Super League: Mοιράστηκαν βαθμούς στο “χωράφι” του ΟΑΚΑ (HL)

  17 December, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Mοιράστηκαν βαθμούς στο “χωράφι” του ΟΑΚΑ (HL)

Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά των 6 βαθμών από την Ένωση και παραμένουν πρωτοπόροι με 29 βαθμούς. Από την πλευρά της η ΑΕΚ είναι στην 4η θέση και βρίσκεται έναν πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ και ένα... τρίποντo από τον δεύτερο Άρη. 

Μόλις δύο ήταν ουσιαστικά οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, μία για κάθε ομάδα: στο 18’ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή απόκρουση και στο 35’ όταν ο Λιβάι Γκαρσία πήγε να σκοράρει από... κόρνερ με τον Εμβιλά να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Έπειτα, λοιπόν, από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, το γκολ του Βρουσάι στην αρχή της επανάληψης (55') έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν πιο επιθετικά για να διεκδικήσουν την ισοφάριση, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον Ολυμπιακό να βρει χώρους και να απειλήσει με αντεπιθέσεις. 

Στο διάστημα αυτό δημιουργήθηκαν (και χάθηκαν) ευκαιρίες με τους Κρίστιτσιτς (στο 63’), Ελ Αραμπί (67’), Φορτούνη (68’) και Μάνταλο (69'). Τελικά, η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση σε μια στημένη φάση στο 80' με κεφαλιά του Σιμόες, έπειτα από κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία. 

Μέχρι το τελικό σφύριγμα, οι δύο ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη: η ΑΕΚ με τον Τάνκοβιτς στο 90’ και ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86’ Ινσούα), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (70’ Σάκχοφ), Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός(Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (82’ Ραντζέλοβιτς), Τιάγκο Σίλβα (46’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Καμαρά), Ελ Αραμπί.

 

  17 December, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ