Super League: Νικητής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

  14 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Νικητής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Ένα στημένο του Βαλμπουενά και μια εκτέλεση του Εμβιλά έβγαλε τον Ολυμπιακό απ' τη δύσκολη θέση. Οι Πειραιώτες αν και ζορίστηκαν αρκετά απέναντι στην καλύτερη ΑΕΚ των τελευταίων εβδομάδων, βρήκαν τη λύση στο φινάλε και παρέμειναν αήττητοι για 22ο σερί ματς στη Super League, επαναφέροντας και πάλι τη διαφορά απ' τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο +9.

 Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τρεις καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 6' ο Τσούμπερ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν «γεμάτη» με αποτέλεσμα να αστοχήσει. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Μπουχαλάκη στο 8' που κατέληξε άουτ και με δοκάρι του Μαντί Καμαρά στο 10'. Παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, ο ρυθμός έπεσε, το παιχνίδι έγινε πιο δυναμικό με αποτέλεσμα να χαθεί η ποιότητα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό στο β' ημίχρονο αλλά η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική καθώς αρχικά στο 57' ο Ανσαριφάρντ έκανε το δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βατσλίκ, ενώ στο 65' ο Μανωλάς παραλίγο να πετύχει το αυτογκόλ της χρονιάς, όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε... στραβοκλωτσιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω και με τον Βατσλίκ εκτός θέσης να κυνηγά την μπάλα...

Παρά την κυριαρχία της ΑΕΚ στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση από στατική φάση. Στο 84' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανωλάς πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο επερχόμενος Εμβιλά νικήθηκε απ' τον Τσιντώτα στην πρώτη προσπάθεια αλλά πήρε το ριμπάουντ και με τη φόρα που είχε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

 Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46' Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80' Καρβάλιο), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (90' Μπα), Τικίνιο (80' Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (87' Σάκχοβ), Σιμόες, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (80' Γέβτιτς).

Διεύρυνε το σερί ο ΠΑΟΚ

Λίγα 24ωρα μετά τη μυθική πρόκριση στο Κύπελλο, παρά την κούραση και το αναμενόμενο rotation, ο ΠΑΟΚ «ξεμπέρδεψε» και με τον Ατρόμητο (1-0) στη Super League και φεύγει για Δανία για την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» με τη Μίντιλαντ.

 Όταν παίζει με τον Ατρόμητο, έχει Κρέσπο. Ο Ισπανός βρήκε εκ νέου δίχτυα απέναντι στους Περιστεριώτες και σφράγισε την απαιτούμενη, πριν την ευρωπαϊκή πρόκληση με τη Μίντιλαντ, νίκη. Συνεχίζεται το σερί των 14 παιχνιδιών με 12 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες για τους Θεσσαλονικείς.

Ορμώμενος από το ένστικτο της επιβίωσης και ψάχνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη, ο Ατρόμητος προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ, να παίξει με τις πιθανότητες του για ένα καλό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός πως οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε rotation ελέω αλλαγών αλλά και Δανίας.

Στην πράξη όμως, αμφότερες κινήθηκαν σε ρηχά νερά, σε ένα α΄ημίχρονο που δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε τον πρώτο λόγο, καταγράφοντας ποσοστό κατοχή μπάλας 63%, ωστόσο, αγωνιστικά δεν έθελξε... Οι γηπεδούχοι είχαν σημείο αναφοράς τον Μιτρίτσα δεδομένου πως ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβγαζε περισσότερη ενέργεια, με πολλές κινήσεις στο χώρο, δημιουργώντας προϋποθέσεις από τον άξονα, όπως συνέβη και στο 30' με τον Ρουμάνο να βγάζει τον Αουγκούστο, χωρίς άμυνα και μέτωπο με την εστία, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν βρήκε στόχο...

 Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε τα ηνία του ματς, κατέγραψε τις στιγμές του αλλά επί της ουσίας ο Γιαννιώτης δεν ένιωσε να απειλείται, κρατώντας σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία του. Όπως έκανε νωρίτερα και ο Πασχαλάκης και συγκεκριμένα στο 24', στη μοναδική τελική των φιλοξενούμενων εντός εστίας, με τον Τζοβάρα να κάνει σέντρα από τα αριστερά, τον Ροτάριου να πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Έλληνας πορτιέρε με μία σπουδαία επέμβαση, είπε «όχι». Φάση που ελέγχθηκε και από το VAR για χέρι του Κρέσπο, με τον ρέφερι να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν στο β΄μέρος, με τον ΠΑΟΚ να ηγείται της αναμέτρησης, ψάχνοντας τον τρόπο να λύσει το «γρίφο» στα μετόπισθεν του Ατρομήτου. Εν τέλει, η ανωτερότητα του Δικεφάλου μετουσιώθηκε σε γκολ από ισπανική συνεργασία, με τον Σάστρε να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Κρέσπο που προωθήθηκε, έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 1-0 στο 57΄.

Ο Ισπανός ήταν και πάλι ο άνθρωπος που έδωσε τη λύση απέναντι στους Περιστεριώτες, καταγράφοντας το τέταρτο γκολ σε αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις προϋποθέσεις, είχε τη διάθεση να... τελειώσει χωρίς άγχος το ματς, κλειδώνοντας το «τρίποντο», ωστόσο, ο Γιαννιώτης έμοιαζε να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα. Μάλιστα, στο 81' ο Μπίσεσβαρ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε με συνδρομή VAR καθώς σημειώθηκε φάουλ του Άκπομ.

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (67' Σοάρες), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (81' Σβαμπ), Μουργκ (59' A.Zίβκοβιτς), Μιτρίτσα (81' Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67' Βασιλαντωνόπουλος), Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας, Χαρίσης, Σάλομον (67' Έλιγκμαρκ), Ντένιτς (71' Ναμπί), Σπιριντόνοβιτς (81' Τομάς), Ροτάριου, Κλωναρίδης (67' Άλιμπεκ).

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Φώτη Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Λαμίας κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών χαμένων αγώνων (Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ) στη Super League. Ο νεαρός στράικερ με δύο «σεντερφορίσια» γκολ και με το δεύτερο να θυμίζει το ίνδαλμά του... Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, επανέφερε το Τριφύλλι στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 33 βαθμούς, κι αφήνοντας στο -1 τον Αστέρα και τον ΟΦΗ.

 Μόλις στο 3' ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι συνέχισαν την πίεσή τους, δημιούργησαν φάσεις αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ που θα τους έδινε... αέρα.

Προσωρινά ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε καθώς δεν ερχόταν το γκολ της... ασφάλειας δίνοντας στη Λαμία το δικαίωμα να ελπίζει. Όμως ο Ιωαννίδης είχε κέφια και στο 82' με ένα φανταστικό μακρινό σουτ, έστειλε την μπάλα... συστημένη στα δίχτυα του Σαράνοβ διαμορφώνοντας το 2-0.

 Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57’ Βιτάλ), Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος).

Λαμία: Σάρανοβ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες (78’ Νινούα), Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Τιρόνε (19’ Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Καραμάνος (66’ Βέλλιος).

Άλμα εξάδας για τον ΟΦΗ

Σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για την εξάδα στη Super League πέτυχε ο ΟΦΗ επί του Βόλου στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 με αρκετό άγχος, μολονότι είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το παιχνίδι νωρίτερα. Στο τέλος της ημέρας όμως, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έκανε τη... δουλειά και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στους 32 βαθμούς.

 Στο 18' ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ, ο Κλέιμαν δεν έκανε καλή έξοδο και ο Βούρος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς (1-0).

Πολύ γρήγορα η ομάδα του Νίκου Νιόπλια απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας καθώς στο 33' ο Νέιρα με τακουνάκι, άφησε την μπάλα για τον Τοράλ, ο οποίος απ' το ύψος της περιοχής απέφυγε δυο παίκτες κι «έγραψε» το 2-0.

 Ο Βόλος δεν έδειξε να τα παρατάει και στο ξεκίνημα του ημιχρόνου προσπάθησε να κάνει το come back. Στο 51' ο Φερνάντες «ταλαιπώρησε» τον Μπαλογιάννη με προσποιήσεις, σούταρε έξω απ' την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε και στον Γιαννούλη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

 Στο 71' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι καθώς ο Μπαριέντος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δυσκολεύοντας το έργο των Βολιωτών. Στο 86' ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι αλλά ο Κλέιμαν νίκησε τον Λάμπρου στην εκτέλεση του πέναλτι. Στο φινάλε του ματς (93') ο Βόλος είχε την ευκαιρία του για να ισοφαρίσει αλλά ο Επασί ήταν αποτελεσματικός στο τετ α τετ με τον Ροσέρο.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75' Στάικος), Λάμπρου (90' Μπουζούκης), Τοράλ (68' Φελίπε), Νέιρα (90' Ουές), Ντουρμισάι (68' Γκαγιέγος).

Βόλος: Κλέιμαν, Ρομέρο (89' Ροσέρο), Γκιουλέν (72' Μπαρτόλο), Άλχο, Σοάρες (46' Νίνης), Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαριέντος, Ρεγκατέν (61' Κορέα), Φαν Βερτ.

 

  14 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα