Super League: Παρέλαση του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο-Τα αποτελέσματα (hl)

  23 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Παρέλαση του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο-Τα αποτελέσματα (hl)

Σε... πάρτι μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League, φτάνοντας σε μία εμφατική νίκη με 3-0 και ξαναμπήκε (κι αυτός) στη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου. Το αυτογκόλ του Ρουμπέν στο 44’ και τα «χτυπήματα» της... κόμπρας από τους Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, χάρισαν μία τεράστιας αξίας και σημασίας νίκη στον ΠΑΟΚ, που μείωσε στους 6 βαθμούς την απόστασή του από την κορυφή. Μόλις στο +1 πλέον το προβάδισμα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, με το πρωτάθλημα να παίρνει... φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ πιο συγκροτημένα και πάτησε δύο φορές την περιοχή του Παναθηναϊκού στο πρώτο τρίλεπτο, όμως οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τελική στο ματς στο 4’ με το πλασέ του Παλάσιος που πέρασε λίγο άουτ.

 

Στο 9’ ο Παλάσιος πήρε μέτρα με την μπάλα από τη δεξιά πλευρά, γύρισε προς τον Τσέριν, όμως το τελείωμα του Σλοβένου πήγε χαμηλά και πάνω στον Κοτάρσκι που απέκρουσε ενστικτωδώς.

Η πίεση του ΠΑΟΚ στις πρώτες πάσες στον Ρουμπέν δημιούργησε σοβαρό «θέμα» στον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα με ευκολία και τα λάθη που γίνονταν στη μεσαία γραμμή, δημιουργούσαν συνθήκες ανισορροπίας στην «πράσινη» άμυνα.

Στο 20’ το σουτ του Χουάνκαρ από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 24’ από κλέψιμο της μπάλας, ο Κωνσταντέλιας «σέρβιρε» προς τον Ολιβέιρα που σούταρε μετά από μία επαφή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται πιο πιεστικός μετά το 35’, όμως δεν είχε τρόπο να φτάσει σε σωστές εκτελέσεις μπροστά απ’ την εστία του Κοτάρσκι. Αντίθετα, λίγο πριν το ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Ρουμπέν Πέρεθ. Στο 44’ από βαθιά μπαλιά και κακό διώξιμο των Χουάνκαρ και Σένκεφελντ, ο Κωνσταντέλιας σούταρε, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ισπανό μέσο και κατέληξε στο βάρος της εστίας του, για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μέσα σε μόλις 16 δευτερόλεπτα από το σφύριγμα του Κουλμπάκοφ, ο Νάρεϊ από τα δεξιά έκανε τη μπαλιά προς τον Ολιβέιρα, εκείνος με τακουνάκι έδωσε στον Κωνσταντέλια κι αυτός έδωσε παράλληλα στον Ζίβκοβιτς που πλάσαρε για το 2-0.

Στο 52’ ο Ολιβέιρα γύρισε τη μπάλα πριν αυτή βγει άουτ, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε, με την μπάλα να φτάνει στον Κωνσταντέλια που έκανε το σουτ και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 3-0 του ΠΑΟΚ, «τελειώνοντας» το παιχνίδι, πριν καλά-καλά... αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.

Στο 54' Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Ολιβέιρα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Μπρινιόλι, που γλίτωσε την τέταρτη παραβίαση της εστίας του.

Οι αλλαγές που έγιναν αμέσως από τον Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξαν το παραμικρό, ο ΠΑΟΚ είχε φέρει πια τον αγώνα απολύτως στα μέτρα του και δίχως να απειληθεί ως το φινάλε έφτασε σε μία πανάξια νίκη που «βύθισε» τον Παναθηναϊκό σε μεγάλη εσωστρέφεια, ενόψει (και) της κυπελλικής ρεβάνς της Πέμπτης (26/1) στο ίδιο γήπεδο...

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Κόκκινη: 90΄+1 Σένκεφελντ (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Παλάσιος, Σένκεφελντ - Αουγκούστο, Κουλιεράκης, Σβαμπ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Ρουμπέν (60’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ (60’ Σπόραρ), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (82’ Σάντσες).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Σβαμπ, Νάρεϊ (70’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82’ Μπράντον Τόμας).

* Στο ημίχρονο του αγώνα ο Δημήτρης Σαραβάκος βράβευσε τους Τζιμπρίλ Σισέ και Μάρκους Μπεργκ για την προσφορά τους στον σύλλογο, με τους δύο μεγάλους «κανονιέρηδες» του παρελθόντος να γνωρίζουν την αποθέωση από την εξέδρα.

Ανατροπή και μιά ανάσα απο την κορυφή η ΑΕΚ

Με ανατροπή και το «χρυσό» γκολ του Τσούμπερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη (όπως εξελίχθηκε το ματς) νίκη με 2-1 επί του Ιωνικού στη Νεάπολη, σε αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική της Super League. Οι ουραγοί Νικαιώτες προηγήθηκαν στο 38΄ με τον Σεμπά και ως το τελευταίο δεκάλεπτο άντεχαν και έδειχναν ικανοί να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους. Ο Βίντα όμως ισοφάρισε στο 82΄ και το γκολ του Τσούμπερ έδωσε στην Ενωση τους τρεις βαθμούς, που τη φέρνουν στο -1 από την κορυφή, εν αναμονή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Το πρώτο 20λεπτο είχε την αναμενόμενη μορφή, με τον «Δικέφαλο» να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και συντριπτικά υπέρ του την κατοχή και να αναζητά     τρόπους για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς να τα καταφέρει. Η πρώτη καλή φάση της ΑΕΚ ήταν μία άστοχη κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 21΄, αλλά ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έδειξε τις διαθέσεις της να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Αρχικά οι παίκτες του Ιωνικού ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ρότα μέσα στην περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάνιας έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο οποίος σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Με τους «κιτρινόμαυρους» να αδυνατούν να βρουν λύσεις δημιουργικά, ο Ιωνικός σιγά-σιγά «ξεθάρρεψε», έψαξε με περισσότερη επιμονή τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ηταν το 38ο λεπτό, όταν ο Φαντιγκά διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και πέρασε ωραία κάθετη στον Σεμπά, ο οποίος απέφυγε με μία προσποίηση τον Μουκουντί και με αριστερό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη. Η Ενωση προσπάθησε να απαντήσει πριν τελειώσει το ημίχρονο, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ το καλό φάουλ του Χατζισαφί στο 44΄.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β΄ μέρους ο Χατζισαφί απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ, όμως ο Χουτεσιώτης ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο 56΄ (με τη βοήθεια και του δοκαριού) σε κοντινή προβολή του Φαν Βέερτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, με το ματς να παίζεται στο μισό γήπεδο. Ο Γκατσίνοβιτς, που επανήλθε μετά την επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, βρέθηκε σε καλή θέση στο 75΄ αλλά σούταρε άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Αθανασιάδης δεν συγκράτησε τη μπάλα στο μάλλον αδύναμο σουτ του Ρουμπουλάκου, ο Γούλερι μπήκε στη φάση, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσωσε την εστία του.

Τελικά, ο «Δικέφαλος» βρήκε την ισοφάριση στο 82΄ από στημένη φάση. Ο Πάολο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και, με το παρθενικό του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, έφερε το ματς στα ίσια. Η Ενωση πίεσε για την ολική ανατροπή, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου στο 87΄, αλλά στο 92΄ ο Τσούμπερ υποδέχθηκε την πάσα του Μάνταλου και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ.


Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Φαντιγκά, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας - Βίντα, Σιμάνσκι, Μουκουντί, Τσούμπερ

Οι συνθέσεις:
 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Γούλερι (88΄ Μάντζης), Σόουζα (50΄ Αντούνες), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάκιτς, Σεμπά, Φαντιγκά (76΄ Ρουμπουλάκου)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (63΄ Γκατσίνοβιτς), Αμραμπατ (74΄ Τσούμπερ), Γιόνσον, Πινέδα (74΄ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (62΄ Φερνάντες), Αραούχο

Πέταξε βαθμούς στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Ατρόμητος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Περιστέρι ύστερα από εξαιρετικό παιχνίδι, με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. 

Με προβλήματα στην ανασταλτική και αμυντική λειτουργία, οι «ερυθρόλευκοι» αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από την ήττα του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ και να μειώσουν τη διαφορά στους 4 βαθμούς από τους πρωτοπόρους «πράσινους».

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών στο πρώτο τέταρτο, σε φάσεις που ανάδειξαν τις αμυντικές αδυναμίες του ΟΛυμπιακού. Η πρώτη ήταν σε προβολή του Στρούγγη στο 13ο από κόρνερ του Ροτάριου, με τον Πασχαλάκη να «απογειώνεται» για να αποκρούσει ψηλά στη γωνία του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομπάιγ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε κι από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Κόλμαν, αφού απέτυχαν να αιφνιδιάσουν, φρόντισαν την ανασταλτική λειτουργία τους. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα αλλά ήταν ανούσιοι, αρκούμενοι σε δύο σουτ από τον Μπιέλ (24΄) και τον Φορτούνη (34΄), με τον Γιαννιώτη να επεμβαίνει θετικά σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό συνέβαλε το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο 54΄, όταν ο Εμβιλά βρήκε τον Μπιέλ, ο οποίος έβγαλε κάθετα για τον Μπακαμπού που εκτέλεσε τον Γιαννιώτη ανοίγοντας το σκορ με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο 58΄ και σε γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ για τον Μπακαμπού, εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη με τακουνάκι και πήρε το κόρνερ. Στο 61΄ η κεφαλιά του Φριτζόνσον έτειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια αστόχησε ο Ντε Μποκ από εξαιρετική θέση, αλλά στο 64΄ από μπαλιά του Ρομπάιγ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ο Φριτζόνσον «κρέμασε» τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε.

Το 1-1 έμεινε τελικά ως τη λήξη, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ σε ωραία ατομική προσπάθεια του Χάμες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Μποκ - Ροντινέι, Μπακαμπού, Μασούρας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (76΄ Οικονομίδης), Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον (82΄ Τζοβάρας), Ροτάριου (88΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (82΄ Κωτσόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (85΄ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (69΄ Γκ. Ροντρίγκες), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Χάμες, Μπιέλ (85΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (69΄ Ελ Αραμπί). 

Μοιρασιά στη Λιβαδειά

Στο 0-0 έμειναν Λεβαδειακός και Λαμία, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League, αφήνοντας αναλλοίωτη την κατάσταση στη μάχη της παραμονής. Οι Βοιωτοί παραμένουν στο +1 από τη σημερινή αντίπαλό τους, που βρίκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αμφότεροι αύξησαν κατά ένα βαθμό την απόσταση που τους χωρίζει από τον ουραγό Ιωνικό. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Φθιώτιδας συμπλήρωσε ένα γύρο χωρίς νίκη, αφού το μοναδικό της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα ως τώρα ήταν στο αντίστοιχο ματς των δύο ομάδων στην έδρα της.

Καλύτεροι στο ξεκίνημα του ματς οι γηπεδούχοι, απείλησαν στο 13΄ με σουτ του Τόρο που εξουδετέρωσε ο Σαράνοφ. Μετά τα μέσα του ημιχρόνου η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 31΄ με τον Ρόμανιτς, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Στογιάνοβιτς, όμως η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ανήκε στον Λεβαδειακό, με τον Σαράνοφ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βινίσιους στο 36΄.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα μετά την ανάπαυλα και είχαν μία καλή φάση στο 62΄, με την κεφαλιά του Τσιλούλη να περνάει άουτ. Ομως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που «άγγιξε» το γκολ στο 66΄, όταν ο Σαράνοφ χρειάστηκε και τη βοήθεια του δοκαριού για να σώσει την εστία του, στο δυνατό σουτ του Λούα Λούα. Οι Βοιωτοί είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 76΄, με την κεφαλιά του Τζημόπουλου να φεύγει άουτ, γενικότερα ήταν αυτοί που έμοιαζαν να επιζητούν περισσότερο τη νίκη, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μεχία, Παναγιώτου - Μπεχαράνο, Αμπάντα

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μεχία (56΄ Νταμπό), Βινίσιους, Μουτίνιο, Βρακάς, Δούμτσιος (90΄ Σακό), Τόρο (60΄ Λούα Λούα), Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας, Τζημόπουλος

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (76΄ Τζανδάρης), Βέργος (65΄ Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (84΄ Μαρτίνεθ), Κορνέζος, Ρόμανιτς (84΄ Ντε Βινσέντι), Βασιλαντωνόπουλος, Αμπάντα

 

  23 January, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ