Super League: Μεγάλες νίκες για ΟΦΗ και Ολυμπιακό

  28 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Μεγάλες νίκες για ΟΦΗ και Ολυμπιακό

Σε ένα ματς για γερά νεύρα με σασπένς και αγωνία μέχρι το φινάλε, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Βόλου στο Γ. Καραϊσκάκης και διατήρησε τη διαφορά του στη Super League στο +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

 Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Βόλου, έλυσαν όμως τον γρίφο στο φινάλε με μια θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά αλλά και με... πινελιές διαιτητικής εύνοιας.

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Ούτως ή άλλως, ο Βόλος έχει δείξει ότι είναι μια ομάδα που δεν παίζει με σκοπιμότητα αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει. Και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση μόλις στο 9' ο Ρεγκατέν κινήθηκε γρήγορα, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, έκανε ντρίμπλα στον Βατσλίκ, ο οποίος τον ανέτρεψε. Όμως ο Φαν Βέερτ, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Τσέχο γκολκίπερ που απέκρουσε εντυπωσιακά.

 Το χαμένο πέναλτι αφύπνισε τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 18' με κεφαλιά του Εμβιλά, που έβγαλε με δυσκολία ο Κλέιμαν, ενώ στο 22' απείλησαν ξανά με τον Ρόνι Λόπες να «σημαδεύει» το δοκάρι. Στη συνέχεια ωστόσο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Βόλος έπαιξε πιο συντηρητικά προκαλώντας προβλήματα στη δημιουργία του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο ρίχνοντας στη μάχη Ανδρούτσο, Μαντί και Μασούρα, ενώ άλλαξε και το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-3-3 και αργότερα, όταν χρησιμοποίησε τον Ελ Αραμπί σε 4-4-2. Μάλιστα, ο Μαροκινός ήταν εκείνος, ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πέναλτι.

Στο 80' ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στην περιοχή και σε μάχη σώμα με σώμα με τον Ρομέρο, έπεσε... εύκολα στο έδαφος. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδωσε το πέναλτι, το VAR συμφώνησε μαζί του και ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Ολυμπιακό εν μέσω έντονων διαμαρτυριών απ' την πλευρά του Βόλου και του προπονητή του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

 Η απάντηση του Βόλου ήταν άμεση όμως καθώς στο 88' ο Φαν Βέερτ εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Μπα και με εξαιρετικό τελείωμα μέσα απ' την περιοχή ισοφάρισε (1-1).

Δεν άργησε όμως η νέα αντίδραση του Ολυμπιακού που έμελλε να σφραγίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 91' οι Πειραιώτες κέρδισαν αμφισβητούμενο φάουλ έξω απ' την περιοχή, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με εξαιρετική εκτέλεση ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος πραγματοποίησε ένα θαυμάσιο σουτ κι έστειλε την μπάλα πάνω απ' το τείχος και στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (46' Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (71' Ελ Αραμπί),  Αγκιμπού Καμαρά (46' Μαντί Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46'  Μασούρας), Ρόνι Λόπες (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Βόλος: Κλέιμαν, Ρίνερ, Πουρίτα (59' Γκουλέν), Σοάρες (66' Τσοκάνης), Ορόζ (74' Νίνης), Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο (75' Βοϊτκόβσκι), Μπαρτόλο, Φαν Φέερτ, Ρεγκατέν.

ΟΦΗ για Ευρώπη!

Η ψυχραιμία του Λάζαρου Λάμπρου από τα έντεκα βήματα έκανε τη διαφορά στο φινάλε για τον ΟΦΗ που επικράτησε του εξαιρετικού Ιωνικού με 2-1 και με τρεις σερί νίκες ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

 Ο ΟΦΗ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Φαν Ντάινεν στο 5' αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εξαιρετικά. Σταδιακά άρχισε να γίνεται απειλητικός και ο Ιωνικός κυρίως με αντεπιθέσεις. Όμως ο ΟΦΗ είχε σε καλή μέρα τον Επασί. Τελικά οι Κρητικοί βρήκαν το πρώτο γκολ στο ματς με τον Γκαγιέγος. Στο 43' ο Χιλιανός μέσος έπιασε ένα θαυμάσιο μονοκόμματο σουτ έξω απ' την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη για το 1-0.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Ιωνικός απάντησε στο γκολ του ΟΦΗ και ισοφάρισε (1-1). Στο 48' ο Αίας Αοσμάν έγινε και πάλι πρωταγωνιστής καθώς έπειτα από εξαιρετική ντρίμπλα εντός περιοχής και ωραίο αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Επασί.

Το παιχνίδι όδευε προς ισοπαλία αλλά ένα λάθος κοντρόλ του έμπειρου Τσιγκρίνσκι στο 85' κι ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Γιάννου, έδωσε στον ΟΦΗ τη δυνατότητα να σκοράρει απ' το σημείο του πέναλτι. Ο Λάμπρου δεν λάθεψε και πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Κρητικούς που κάνουν όνειρα Ευρώπης...

 

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (76’ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (58’ Πασαλίδης), Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (76’ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (91’ Ναμπί), Φαν Ντάινεν (58’ Γιάννου).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας (92’ Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Σάντσες (92’ Ματσούκας), Λενίς, Κιάκος (72’ Κάνιας), Αοσμάν (81’ Βαφέας), Μάναλης.

 

  28 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα