Super League: Μετέτρεψε το ντέρμπι σε...περίπατο ο Ολυμπιακός (hl)

  04 January, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Μετέτρεψε το ντέρμπι σε...περίπατο ο Ολυμπιακός (hl)

Άνετος και ωραίος στο 2021 ο Ολυμπιακός με τριάρα επί της ΑΕΚ

Πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την ΑΕΚ, στο πρώτο ντέρμπι για το 2021.

Το τελικό 3-0 ήρθε μάλλον αναπάντεχα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν στο παιχνίδι τους, εκμεταλλευόμενοι την τραγική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς ο Ολυμπιακός, αφού πήρε προβάδισμα έσβησε σταδιακά τις μηχανές ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν είχε δημιουργία, αλλά έκανε και παιδαριώδη λάθη στη δική της περιοχή.

Στο 33΄μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Φορτούνη να απειλεί με καλό σουτ από πλάγια θέση.

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ έκανε αλλαγές με τους Ολιβέιρα και Γαλανόπουλο να δίνουν πνοή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος επιθετικός απείλησε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 66’ με τον Μάνταλο ο οποίος δεν κατάφερε με διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Κάπως έτσι, στο 68΄, ήρθε η τιμωρία από τον Ολυμπιακό με τον εκπληκτικό σκόρερ που ονομάζεται Ελ Αραμπί να διπλασιάζει τα τέρματά του και να κλειδώνει τη νίκη.

Το τελικό 3-0 έκανε στις καθυστερήσεις με πέναλτι ο Βαλμπουενά.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Καμαρά (89' Τιάγκο Σίλβα), Εμβιλά, Φορτούνης (70' Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (61' Μπρούμα), Ελ Αραμπί

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Σουντανί, Ανδρούτσος, Μασούρας, Σισέ

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46' Σβάρνας), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (82' Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (73' Τάνκοβιτς), Γκαρσία (46' Γαλανόπουλος), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα)

Στον πάγκο έμειναν: Αθανασιάδης, Λάτσι, Μιτάι, Αλμπάνης, Μαχαίρας.

 

  04 January, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα