Super League: Οδυνηρή ήττα για τον ΠΑΟ-Διπλό κορυφής για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (hl)

  18 December, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Οδυνηρή ήττα για τον ΠΑΟ-Διπλό κορυφής για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (hl)

Ο Ατρόμητος «επέστρεψε» με εντυπωσιακό τρόπο στο παιχνίδι, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, «χτύπησε» τρεις φορές τους «πράσινους» κι επικράτησε με 3-2 στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, «γκρεμίζοντάς» τους από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Έντερ Γκονζάλες, Βέργος και Ρομπάιγ σημείωσαν τα γκολ του θριάμβου της περιστεριώτικης ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει δύο φορές απ’ την άσπρη βούλα με τον Ιωαννίδη, αλλά να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα του (μετά τον αποκλεισμό απ’ την Μακάμπι Χάιφα), μπαίνοντας σε βαθιά αγωνιστική κρίση.

Μετά από ένα «παγωμένο» πρώτο 30λεπτο, το παιχνίδι «άναψε» στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 31’ από ωραία σέντρα του Κεσχρίντα, ο Βαλένσια έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε στη γωνία του.

Στο 34’ από ωραία κίνηση και κάθετη του Κώτσιρα προς τον Παλάσιος, ο Αργεντινός πλάσαρε αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε έξω απ’ την περιοχή προς τον Βιλένα που σούταρε με τη μία, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Κούντε έδιωξε με το σώμα του.

Στο 37’ ο Χουάνκαρ βρήκε τον Παλάσιος μέσα στην περιοχή, με τον Κεσχρίντα να τον ανατρέπει καθαρά. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, παρά την καλή προσπάθεια του Τσιντώτα, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα.

Δευτερόλεπτα πριν απ’ το ημίχρονο, σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά απ’ τον Κούντε, ο Έντερ μπήκε στην πορεία της μπάλας, την ώρα που ο Μπρινιόλι είχε βγει από την εστία του και έκανε κίνηση για να πάει να την μπλοκάρει χωρίς να έχει δει την κίνηση του αρχηγού της ομάδας του Περιστερίου, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ατρόμητος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50’ από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Ασεβέδο που έβγαλε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κόλλησε» κι ο Βέργος νικώντας τον Γεντβάι στον «αέρα» έκανε το 2-1.

Στο 56’ από σέντρα του Μαντσίνι από τα δεξιά, ο Παλάσιος έπιασε κεφαλιά-ψαράκι που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 62’ ο Αργεντινός εξτρέμ είχε άλλη μία άστοχη τελική μέσα απ’ την περιοχή.

Στο 63’ ο Ατρόμητος «χτύπησε» για άλλη μία φορά τον Παναθηναϊκό σε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Ρομπάιγ έκλεψε την μπάλα, έκανε το ένα-δύο με τον Έντερ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Μπρινιόλι που έκανε κάκιστη έξοδο, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Στο 89’ (κι αφού ο Παναθηναϊκός «έχασε» ένα λεπτό νωρίτερα με πολύ σοβαρό τραυματισμό τον Χουάνκαρ) ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Στο επόμενο λεπτό ο Τσιντώτας «νίκησε» τον Ιωαννίδη σε τετ-α-τετ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντε Μποκ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Ιωαννίδης μείωσε σε 3-2, αλλά στα λεπτά που απέμεναν ο Ατρόμητος κράτησε το προβάδισμά του και τη μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 29’ Κούντε, 37’ Κεσχρίντα, 90΄+5’ Τσιντώτας - 74’ Ρουμπέν, 82’ Βιλένα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90’+5’ Ιμερέκοφ), Κούντε, Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Καμαρά (87’ Φριντζόνσον), Βαλένσια, Βέργος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ λ.τρ. Κλεϊνχέισλερ), Ρουμπέν, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Μπερνάρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Tετράσφαιρος και πρωτος ο ΠΑΟΚ

Την πέμπτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα -κι έβδομη συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις- κατέγραψε ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε με 4-1 του Αστέρα στην Τρίπολη για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Δυο γκολ σημείωσε ο Τόμας Μουργκ (34’, 69’), που φρόντισε να μη φανούν οι απουσίες των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον, κι άλλα τόσα ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ (59’, 90’) για τους «ασπρόμαυρους» του Ραζβάν Λουτσέσκου που ανέβηκαν -έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Ο Ερβιν Τζουκάνοβιτς (63’) είχε δώσει ελπίδες στους Αρκάδες του Μίλαν Ράσταβατς που σε 2-3 περιπτώσεις δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. 

Αρχής γενομένης από τα πρώτα 5-6 λεπτά. Χουάν Μιριτέλο και Νίκος Καλτσάς συνδυάστηκαν, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να διώχνει δύσκολα το αριστερό πλασέ του Χουλιάν Μπαρτόλο.

Στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Καλτσάς με βολέ ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Κοτάρσκι, η μπάλα έπεσε στον Ολουγουατομπιλόμπα Αλάγκμπε αλλά το σουτ του Νιγηριανού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ κι η μπάλα απομακρύνθηκε.

Η μορφή του αγώνα άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούσαν, όμως, να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα. Χρειάστηκε μια στημένη φάση στο 20’, ένα κόρνερ του Ντεσπόντοφ και μια κεφαλιά του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη που απέκρουσε σε κόρνερ ο Νίκος Παπαδόπουλος, για να καταγραφεί η πρώτη αξιόλογη φάση των «ασπρόμαυρων».

Πέντε λεπτά αργότερα, από λανθασμένη εκτέλεση φάουλ των Θεσσαλονικέων, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του Νίκου Ζουγλή ήταν αδύναμο, με τον Στέφαν Σβαμπ να προλαβαίνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. 

Σαν να μην έφτανε η σπουδαία, χαμένη ευκαιρία, ο Μίλαν Ράσταβατς «έχασε» στη φάση με μυϊκό πρόβλημα και τον Μπαρτόλο. Και στο 34’, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον αφύλακτο Μουργκ που ξεπέρασε και τον Παπαδόπουλο για το 0-1. Οι χώροι άνοιξαν, με το γκολ του Αλί Σαμάτα δυο λεπτά αργότερα να ακυρώνεται ως οφσάιντ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους. 

Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε και τροφοδότησε τον Σαμάτα, με τον Τανζανό να κάνει «γλυκιά» σέντρα και τον Ντεσπόντοφ να προλαβαίνει τον Φεντερίκο Αλβαρες για το 0-2.

Τέλος; Όχι... Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αστέρας μπήκε πάλι στο ματς. Από εκτέλεση κόρνερ του Σον Γκος, ο Κοτάρσκι έχασε την μπάλα κι ο Τζουκάνοβιτς με το αριστερό μείωσε. 

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το momentum, ο Αστέρας έψαξε την ισοφάριση. Στο 67’ ο Καλτσάς έκανε την κούραση και το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε αλλά το δυνατό σουτ με το δεξί του επερχόμενου Αλβαρες ήταν άστοχο.

Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ήρθε το 1-3. Νέο λάθος του Αλβαρες, ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Σαμάτα, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μουργκ που δε λάθεψε πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κι έκτο φετινό. 

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός του αγώνα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε τέταρτο γκολ, δεύτερο του Ντεσπόντοφ, έπειτα από το κακό διώξιμο του Παπαδόπουλου και το παράλληλο γύρισμα του Στέφανου Τζίμα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία έπειτα από εκείνη την ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αστέρας Τρίπολης, από την άλλη, έκανε καρέ ηττών στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τους τέσσερις πρωτοπόρους της κατάταξης και κινδυνεύει να βγει εκτός εξάδας. 

Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας)
Κίτρινες: Αλβαρες, Αλάγκμπε - Σβαμπ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Αλβαρες, Μουνάφο (77’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (27’ Γκος), Καλτσάς (90’+1’ Ντιαρά), Ζουγλής (77’ Σίτο), Μιριτέλο (77’ Μιριτέλο). 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντοέφ (73’ Μεϊτέ), Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81’ Μπράντον), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (89’ Τζίμας).  

*Με πάγο στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού αποχώρησε από το γήπεδο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ ο ΑΡΗΣ

Χάρη στο γκολ του Βλαντιμίρ Νταρίντα, ο Άρης επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο - άδειο από κόσμο - «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

Ο Τσέχος μέσος σκόραρε στο 39ο λεπτό εξαργυρώνοντας την υπεροχή που είχε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία μοιάζει να «καπαρώνει» την πέμπτη θέση, αφήνοντας στο -8 τους Κρητικούς, για τους οποίους έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Πέπε Μελ.  

Το πώς ξεκίνησε το παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο 10λεπτο, δεν προμήνυε τίποτα για το τι θα ακολουθήσει. Ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και σπατάλησε μια δυο καλές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να αναγκάσει σε κάποια επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα. 

Από εκεί και μετά, το ματς ήταν μονόλογος για τον Άρη. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ (12’) έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Νόαμ Μπάουμαν, το σουτ του Νταρίντα (17’) πέρασε ψηλά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μόουζες Οντουμπάτζο (19’) ενώ το πλασέ του Λορέν Μορόν (24’) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.  

Η... καταιγίδα των γηπεδούχων κόπασε μόνο όταν μπήκε το γκολ. Που είχε αρκετή δόση τύχης, αφού αρχικά κέρδισε κόντρες ο Σουλεϊμάνοφ, μετά ο Νταρίντα, με τον Τσέχο μέσο να πλασάρει εν τέλει τον Μπάουμαν για το 1-0 στο 39’. 

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος του πρώτου μέρους, αποκρούοντας εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Σουλεϊμάνοφ (43’) και Οντουμπάτζο (45’+2’).  

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Νουά Ντίκο επέδειξε υπερβάλλοντα αλτρουισμό, αφού αντί να πλασάρει προ του Κούεστα προτίμησε να γυρίσει... στο πουθενά. Ο Ελβετός τερματοφύλακας του ΟΦΗ επέστρεψε... στη δράση για να βγάλει το σουτ του Νταρίντα (48’), με τους Σαντιάγκο Μόσκερα (50’) και Σουλεϊμάνοφ (56’), Τζόναθαν Μενέντες (58’) να σπαταλούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, σε ένα άκρως ανοιχτό παιχνίδι.  

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, ο Λουίς Φελίπε σκόραρε μετά από σέντρα του Λερόι Αμπάντα, ωστόσο ο πρώτος βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για άουτ, πριν ο Γάλλος μπακ κάνει τη σέντρα. 

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους αλλά δεν μπόρεσαν να τους εκμεταλλευτούν, ωστόσο κι ο σύλλογος από την Κρήτη δεν έφτασε στην ισοφάριση. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στην ομάδα του Άκη Μάντζιου την τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη κι αφήνοντας τον ΟΦΗ μακριά από το «τρίποντο» για έβδομο διαδοχικό ματς (0-3-4).  

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών) 
Κίτρινες: Βερστράτε - Τοράλ  

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Πάρδο (62’ Βερστράτε), Μενέντες (82’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (83’ Κάρλσον), Εμβοντό (82’ Σαβέριο), Μορόν (89’ Ζαμόρα).  

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος (79’ Γκλάζερ), Αμπάντα, Νέιρα (65’ Φελίπε), Τοράλ (74’ Ριέρα), Ντικό, Μόσκερα (65’ Μπάκιτς).  

Διπλό παραμονής για τον Βόλο στη Λαμία

Μεγάλο «διπλό» που τον απομάκρυνε για τα καλά πλέον από την επικίνδυνη ζώνη πήρε ο Βόλος, επικρατώντας της Λαμίας με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του επί Άνχελ Λόπεθ (2 νίκες και 2 ισοπαλίες). Τα γκολ των Γκαρσία και Κόμπα χάρισαν το «τρίποντο» στην ομάδα της Μαγνησίας, με τον Καρλίτος να ισοφαρίζει προσωρινά για τη Λαμία.

Ο Βόλος είχε την πρώτη καλή τελική στο ματς, όταν στο 10’ ο Μωραΐτης δέχθηκε κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά κι έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι.

Στο 42’ ο Τόσιτς εκτέλεσε ένα πολύ ωραίο φάουλ, αλλά ο Κόστιτς τινάχθηκε και απέκρουσε. Ο Βόλος ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος και στο 54’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μύγα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ κι έφυγε μακριά.

Δύο λεπτά μετά η θεσσαλική ομάδα πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Άλχο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκαρσία πήρε την καρφωτή κεφαλιά κι έκανε το 0-1. Η Λαμία απάντησε στο 71’ με το πλασέ του Καρλίτος από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνάει τη γραμμή, παρά την προσπάθεια του Σιέλη.

Στο 80’ ο Βόλος πήρε ξανά το προβάδισμα με ένα καταπληκτικό γκολ του Κόμπα. Μετά την κεφαλιά πάσα του Γκαρσία, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έπιασε ένα τρομερό σουτ με εξωτερικά φάλτσα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια κιόλας του δοκαριού.

Στο 90’+1’ ο Κόστιτς επενέβη σωτήρια προ του Καρλίτος μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, με τον Βόλο να κρατάει στα επόμενα έξι λεπτά το πολύτιμο 2-1 και να πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλης αξίας νίκη.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 8’ Τζανετόπουλος, 59’ Κυριάκος Παπαδόπουλος, 61’ Σλίβκα - 39’ Σιέλης, 41’ Καλογερόπουλος, 44’ Γκλάβτσιτς, 90’+67 Μύγας
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Σαντάνα (46’ Λόνγκο), Τόσιτς (80’ Στάνκο), Σλίβκα, Τσιλούλης (90’+1’ Μαρτίνεθ), Καρλίτος.
ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Ασλανίδης, Άλχο, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (89’ Τρουιγιέ), Γκαρσία, Μωραΐτης (78’ Ντέλετιτς).

Πέφτει η αυλάια σε Αγρίνιο και Σέρρες 

Η 14η αγωνιστική της Super League, ολοκληρώνεται σήμερα (18/12), σηματοδοτώντας την έναρξη του Β’ γύρου. Ωστόσο, οι αναμετρήσεις της θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, απόρροια των κυβερνητικών μέτρων.  

    Ανεβασμένος ψυχολογικά ο Ολυμπιακός που, στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα και, μαζί, το εισιτήριο για τα Play Off του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τον σκληροτράχηλο Πανσερραϊκό, αν και οι τρεις σερί ήττες πριν τη διακοπή αποσυντόνισαν τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία.  Παράλληλα, η δεύτερη ΑΕΚ που ηττήθηκε στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη, έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή, καθώς αγωνίζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

 

  18 December, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ