Super League: Μοιρασιά στο αιώνιο ντέρμπι-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

  26 February, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Μοιρασιά στο αιώνιο ντέρμπι-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

Στο... μηδέν έμειναν ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός (0-0) στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League, έπειτα από ένα ματς με τεράστια ένταση, ακυρωθέν γκολ μέσω VAR (οφσάιντ Ελ-Αραμπί) του Βρουσάι στο 89’ και μία αποβολή του Παπασταθόπουλου στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων. Διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών από τους Πειραιώτες ο Παναθηναϊκός, που είδε τη δεύτερη ΑΕΚ να μειώνει στους 2 βαθμούς, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό, από την πίεση του Μπακαμπού ψηλά στον Σάρλια, ο φορ των «ερυθρόλευκων» έκλεψε την μπάλα, έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπιέλ, πάτησε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο 13’ ο Παναθηναϊκός πλησίασε για πρώτη φορά στο γκολ, όταν απ’ την μπαλιά του Μαντσίνι στον Παλάσιος, ο Αργεντινός εξτρέμ πέρασε στην ταχύτητα τον Ρέαμπτσιουκ και σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 34’ ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας την πίεσή του, έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Κανός. Από φάουλ του Φορτούνη, ο Ροντινέι πήρε την κεφαλιά, ο Μπακαμπού άφησε την μπάλα κι ο Κανός ολομόναχος με την εστία πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Η πίεση στον Παλάσιος κι άλλη μία γρήγορη επίθεση του Ολυμπιακού, έφερε τον Μπιέλ σε θέση βολής στο 41’, όμως το τελείωμά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε, ενώ στο 45’ από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού ο Ρουμπέν έκοψε προ του Μπακαμπού και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ροντινέι κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των «πράσινων».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέστρεψε με μεγαλύτερη ένταση στο ματς, με τον Κανός να χάνει άλλη μία καλή ευκαιρία στο 50’, όταν από λάθος διώξιμο του Βαγιαννίδη, πλάσαρε με πολλά φάλτσα, αλλά η εκτέλεσή του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 54’ ο Κανός έκλεψε την μπάλα από τον Βαγιαννίδη και μπήκε στην περιοχή, όμως ο νεαρός μπακ των «πράσινων» έβαλε κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ, ενώ στο 68’ το πλασέ του Μπακαμπού από πλάγια θέση, έφυγε λίγο άουτ.

Η συνεργασία του Φορτούνη με τον Μασούρα στο 73’ έφερε τον δεύτερο σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 74’ ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, ενώ στο 76’ ο Τσέριν από καλή θέση στην περιοχή σούταρε χλιαρά άουτ.

Στο 79’ από την πάσα του Πούχατς, ο Σπόραρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 86’ ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν απ’ τη σέντρα του Βαλμπουενά, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν «γεμάτο» και μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Στο 89’ ακυρώθηκε μέσω του VAR το γκολ που πέτυχε ο Βρουσάι, καθώς στην εκκίνηση της φάσης ο Ελ-Αραμπί, ήρθε στη φάση όντας ακάλυπτος. Στις καθυστερήσεις ο Πινέιρο απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος έκανε χέρι και το ντέρμπι έληξε στο «μηδέν» και για τις δύο ομάδες.

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, Παπασταθόπουλος, Βτουσάι - Μπρινιόλι, Ρουμπέν, Πούχατς
Αποβολές: 90’+9’ Παπασταθόπουλος (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (81’ Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, Μπιέλ (68’ Μασούρας), Φορτούνης (81’ Βαλμπουενά), Κανός (88’ Βρουσάι), Μπακαμπού (68’ Ελ-Αραμπί).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (73’ λ.τρ. Πούχατς), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (73’ λ.τρ. Τσέριν), Παλάσιος, Μπερνάρ (87’ Τσόκαϊ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Aνετη επικράτηση για την ΑΕΚ

Ακόμα μία εντός έδρας νίκη, τη 14η σε ισάριθμους αγώνες όλων των διοργανώσεων, πέτυχε η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League και παραμένει σε απόσταση «αναπνοής» από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Τα γκολ σημείωσαν οι Αραούχο (32΄), Γκατσίνοβιτς (76΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα, λόγω αποβολής του Γκραντάβσκι στο 4΄. Ανησυχία στην Ένωση για τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Το ματς κρίθηκε από πολύ νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Γκαρντάβσκι αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αραούχο στο κέντρο του γηπέδου.

Όταν μία ομάδα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο «άντρο» της και ξεκινάει -ουσιαστικά- με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. 
Παρόλα αυτά ο Αστέρας ήταν αξιόμαχος ακόμα και με δέκα παίκτες, πέτυχε γκολ (21΄) με τον Μπαράλες το οποίο ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ και δέχτηκε λίγες φάσεις στο α΄ ημίχρονο.

Ουσιαστικά κινδύνεψε άμεσα σε δύο περιπτώσεις: Στο 15΄ στην προσπάθεια του Αραούχο από «μαγική» μεταβίβαση του Γκατσίνοβιτς, όπου ο Παπαδόπουλος επενέβη και στο 32΄ όταν άνοιξε το σκορ.

Από κόρνερ ο Βίντα πήρε κεφαλιά-ασίστ για τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-0 πανηγυρίζοντας το 6ο γκολ στην εφετινή Super League. 

Στο δεύτερο ημίχρονο σταδιακά η πίεση της ΑΕΚ γύρω από την περιοχή του Αστέρα έγινε... αφόρητη. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ που θα «κλείδωνε» το παιχνίδι στο 63΄ (κεφαλιά του Αραούχο, απέκρουσε ο Παπαδόπουλος) και στο 71΄ (σουτ Ελίασον, ελάχιστα άουτ).

Ο Άκης Μάντζιος ήταν έτοιμος να παίξει το τελευταίο του χαρτί με τρεις αλλαγές, μήπως και πετύχει το θαύμα, όμως στο σημείο εκείνο έγινε το 2-0. Στο 76΄ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε στην περιοχή αλλά σε πολύ πλάγια θέση, σούταρε στην κλειστή γωνία του Παπαδόπουλου ο οποίος είχε κακή τοποθέτηση κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Έξι τα γκολ και για τον Σέρβο στη Super League, που σφράγισε τη 14η διαδοχική νίκη της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Τζαβέλλας - Μπαράλες
Κόκκινη: Γκαρντάβσκι (4΄)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα (78΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45΄ λ.τρ. Τσούμπερ)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79΄ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάβσκι, Τιλίκα (79΄ Τασουλής), Ζουγλής (79΄ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46΄ Κωστέας, 90΄ Ριέρα)

* Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία. Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης αποχώρησε δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Έδειξε να πονάει πολύ, ωστόσο η σοβαρότητα του προβλήματος θα διαπιστωθεί όταν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Γκέλα για τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα

Ισόπαλη δίχως τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε δοκάρι με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις, δεν μπόρεσε να σπάσει την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του "Άγιαξ της Ηπείρου" που πήρε, σχετικά άνετα, το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς πιέστηκε μόνο στα τελευταία λεπτά. 

Η πρώτη κλασική φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους κι ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Τάισον βρήκε με διαγώνια πάσα τον Ζόαν Σάστρε, ο οποίος γύρισε στον Μπράντον Τόμας, αλλά η προβολή του τελευταίου "έγλειψε" την αριστερή δοκό της εστίας του Παναγιώτη Τσιντώντα.

Έξι λεπτά μετά, από εκτέλεση φάουλ, ο Κλόντιου Μπαλάν πήρε την κεφαλιά, όμως αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Η αναγκαστική αλλαγή του Ζήση Καραχάλιου δε διαφοροποίησε ιδιαίτερα τα πλάνα του Θανάση Στάικου που έβλεπε τους παίκτες του να πιέζουν καλά και να κλείνουν τους κενούς χώρους.

Παρόμοιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με το ρυθμό να είναι... υποτονικός από τις δυο ομάδες. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει. Η κεφαλιά του Τάισον δε βρήκε στόχο στο 61' ενώ στο... καπάκι ο Τσιντώντας σταμάτησε την προσπάθεια του Τόμας. Το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 75'.

Ο ΠΑΣ έχασε με τραυματισμό και τον Κέβιν Ροσέρο, που είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα, ωστόσο ιδιαίτερη πίεση δεν αισθάνθηκε. Αλλά κι όταν χρειάστηκε, όπως στην κεφάλια του Στέφανου Τζίμα στο 86', ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν στη θέση του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η συμβολή των δοκών έσωσε τον ΠΑΣ από το σουτ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. 

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΣ να δείχνει για μια ακόμα φορά τη σημαντική του βελτίωση στο β' γύρο του πρωταθλήματος και τον ΠΑΟΚ να βλέπει την κορυφή να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, έπειτα από τη νίκη της ΑΕΚ. 
 
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)  
Κίτρινες: Καραχάλιος, Λώλης, Πήλιος.  
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος):  Τσιντώντας, Σόρια, Πήλιος, Καραχάλιος (33' Λιάσος), Μορέιρα, Λώλης (58' Ροσέρο/80' Φοφανά), Εραμούσπε, Ριένστρα, Τζίνο, Μπακαδήμας, Μπαλάν. 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Τάισον (85' Μπίσεσβαρ), Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (46' Σβαμπ), Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας, Τόμας (85' Τζίμας), Νάρεϊ (68' Α. Ζίβκοβιτς). 

 

  26 February, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα