Super League: Νίκες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό-Ξεμακραίνουν οι Πειραιώτες

  13 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Νίκες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό-Ξεμακραίνουν οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη στο Γ. Καραϊσκάκης και παρέμεινε αήττητος απέναντι στους Κίτρινους για 24ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις και για ακόμη μια φορά τα τελευταία 20 χρόνια στο Φάληρο (ο Αρης έχει να νικήσει εκτός έδρας από το μακρινό 2002!). Τη λύση στο γκολ έδωσε για δεύτερο σερί ματς ο Παπέ Σισέ, ο οποίος στο ματς με τον ΟΦΗ είχε σκοράρει δύο φορές.

 Οι Πειραιώτες που εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα της ΑΕΚ στην Τρίπολη με τον Αστέρα (0-0), ξέφυγαν οχτώ βαθμούς από τη δεύτερη Ένωση κι έκλεισαν ιδανικά τον α' γύρο της Super League με απολογισμό 11 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν πιο μαχητικός (δίχως όμως να απειλήσει) αλλά στο δεύτερο 45λεπτο οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς κι αφού έριξαν προειδοποιητικές βολές στο ξεκίνημα του ημιχρόνου με τον Ρόνι Λόπες και στο 53' με δοκάρι του Αγκιμπού Καμαρά, εν τέλει έφτασαν στο γκολ στο 54' με λυτρωτή τον Σισέ. Ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Σενεγαλέζος στόπερ, κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

 Ο Άρης δεν απείλησε καν καθώς όσες τελικές προσπάθειες κι αν έκανε ήταν εκτός στόχου, εξού και οι μηδέν τελικές προς την εστία!

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (92' Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (82' Ονιεκούρου), Ρόνι Λόπες (81' Μαντί Καμαρά), Ελ Αραμπί (84' Τικίνιο).

Άρης: Ντένις, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (58' Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (74' Κρίστιαν Λόπεθ), Μπερτόλιο (58' Μάνος), Μαντσίνι (74' Ιτούρμπε).

To...VAR γλΊτωσε ποα νέο κάζο τον ΠΑΟΚ

Ταλαιπωρημένος και χτυπημένος ψυχολογικά και σωματικά ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 0-1 στο 6’ αλλά έβγαλε αντίδραση, το γύρισε και με γκολάρα του Κούρτιτς πήρε τρίποντο-ανάσα με 2-1 επί της Λαμίας.

 Δεδομένης της ψυχολογικής κατάστασης και της σωρείας προβλημάτων και απουσιών, κανένα παιχνίδι δεν φαντάζει εύκολο για τους Θεσσαλονικείς, ο οποίοι βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ και απέναντι στη Λαμία αλλά συνήλθαν γρήγορα, πέτυχαν την ανατροπή και γλίτωσαν το έμφραγμα στο φινάλε!

«Ο ΠΑΟΚ είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια...», ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποτύπωσε επακριβώς την κατάσταση εντός του Δικεφάλου μετά την πρόκριση επί της Λίνκολν. Η ευρωπαϊκή βραδιά και το εισιτήριο της πρόκρισης για τα νοκ άουτ της νεοσύστατης διοργάνωσης πρόσφεραν εν μέρει ανακούφιση αλλά στρέφοντας το βλέμμα του στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πως τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, μετρώντας τρεις ήττες στη σειρά.

 H νίκη φάνταζε απαραίτητη για τους γηπεδούχους που είχαν απέναντί τους μια ομάδα που θα έπαιζε τα ρέστα της για βαθμό, ακόμη και βαθμούς, ορμώμενη από το ένστικτο της επιβίωσης. Και μόλις στην πρώτη τους ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» στο ματς με τον συνήθη ύποπτο της Λαμίας, Αραμπούλι. Μια φάση που προκάλεσε δικαιολογημένα έντονο εκνευρισμό στους ασπρόμαυρους καθώς ξεκινά από μια λανθασμένη εκτίμηση του Σιδηρόπουλου σε φάουλ που είχε προηγηθεί στον Τσιγγάρα. Από το κλέψιμο του Μπεχαράνο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση με τον Νούνιες να βρίσκει τον Γεωργιανό φορ, ο οποίος με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 0-1. Μια φάση που αναμφίβολα θα συζητηθεί πολύ και ελέγχεται ακόμη και για διπλή παράβαση...

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα του α΄ ημιχρόνου, αν και «ταρακουνήθηκε» από το γκολ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε ένταση και φάσεις ενώ ο Λευτέρης Λύρατζης, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, πέτυχε στο 18' το γκολ της ισοφάρισης. Ο νεαρός μπακ επιστρατεύθηκε από τον Λουτσέσκου για το δεξί άκρο της άμυνας και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στη φάση της ισοφάρισης του Δικεφάλου, τα εύσημα ανήκουν και στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, η παρουσία του οποίου είναι κομβική για έναν πιο aggressive ΠΑΟΚ, με τον Βραζιλιάνο να κερδίζει τις μονομαχίες εντός της περιοχής, να βρίσκει ωραία τον Λύρατζη που μπήκε στη φάση και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το α΄ μέρος εξελίχθηκε σε μονόλογο για τους Θεσσαλονικείς, η κατοχή μπάλας κατέγραψε ποσοστά 70% έναντι 30%, με τον ΠΑΟΚ να κινείται και από τις δύο πτέρυγες, ψάχνοντας το γκολ της ανατροπής. Σε ένα ακόμη παιχνίδι όμως, οι στατικές φάσεις και τα γεμίσματα δεν του έδωσαν το κάτι παραπάνω, με τη σημαντικότερη φάση να καταγράφεται στο 31΄μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μουργκ με το αριστερό που κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών του Γκαραβέλη. Με το 1-1 οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

 Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν θέμα χρόνου να πάρει αυτό που δικαιούταν μέσα στο παιχνίδι... Τη λύση του την έδωσε ο Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερή του ημέρα, είχε την ενέργεια, ακόμη κι αν προήλθε από διπλή προσπάθεια, για να «ξεκλειδώσει» τη Λαμία, εξαπολύοντας δεξί σουτ στη γωνία του Γκαραβέλη για το 2-1. Πέμπτο γκολ για τον 32χρονο μέσο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έκτο συνολικά στη σεζόν και πρώτο μάλιστα σε open play καθώς ο Κούρτιτς είχε βρει δίχτυα μόνο από φάουλ!

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ανατροπή, αναμενόμενα η Λαμία πήρε ρίσκα, διεκδικώντας μέτρα μέσα στο γήπεδο στη λογική να τα παίξει όλα για όλα, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται στους πάγκους των δύο ομάδων και στις κινήσεις Γρηγορίου και Λουτσέσκου.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου δεν άλλαξε κάτι στο δείκτη του σκορ, ωστόσο, οι ασπρόμαυροι τα χρειάστηκαν στο φινάλε, παρουσιάζοντας τρομερή σύγχυση και νευρικότητα στα μετόπισθεν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά από τη Λαμία που έπαιξε με την εύθραυστη ψυχολογία των γηπεδούχων. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λαμία σκόραρε με κεφαλιά του Τσούκαλου από κοντά αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη καθώς χρεώθηκε ως οφσάιντ. 

Εν τέλει ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα τρίποντο... ανάσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες για εκείνον συνθήκες, τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά με σωρεία απόντων ενώ για τη Λαμία, ζητούνται επειγόντως βαθμοί! 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (82' Σβαμπ), Μουργκ (62' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75' Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (82' Εσίτι).

Λαμία (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (86' Τσούκαλος), Γκέντζογλου (70' Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (80' Μανουσάκης), Νούνιες (70' Τάιρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

 

  13 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ