσει αλλά ο Βύντρα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ροκάνισε τον χρόνο κάνοντας μέχρι και... καθυστερήσεις και εν τέλει πανηγύρισε, έστω και αγχωτικά, την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Λαμία: Σαράνοβ, Αντέτζο, Μαζουλούξης, Σκόνδρας (40' Βύντρα), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης (83' Γκέντζογλου), Τιρόνε (65' Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65' Ελευθεριάδης), Καραμάνος.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (83' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (83' Σουρλής), Αγκιμπού Καμαρά (76' Βρουσάι), Ονιεκούρου (76' Ρόνι Λόπες), Βαλμπουενά (62' Κουντέ), Τικίνιο.

Απόδραση απο την Τρίπολη για τον ΠΑΟΚ

Οαγχωμένος ΠΑΟΚ λόγω της ήττας-σοκ στην πρεμιέρα της Super League από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, έκανε τη... δουλειά και κράτησε με νύχια και με δόντια ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε 1-0 χάρη σε μια εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Αντρέ Βιεϊρίνια, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και πέρασε από μια έδρα που είναι βέβαιο πως οι έτεροι συνδιεκδικητές του τίτλου θα δυσκολευτούν αρκετά.

Με σπεσιαλίστα Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 2' με σουτ του Μιτρίτσα και νέο σουτ του Μουργκ, ενώ ο Αστέρας απάντησε με κεφαλιά του Σίτο στο 21. Τελικά ο Δικέφαλος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του σπεσιαλίστα Βιεϊρίνια στο 27'. Μολονότι η παράβαση ήταν καταφανέστατη, χρειάστηκε το VAR για να διαπιστώσει ο διαιτητής ότι επρόκειτο για κλασική περίπτωση καθώς ο Κανελλόπουλος πάτησε και ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ εντός περιοχής. 

 Ο ΠΑΟΚ έχοντας το προβάδισμα, έκανε διαχείριση στο ματς αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και δεν έβρισκε δεύτερο γκολ, ο Αστέρας γινόταν απειλητικός. Ωστόσο, ο Πασχαλάκης ήταν σε καλή βραδιά αποτρέποντας κάθε προσπάθεια των Αρκάδων, είτε στις εκτελέσεις φάουλ του Άλβαρες στο 43' και στο 60', είτε στη συνέχεια της φάσης στην κεφαλιά του Μπαράλες.

Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός δίνοντας το δικαίωμα στον Αστέρα για να ελπίζει στην ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 86' με κεφαλιά του Μπαράλες που σημάδεψε το δοκάρι και στο 91' με τον Ασιέρ Μπενίτο έπειτα από ασταθή πρώτη επέμβαση του Πασχαλάκη, ο οποίος όμως αντέδρασε εξαιρετικά στη συνέχεια κρατώντας το μηδέν και το τρίποντο...

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Καρμόνα (66' Ρούμπεν Γκαρθία), Άλβαρες (81' Τασουλής), Ατιένθα, Κάστανο, Βαλιέντε, Καπίγια (81' Ασιέρ Μπενίτο), Κανελλόπουλος (66' Σανταφέ), Σίτο (66' Ροντρίγκο Γκόμεθ), Μπαράλες, Κρέσπι. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (53' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (72' Εσίτι), Κούρτιτς, Μουργκ (79' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα (79' Αουγκούστο), Σβιντέρσκι (78' Άκπομ).

Τρομερή ανατροπή του ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΚ

Η  ΑΕΚ έκανε... περίπατο στο Γεντί Κουλέ μέχρι το 79' καθώς επικρατούσε 0-3 του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί όμως δεν παράτησαν τη μάχη και με ένα επικό come back από το 80' ως το 93' πέτυχαν τρία γκολ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Το παιχνίδι ήταν κάτι περισσότερο από συναρπαστικό καθώς είχε έξι γκολ, μία κόκκινη κάρτα, ένταση, πάθος, ανατροπές και ένα... χιτσκοκικό φινάλε.

Ο περίπατος της ΑΕΚ έγινε θρίαμβος του ΟΦΗ

Το παιχνίδι άρχισε με πολύ γρήγορο ρυθμό και με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν. Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε το πρώτο γκολ στο ματς στο 15'. Ο Αραούχο κουβάλησε την μπάλα και με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Επασί (1-0). Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 36' καθώς μετά από αψιμαχία και απειλή γενικής σύρραξης για ένα μαρκάρισμα του Λάμπρου στον Λιβάι Γκαρσία, ο άσος της ΑΕΚ έσπρωξε και έριξε στο έδαφος τον Νέιρα με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως η Ενωση στο 41' βρήκε και δεύτερο γκολ στο ματς. Η πίεση των Κιτρινόμαυρων απέδωσε, ο Σιμάνσκι μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε προς τον Τσούμπερ, ο οποίος με μια εξαιρετική κίνηση ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2.

Στο β' ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός και τα κατάφερε ιδίως μετά την είσοδο των Ντουρμισάι και Ουές. Ωστόσο η ΑΕΚ παρέμεινε εξαιρετικά επικίνδυνη και κατάφερε να βρει κι ένα τρίτο γκολ στο 65' με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έκανε θαυμάσια ατομική προσπάθεια και εκτέλεσε τον Επασί για το 0-3.

Όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ όδευε προς περίπατο, όμως η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε άλλη άποψη. Στο 80' ο Νέιρα μείωσε σε 1-3 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 84' εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 2-3. Το ποδοσφαιρικό έπος του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε στο 93'. Και πάλι έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, και αρκετές κόντρες εντός περιοχής, ο Βούρος σκόραρε από κοντά το πρώτο γκολ στην καριέρα του!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (88' Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Αμραμπάτ (62' Σάκχοβ), Γκαρσία, Αραούχο (62' Aνσαριφάρντ).

ΟΦΗ: Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46' Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέγος, Νέιρα, Καμάου (46' Ντουρμισάι), Λάμπρου (71' Γρίβας), Καστάνιος (59' Φαν Ντούινεν).

Πέρασε απο το Περιστέρι ο Παναιτωλικός

ΟΑτρόμητος προηγήθηκε στο σκορ και αρκέστηκε σ' αυτό, ο Παναιτωλικός δούλεψε σκληρά στο γήπεδο για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και το... ποδόσφαιρο τον επιβράβευσε όχι απλώς με ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά και με μια μεγάλη νίκη με ανατροπή στο 90'. 

Προηγήθηκε ο Ατρόμητος, το γύρισε ο Παναιτωλικός

Το παιχνίδι δεν ήταν και τόσο ποιοτικό. Ο Ατρόμητος όμως παρά το μέτριο ξεκίνημά του βρήκε τελικά το γκολ που τόσο ήθελε στο 44' από μια στατική φάση. Ο Μουνίθ εκτέλεσε το φάουλ και ο Στρούγγης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ροντρίγκες, κυριάρχησε στον αέρα και άνοιξε το σκορ (1-0).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο β' ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να δείχνει πως πατάει καλύτερα στο γήπεδο και τον Ατρόμητο να προσπαθεί περισσότερο να ροκανίσει τον χρόνο παρά να παίξει ποδόσφαιρο. Και τιμωρήθηκε καθώς στο 72' η ομάδα του Αγρινίου βρήκε το γκολ που έψαχνε. Έπειτα από φάση διαρκείας και... βόλει των παικτών του Παναιτωλικού με το κεφάλι στην περιοχή των Περιστεριωτών, ο αμαρκάριστος Βέργος με νέα κεφαλιά ισοφάρισε (1-1).

Το έργο του Ατρομήτου έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 83' καθώς ο Μπεντινέλι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντίας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, πίεσε και βρήκε κι ένα δεύτερο γκολ στο 90'. Και πάλι υπήρξε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρομήτου, οι αμυντικοί του οποίου αδράνησαν. Ο Ζεστέντ έκανε την προβολή από κοντά και έγραψε το τελικό 1-2. 

 

  20 September, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ