Super League: Νέανίκη για τον ΟΦΗ-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

  22 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Νέανίκη για τον ΟΦΗ-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

Με γκολ του Περέα στο 88΄, ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Η κρητική ομάδα, που συμπλήρωσε έξι αγώνες χωρίς ήττα, ξεπέρασε τους Αρκάδες -αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα- στην κατάταξη, ανέβηκε στην ένατη θέση και απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι πήραν στην αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε δύο φορές στο πρώτο ημίωρο, αμφότερες από στημένες φάσεις. Πρώτα στο 13΄, σε φάουλ του Αλβαρες, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σανταφέ δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει. Ακολούθησε η φάση του 24ου λεπτού, από κόρνερ αυτή τη φορά, με την κεφαλιά του Μπαράλες να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Μανδά. Ο ΟΦΗ είχε να αντιπαρατάξει μία επικίνδυνη σέντρα σουτ του Τοράλ (34΄) που πέρασε αναξιοποίητη και ένα σουτ του Ντίκο (38΄) που δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα στον Παπαδόπουλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Τοράλ έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Ντίκο δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικές. Στο 65΄ ο Μπαρτόλο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πασαλίδης πρόλαβε και τον έκοψε με σωτήριο τάκλιν, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ απείλησε με κεφαλιά του Μοσκέρα (έκανε το ντεμπούτο του, αντικαθιστώντας τον Μπαλογιάννη) που πέρασε άουτ. Ο Λάρσον έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 79΄, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε «έξυσε» το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες οδεύουν προς άλλη μία ισοπαλία (ο ΟΦΗ έχει επτά στο πρωτάθλημα και ο Αστέρας εννέα), η κρητική ομάδα βρήκε τη λύτρωση από στημένη φάση. Στο 88΄ ο Λάρσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Περέα, που είχε μπει ως αλλαγή, πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους και με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε και χάρισε στους «ασπρόμαυρους» τη νίκη


Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Λάρσον, Περέα, Τοράλ - Σανταφέ, Κρεσπί

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Γιαννούλης (76΄ Περέα), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (85΄ Μπάκιτς), Μπαλογιάννης (66΄ Μοσκέρα), Τοράλ, Ντίκο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ακης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένζα, Αντζουλάς, Αλβαρες, Καρμόνα, Μουνάφο (46΄ Γκαρντάβσκι), Σανταφέ (90΄+ Μπενίτο), Μπερτόλιο (61΄ Μπαρτόλο), Κρεσπί (72΄ Σίτο), Μπαράλες

Άνετα ο Αρης τον Βόλο

Με χατ-τρικ του Μάνου Γκαρθία (47', 60', 74'), ο Άρης επιβλήθηκε με 3-0 του Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Ισπανός μέσος ήταν απολαυστικός στο δεύτερο ημίχρονο, οδηγώντας την ομάδα του Άλαν Πάρντιου στη νίκη που την ανέβασε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, προσπερνώντας αυτή του Κώστα Μπράτσου που... κλάταρε στην επανάληψη κι ήταν αναιμική επιθετικά. 

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, έχασαν και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι τροφοδότησε τον Αντρέ Γκρέι, αυτός γύρισε ωραία στον Μάρβιν Πίρσμαν, αλλά το πλασέ με το δεξί του Βέλγου αμυντικού πέρασε πάνω από την εστία του Μπόρις Κλέιμαν. Η αναγκαστική αλλαγή του Σαλέμ Εμπακατά, με τράβηγμα στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο, έριξε το ρυθμό αλλά ο Άρης συνέχισε να πιέζει, κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή των Θεσσαλών. 

Πρώτη,  και μοναδική στο πρώτο ημίχρονο τελική, για τον Βόλο, ήταν το σουτ εκτός περιοχής του Αντόνιο Λούνα στο 36', που κατέληξε στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν απαντήσεις και στις στατικές φάσεις, αλλά και στην (αργή είναι η αλήθεια) κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Άρη, κρατώντας εύκολα το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Όλα άλλαξαν με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μόλις 68 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του, ο Μαντσίνι και Μάνου Γκαρθία έφυγαν από δεξιά στην αντεπίθεση, με τον Ισπανό μέσο να πλασάρει ψηλά στην κλειστή γωνία του Κλέιμαν για το 1-0. Το πανηγύρισε, μάλιστα, κρατώντας μια φανέλα με το όνομα του Αλκιβιάδη Καμπανού και το νούμερο 19. Μάλιστα, έχοντας αποκτήσει ψυχολογία, ο Μάνου Γκαρθία πέρασε δύσκολη πάσα στον Γκρέι στο 60', όμως ο Τζαμαϊκανός σούταρε ψηλά.

Γι' αυτό και ο πρώην άσος της Χιχόν, δευτερόλεπτα αργότερα, κράτησε μόνος του την μπάλα όσο χρειαζόταν και με προσποίηση και σουτ κάτω από τα πόδια του Ροντρίγκο Εσκοβάλ, έκανε το 2-0 «καθαρίζοντας» το ματς. Το... κερασάκι στην τούρτα ο Μάνου Γκαρθία το έβαλε στο 74ο λεπτό, με ένα τρομερό δεξί σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέιμαν, για το τελικό 3-0. 

Με το μυαλό στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Πάρντιου έκανε αλλαγές ώστε να προφυλάξει παίκτες, ωστόσο ο Βόλος δεν μπόρεσε να απειλήσει, πραγματοποιώντας ακόμη μία κακή εμφάνιση έπειτα από την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά το Μουντιάλ. 


Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος (Αθηνών)  

Κίτρινες: Ντέλετιτς, Γκάτζι.  

 
Οι συνθέσεις:  

ΆΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (22' Οντουμπάτζο), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (69' Ετέμπο), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (81' Μαζικού), Ματέο Γκαρσία (81' Ροντρίγκεζ), Μάνου Γκαρθία, Γκρέι (80' Ιτούρμπε). 

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (68' Σι), Μεταξάς (56' Γκάτζι), Μπαριέντος, Μεθκίδα (68' Πιρές), Τσιρίνος, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (84' Κούτσιας).

Το σημερινό πρόγραμμα

Nτέρμπι σήμερα στη Λεωφόρο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, για  τη 19ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Εκτός έδρας, αλλά κοντινές, υποχρεώσεις έχουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, απέναντι σε Ιωνικό και Ατρόμητο, αντίστοιχα.  

Λίγες μόνο ημέρες μετά την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τίθενται εκ νέου αντιμέτωποι. Οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ, έχοντας κερδίσει με 2-0 την Τετάρτη (18/1), ωστόσο το πρωτάθλημα είναι... άλλη υπόθεση και το κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» (22/1, 19:30) θα δώσει επιπλέον ώθηση στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ευελπιστούν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το +4 από την ΑΕΚ.  

Η τελευταία πηγαίνει στη Νεάπολη (22/1, 16:00) για να αντιμετωπίσει τον ουραγό, γεμάτο προβλήματα και χωρίς εντός έδρας «τρίποντο» Ιωνικό. Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα καλούνται να... μεταφέρουν την αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας και στα εκτός έδρας ματς, ώστε να μείνουν κοντά στο «τριφύλλι», αλλά και εκτός απόστασης βολής από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τις δυο σερί νίκες επί του Άρη (αμφότερες με σκορ 1-0), σε Super League και Κύπελλο, μετακινούνται στο γειτονικό Περιστέρι (22/1, 20:30) για να παίξουν με τον Ατρόμητο, με τον οποίο προ ημερών αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 (11/1) για το Κύπελλο.  Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν παραμένει ζωντανή στο κυνήγι των Play Off. 

«Εξάποντο» στη μάχη της παραμονής είναι το ματς στο «Λάμπρος Κατσώνης» (22/1, 17:00) μεταξύ του Λεβαδειακού και της Λαμίας, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ανεβασμένο ηθικό έπειτα από την εκτός έδρας νίκη-μισή πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου (1-2).  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:  

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 

16:00 Γήπεδο Νεάπολης, Ιωνικός - ΑΕΚ  
17:00 Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός - Λαμία 
19:30 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ   
20:30 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος - Ολυμπιακός  

Η βαθμολογία (σε 18 αγώνες)
 
 1. Παναθηναϊκός    45 
 2. ΑΕΚ             41 
 3. Ολυμπιακός      38 
 4. ΠΑΟΚ            36 
 5. Άρης            31 -19αγ.
 6. Βόλος           29 -19αγ.
 7. Ατρόμητος       23 
 8. Παναιτωλικός    20 -19αγ.
 9. ΟΦΗ             19 -19αγ. 
10. ΠΑΣ Γιάννινα    18 -19αγ.
  . Αστέρας Τρ.     18 -19αγ.
12. Λεβαδειακός     12 
13. Λαμία           11 
14. Ιωνικός          8

 

*Η SuperLeague στο πλαίσιο συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και σε συνεργασία με τη «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη», αφιερώνει την 19η Αγωνιστική στις 20-22.01.2023 και την 20ή Αγωνιστική στις 28-30.01.2023 του πρωταθλήματος SuperLeague 2022-2023 στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα. 

 

  22 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ