Super League: Νίκες για τους πρωτοπόρους-Η τελική εξάδα των playoffs

  29 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Νίκες για τους πρωτοπόρους-Η τελική εξάδα των playoffs

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε «αντίδραση» μετά τα τρία σερί άσχημα αποτελέσματά του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και κυρίως τις δύο ισοπαλίες με τη Λαμία και την Κηφισιά, νίκησε τον Άρη με 2-0 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής και μείωσε ξανά στους τρεις βαθμούς την απόστασή του απ’ την πρωτοπόρο ΑΕΚ και στους δύο απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ένα πολύ γρήγορο γκολ του Μπακασέτα στο 4’ και το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 52’ έδωσαν ένα τρίποντο «ηρεμίας» στους «πράσινους» μετά από ένα δύσκολο δεκαήμερο, μία αγωνιστική πριν από το φίνις της κανονικής περιόδου της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «εκρηκτικά» τον αγώνα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Μπακασέτας μοίρασε την μπάλα προς τον Παλάσιος και «πάτησε» αμέσως στην περιοχή, ο Αργεντινός του τη γύρισε ξανά χαμηλά κι ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας με έναν «κεραυνό» έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Σε μία φάση που αρχικά υπεδείχθη οφσάιντ απ’ τον β’ βοηθό Μεχμέτ Καλούμ, αλλά το VAR το κατακύρωσε, καθώς την στιγμή της πρώτης πάσας, ο Παλάσιος καλυπτόταν κανονικά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (5’) ο Ιωαννίδης έφυγε πολύ πιο γρήγορα στην κόντρα, γύρισε προς τον Μπακασέτα που εκτέλεσε με τη μία, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 14’ σε άλλη μία επίθεση του Παναθηναϊκού από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα, που «έστρωσε» στον Μπερνάρ απ’ το ύψος του πέναλτι, αλλά το τελείωμά του έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να είναι «καταιγιστικοί» κι έχασαν άλλη μία τεράστια ευκαιρία στο 18’, όταν σε κάθετη πάσα προς τον Ιωαννίδη, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα από πλάγια θέση «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Ο Άρης είχε τη δική του ευκαιρία στο 25’ με την κεφαλιά του Ρόουζ που μπλόκαρε σταθερά ο Ντραγκόφσκι, ενώ στο 32’ ο Ιωαννίδης μπήκε απ’ τα αριστερά, «άδειασε» τον αντίπαλό του, όμως από πολύ πλάγια θέση το τελείωμά του έφυγε στην εξωτερικό πλευρά των διχτύων.

Στο 41’ ο Άρης είχε άλλη μία πολύ καλή στιγμή, όταν σε γέμισμα στο πίσω δοκάρι, ο Μορόν γύρισε την μπάλα προς τα μέσα, ο Ούγκο πήρε κεφαλιά προς τα πίσω κι ο Ζέκα έδιωξε πολύ πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου (47’) ο Άρης έχασε τεράστια για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν σε σέντρα του Νταρίντα, ο Ζαμόρα σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή κι έπιασε κεφαλιά η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Δύο λεπτά μετά (49’) σε εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Ανσαριφάρντ με τον διαιτητή Αλ-Χακίμ Μοχάμεντ να δείχνει την εσχάτη των ποινών, μετά από επικοινωνία με τον VAR Φαν Μπέκελ και on field review.

Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση στο 52’ κι ευστόχησε, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από τις 10 Ιανουαρίου και τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. 

Στο 60’ ο Ντραγκόφσκι έκανε καταπληκτική επέμβαση στο «παραθυράκι» του σε πολύ καλό σουτ του Νταρίντα έξω απ’ την περιοχή, ενώ στο 72’ άλλο ένα καλό σουτ του Τσέχου μέσου πέρασε δίπλα απ’ τα δοκάρια των «πράσινων».

Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 86’, όταν από πολύ ωραία συνεργασία των Μπακασέτα, Μπερνάρ, ο Μλαντένοβιτς βρέθηκε σε θέση... βολής, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 88’ ο γκολκίπερ του Άρη κι ο Ρόουζ γλίτωσαν την ομάδα τους απ’ τα τρίτο γκολ, διώχνοντας πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής: Αλ-Χακίμ Μοχάμεντ (Σουηδία)
Κίτρινες: 24’ Μλαντένοβιτς, 85’ Αράο - 55’ Οντουμπάτζο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80’ Αράο), Παλάσιος (79’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Μπερνάρ (90'+1' Λημνιός), Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (72’ Φεράρι), Νταρίντα, Ζιλ (71’ Βέλεθ), Τζούρασεκ (46’ Γκαρθία), Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ).

Ερυθρόλευκη απόδραση με ανατροπή απο το Αγρίνιο

Με δύο «χτυπήματα» σε διάστημα 8 λεπτών, ο Ολυμπιακός έφερε τα... πάνω-κάτω στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής κι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με έναν αγώνα περισσότερο απ’ τον Παναθηναϊκό.

Οι Αγρινιώτες πήραν «κεφάλι» στο 33’ με τον Φρεντερίκο Ντουάρτε, όμως το αυτογκόλ του Τορεχόν στο 72’ κι άλλο ένα γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί στο 79’, έφεραν τη δεύτερη σερί ανατροπή του Ολυμπιακού που συνεχίζει να μετράει μόνο νίκες με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο «τιμόνι» του.

Παρά το ευρύ ροτέισον, ο Ολυμπιακός είχε μία «εκρηκτική» εκκίνηση χάνοντας τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα 25 λεπτά. Στο 18’ ο Ποντένσε έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε σώματα, πήρε ύψος και μπλόκαρε ο Τσάβες.

Στο 18’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ποντένσε έπιασε ένα γυριστό με τη μία, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (19’) από έξυπνη κάθετη πάσα του Ελ Κααμπί στον Μασούρα, ο Έλληνας επιθετικός σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ

Στο 24’ ο Ζοβάνε Καμπράλ βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή κι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αφού ο Ολυμπιακός έχασε όλες αυτές τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ο Παναιτωλικός βρήκε στο 33’ το γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Μετά από ωραίο ένα-δύο με τον Ντίας, ο Φρεντερίκο Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή και με πολύ δυνατό σουτ από τα δεξιά έκανε το 1-0 για την αγρινιώτικη ομάδα.

Ο ίδιος παίκτης έχασε πολύ σημαντική στο 45ο λεπτό για να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση του Παναιτωλικού, ο Φρεντερίκο Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή, αλλά έκανε ένα κοντρόλ παραπάνω κι έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει, χάνοντας την κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός συνέχισε να κλείνει καλά τους χώρους ψάχνοντας τον τρόπο για να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρει κατάλληλες συνεργασίες έξω απ’ την περιοχή του Τσάβες για να απειλήσει.
 
Τη λύση για τους «ερυθρόλευκους» έδωσε στο 72’ ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε χαμηλή σέντρα-σουτ, η οποία κόντραρε στον Τορεχόν (δευτερόλεπτα αφού είχε μπει στον αγώνα) και κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβες για το 1-1 του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι πολύ πιο επιθετικοί και η επιμονή τους επιβραβεύτηκε και με δεύτερο γκολ στο 79’. Από τεράστιο λάθος του Μαλή έξω απ’ την περιοχή (έχασε το κοντρόλ), ο Ελ Κααμπί, έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον τερματοφύλακα κι έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Ο Παναιτωλικός έψαξε γκολ ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά και είχε τη δική του «στιγμή» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πασχαλάκης έκανε καταπληκτική επέμβαση με εκτίναξη στο «παραθυράκι» του, μετά από εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Σενγκέλια.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)
Κίτρινες: 52’ Φρεντερίκο Ντουάρτε - 56’ Κίνι, 73’ Βέζο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε (68’ Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70’ Τορεχόν), Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης (61’ Τσιγγάρας), Καρέλης (68’ Ζοάο Πέντρο), Ντίας (61’ Σενγκέλια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο (90’ Ντόη), Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα (59’ Έσε), Τσικίνιο, Ποντένσε, Καμπράλ (59’ Ζέλσον Μαρτίνς, 83’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (60’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

Πέρασε "σβηστός" απο τις Σέρρες ο ΠΑΟΚ

Σε μία ιστορική βραδιά για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού, σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Στο καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και σε αυτές του αγώνα ο Σταύρος Πεταυράκης με αυτογκόλ, βρήκαν δίχτυα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Προσπάθησαν για κάτι θετικό τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία αλλά οι αποβολές των Μαξιμιλιάνο Μορέιρα στο 69’ και Παναγιώτη Δεληγιαννίδη στο 83’ ήταν καταδικαστικές.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που απώλεσαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 5ο λεπτό. Από κόρνερ του Τόμας Μουργκ, ο Άλι Σαμάτα πήρε την κεφαλιά αλλά δε βρήκε στόχο.

Σαφώς πιο απειλητικό ήταν το σουτ του Κωνσταντέλια δευτερόλεπτα αργότερα, με το ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια, εξαιτίας και του τραυματισμού του Κωνσταντίνου Θυμιάνη.

Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 27’ και πάλι με τον 20χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ που εκ νέου αστόχησε.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, φτάσαμε από το 27’ ως το 45’+2’ χωρίς κάτι αξιόλογο, ο Απόστολος Διαμαντής αδράνησε, ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον Αντριάν Χοβάν για το 0-1. Λιγοστά πράγματα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 58’, με ωραία ατομική ενέργεια, ο Αμρ Ουάρντα ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς ενώ τρία λεπτά μετά, ο Μαγκομέντ Οζντόεφ δε σημάδεψε σωστά από πλεονεκτική θέση.

Στην επόμενη φάση, ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Χοβάν που πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση. Ο Πασχάλης Στάικος, με το που μπήκε στο ματς, έδωσε και πάλι δουλειά στον Ζίβκοβιτς, αλλά στο 69’ τα «λιοντάρια» έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο Μορέιρα που κλώτσησε την μπάλα έπειτα από φάουλ του Ουρουγουανού πάνω στον Στέφαν Σβαμπ που καταλόγισε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του, ο Μορέιρα είχε και έντονη στιχομυθία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και με δέκα, οι Σερραίοι απείλησαν ξανά, με το δυνατό σουτ του Μάριου Σοφιανού.

Ωστόσο, η δεύτερη αποβολή για τους γηπεδούχους, αυτή τη φορά με απευθείας κόκκινη στον Δεληγιαννίδη που πήγε με τις τάπες στον Τάισον, ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς.

Μάλιστα, στο 90ο λεπτό ο Πεταυράκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χοβάν, έπειτα από τη σέντρα του Ράφα Σοάρες και την παρεμβολή του Ντεσπόντοφ.

Το τελικό 0-2 κράτησε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση και το -1 από την ΑΕΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο «Αθανάσιος Διάκος» απέναντι στη Λαμία.  

Οι Σερραίοι, από την άλλη, θα υποδεχθούν τον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα Τρίπολης, με στόχο το «τρίποντο» που θα τους κρατήσει, ουσιαστικά, στην κατηγορία.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Μορέιρα, Οικονόμου - Σβαμπ
Κόκκινες: Μορέιρα, Δεληγιαννίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Θυμιάνης (24’ Μπέργκστρομ), Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Μορέιρα, Οικονόμου (66’ Στάικος), Πηλέας (65’ Σοφιανός), Ουάρντα, Ντανκερλουί, Γούλερι (75’ Μούργος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73’ Ράφα Σοάρες), Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ (90’+2’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63’ Μάρκος Αντόνιο), Μουργκ (63’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (73’ Μπράντον).

*Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι. Μέχρι σήμερα αυτό το ρεκόρ κατείχε ο Κώστας Χαλκιάς (37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών), με τον Πορτογάλο αρχηγό να είναι 38 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών αγωνιζόμενος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό.

Τούμπαρε τον ΠΑΣ και παρέμεινε στην κορυφή η ΑΕΚ

Ανατρέποντας το εις βάρος της 1-2 του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena και παρέμεινε στην κορυφή της Super League μετά την 25η αγωνιστική. Οι Σιμάνσκι (15΄), Πόνσε (69΄, 79΄) και Λιούμπιτσιτς (74΄) πέτυχαν τα γκολ της πρωταθλήτριας, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Σομποτσίνσκι (35΄), Τζίμας (44΄).

Σε ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς αλλά οι φιλοξενούμενοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια! Στο 15ο λεπτό από εξαιρετική προσπάθεια του Άμραμπατ, ο Σιμάνσκι πλάσαρε σε πρώτο χρόμο και άνοιξε το σκορ με το πρώτο του εφετινό γκολ.

Η ΑΕΚ έμοιαζε να διαχειρίζεται άνετα το ματς, όμως σταδιακά ο ΠΑΣ άρχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια του και να εγείρει αξιώσεις για κάτι καλό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι, στο 35΄ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σομποτσίνσκι που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-1. Στο 44΄ ο Λέο έκλεψε από τον Τσούμπερ, πέρασε στον Τζίμα κι αυτός με «οβίδα» στην απέναντι γωνία έγραψε το 1-2.

Ήταν προφανές ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στην ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, αλλά η Ένωση έμοιαζε περισσότερο επηρεασμένη, παρότι οι κομβικοί παίκτες της (Γκαρσία, Πινέδα, Τσούμπερ) ήταν παρόντες.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συνεχώς τη μπάλα στην κατοχή τους και, μολονότι δεν δημιουργούσαν κλασικές ευκαιρίες, επέφεραν τεράστια κόπωση στους αντιπάλους τους. Τα συνεχή «γεμίσματα» καρποφόρησαν στο 69΄ όταν από φάουλ του Μάνταλο ο Πόνσε με κεφαλιά ισοφάρισε.

Πέντε λεπτά αργότερα, νέο κόρνερ με τον Ελίασον, ο Χατζισαφί έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λιούμπιτσιτς πρόλαβε τον Σούλη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ήταν το πρώτο γκολ του Αυστριακού με τη φανέλα της ΑΕΚ. Στο 80΄ ξανά φάουλ του Μάνταλου, κεφαλιά του Πόνσε και 4-2! Μέχρι το σημείο εκείνο η Ένωση είχε τέσσερα σουτ στον στόχο, ισάριθμα γκολ, τα τρία εκ των οποίων σε στημένες φάσεις και μέσα σε διάστημα 10 λεπτών. Ήταν επόμενο να φτάσει στη νίκη, με τέτοια αποτελεσματικότητα!

Διαιτητής: Δημήτρης Μαλούτας

Κίτρινες: Τζίμας, Σούλης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57΄ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (79΄ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57΄ Γιόνσον), Άμραμπατ, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ (57΄ Μάνταλος), Γκαρσία (46΄ Πόνσε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Ντεμίρ (64΄ Τουτού), Τζίνο (84΄ Μπεγκάλα), Ροζάλες (75΄ Κόντε), Τζίμας (75΄ Πανάγου), Λέο Μπατίστ 

Αγγλικό σκορ στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης και Κηφισιά αναδείχηκαν ισόπαλοι 3-3 στην αρκαδική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από την Πελοπόννησο με χρυσό βαθμό και την ομάδα του Ράσταβατς να χάνει την τελευταία ευκαιρία της για την έκτη θέση και τα πλέι οφ.

Ο αγώνας στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και την Κηφισιά να ανοίγει στο σκορ στο 14΄ με πέναλτι του Οζέγκοβιτς που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Κρισιούμα σε επαφή με τον Τσιφτσή, με τον διαιτητή Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα χωρίς πάντως η φάση να είναι τελείως ξεκάθαρη.

Μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Μιριτέλο να νικιέται στο 16΄ και στο 21΄ από τον τερματοφύλακα Αναγνωστόπουλο, αλλά η τρίτη φορά ήταν και η... φαρμακερή: στο 31ο λεπτό ο Μπαρτόλο σέντραρε από αριστερά και ο Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή ισοφαρίζοντας με το 12ο εφετινό γκολ του στο πρωτάθλημα.

Ενάντια στη ροή του αγώνα, η αθηναϊκή ομάδα ξαναπήρε προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα (36΄) με τον Γιόβαντσιτς να σκοράρει από κοντά, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Οζέγκοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και παρά την αρχική απόκρουση του Τσιφτσή η μπάλα κατέληξε σε πόδια αντίπαλου κι από εκεί στα δίχτυα του.

Ούτε αυτή τη φορά χάρηκαν για πολύ όμως οι φιλοξενούμενοι, αφού στο 40΄ από εκτέλεση κόρνερ ξανά αλλά στην απέναντι περιοχή ο Μιριτέλο έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Γιαμπλόνσκι έγραψε το 2-2 με νέα κεφαλιά σκοράροντας για δεύτερη φορά στα δύο τελευταία παιχνίδια του Αστέρα, καθώς ο Λευκορώσος μέσος το είχε κάνει και την Κυριακή με τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πάντως κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 45΄+3 και σε εξαιρετική αντεπίθεση των Αρκάδων ο Μπαρτόλο βρήκε τον Καλτσά κι εκείνος με ωραία πάσα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Κρεσπί, ο οποίος πλάσαρε κι έδωσε προβάδισμα, για πρώτη φορά, στην ομάδα του.

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Η Κηφισιά πήρε τον έλεγχο καθώς ο Αστέρας έριξε το τέμπο του, έστειλε... προειδοποιητικές βολές στο 61΄ και 62΄ με τους Μπιφουμά και Κρισιούμα, για να φτάσει εν τέλει στην ισοφάριση με τον Βαφέα στο 74ο λεπτό, αφού πρώτα το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και η διαιτητική ομάδα απεφάνθη πως ουδείς από τους παίκτες που ήταν οφσάιντ δεν εμπόδιζαν το οπτικό πεδίο του Τσιφτσή. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλάγκμπε, Σουρλής - Σολόα, Βαφέας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (78΄ Άλβαρες), Γκος (46΄ Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι (78΄ Σουρλής), Καλτσάς (67΄ Παλάσιος), Μπαρτόλο, Κρεσπί (78΄ Μάντζης), Μιριτέλο.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Γιόβαντσιτς (46΄ Σολόα), Κρισιούμα, Μενέντες (62΄ Τετέι), Κλωναρίδης, Οζέγκοβιτς.

Επίστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρολ Αντζιέλσκι ο οποίος μπήκε στο 58ο λεπτό και σημείωσε δύο γκολ (61’, 82’), ο Ατρόμητος πήρε μία νίκη γοήτρου απέναντι στη Λαμία επικρατώντας 3-1 στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση.

Ο Γιουμπιτάνα είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 2’, με τον Σλίβκα να ισοφαρίζει προσωρινά στο 26’ σε 1-1, σε ένα αποτέλεσμα που δεν... κόστισε τίποτα στη Λαμία απ’ την στιγμή που είχε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στην εξάδα και στα play off, μετά το ισόπαλο 3-3 του Αστέρα με την Κηφισιά.

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα κι άνοιξε το σκορ με γκολ απ’ τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από ωραία κάθετη πάσα προς τον Γιουμπιτάνα, ο επιθετικός της περιστεριώτικης ομάδας υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε κάνοντας το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 19’ με το σουτ του Τσιλούλη που μπλόκαρε ο Τσιντώτας, ενώ στο 26’ ο Σλίβκα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Μαρτίνεθ έμεινε όρθιος παρά την πίεση του Κούντε και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα προς τον Σλίβκα, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. 

Ο Τσιντώτας στο 45’+2’ έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Μαρτίνεθ, για να έρθουν δύο «χτυπήματα» του Αντζιέλσκι στο δεύτερο ημίχρονο και να δώσουν... αέρα νίκης στους Περιστεριώτες.

Στο 61’ ο φορ του Ατρόμητου πήρε το... ριμπάουντ απ’ την απόκρουση του Κοσέλεφ σε κεφαλιά του Βαλένσια κι έκανε το 2-1, ενώ 69’ η ομάδα του Σάσα Ίλιτς έμεινε με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Γιουμπιτάνα με δεύτερη κίτρινη. 

Παρόλα αυτά ο Αντζιέλσκι «μίλησε» ξανά στο 82’ από πάσα του Κουέν κι εκτέλεσε για δεύτερη φορά, «κλειδώνοντας» τη νίκη των γηπεδούχων με ένα γκολ που κατακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR.

Διαιτητής: Ραφαήλ-Παναγιώτης Τσιάρας (Καβάλας)
Κίτρινες: 32’ Γιουμπιτάνα, 45’+3’ Τζαβέλλας, 74’ Ντε Μποκ - 45’+3’ Καρλίτος, 90’+3’ Μάλτσι
Αποβολές: 69’ Γιουμπιτάνα (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Αθανασίου (73’ Ντε Μποκ), Κεσριντά, Γκονθάλεθ, Κούντε (89’ Βρακάς), Καμαρά (58’ Κουέν), Γιουμπιτάνα, Βέργος (58’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (89’ Έρλινγκμαρκ)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντνεϊ, Νούνιες (65’ Νούνιες), Τζανδάρης, Σλίβκα, Καρλίτος (65’ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (76’ Τόσιτς), Τσιλούλης (85’ Τσούκαλος).

Νίκη παραμονής για τον Βόλο

Ο Βόλος πέτυχε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό του, οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο να μη νικήσει. «Θύμα» των Θεσσαλών υπήρξε ο ΟΦΗ, τον οποίο η ομάδα του Χρήστου Κόντη νίκησε με 3-1 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ανάσες «ζωής» ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Το συγκρότημα της Μαγνησίας διέκοψε το αρνητικό σερί των δέκα αγώνων χωρίς νίκη, καθώς είχε πανηγυρίσει το τελευταίο «τρίποντο» στην πρεμιέρα του β’ γύρου νικώντας με 2-1 τη Λαμία εκτός έδρας, πριν καταγράψει ύστερα τρεις ισοπαλίες κι επτά ήττες.

Το σκορ στο Πανθεσσαλικό στάδιο άνοιξε νωρίς και ήταν οι φιλοξενούμενοι που πήραν κεφάλι στο σκορ στο 13ο λεπτό, όταν σε γύρισμα του Μπακού ο Μύγας απομάκρυνε με την μπάλα να καταλήγει στον Νέιρα κι εκείνος πάτησε για τον Λάρσον, που έγραψε το 0-1 με ωραίο, τεχνικό αριστερό σουτ.

Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στην πρώτη τελική του αλλά δεν κατάφερε να το διατηρήσει ως το τέλος του ημιχρόνου, καθώς οι Θεσσαλοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό: οι παίκτες του Κόντη έπαιξαν με πάσα το κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Ντε Καμπς σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Βούρου κι έτσι νικήθηκε ο Μπάουμαν.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους οι Κρήτες είχαν στο 53΄ χαμένη ευκαιρία με τη μόλις άστοχη κεφαλιά του Μεγιάδο, για να απαντήσουν με γκολ οι γηπεδούχοι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα: στο 60ό λεπτό ο εξαιρετικός εκτελεστής στις στημένες μπάλες, Ασεχνούν, χτύπησε το φάουλ από δεξιά και ο καλά τοποθετημένος Σιέλης υπέγραψε με κεφαλιά την ανατροπή για την ομάδα του, γράφοντας το 2-1.

Δέκα λεπτά αργότερα (70΄) ο Βόλος έφτασε στο 3-1 με ωραία προσπάθεια του Μπερτόλιο που απέφυγε τον Βούρο και νίκησε τον Μπάουμαν για να θέσει στέρεες βάσεις νίκης για την ομάδα του, που κράτησε το σκορ και τους βαθμούς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Ανδριανός

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τρουγιέ - Γκλάζερ, Νέιρα, Φελίπε Λουίζ, Ισέκα, Γκαγιέγκος

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβακς, Άλχο, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας, Ντε Καμπς (65΄ Λούνα), Τσοκάνης, Τρουιγιέ (46΄ Μπερτόλιο), Κόμπα (90΄+4 Ολιβέρα), Ασεχνούν (82΄ Μωραΐτης), Γκαρσία.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Λουκάο, Βούρος, Αμπάντα, Μεγιάδο (73΄ Αποστολάκης), Γκλάζερ (67΄ Γκαγιέγος), Μπακού, Νέιρα (41΄ Χιμένεθ), Ριέρα (67΄ Μοσκέρα), Φελίπε Λουίζ (73΄ Ισέκα).

 

  29 February, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα