Super League: Πάτησε τετράδα ο ΠΑΟ-Έχασε έδαφος η ΑΕΚ στην Τρίπολη

  12 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Πάτησε τετράδα ο ΠΑΟ-Έχασε έδαφος η ΑΕΚ στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα μάλλον... ήσυχο απόγευμα κόντρα στον Ατρόμητο στο 600ό παιχνίδι του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το πρωτάθλημα, επικρατώντας εύκολα κι απλά με 2-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. 

Το «τριφύλλι» επέστρεψε στα «τρίποντα» -μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής από την ΑΕΚ- και «πάτησε» για πρώτη φορά μετά καιρό στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο. Ο Καρλίτος με κεφαλιά και ο Παλάσιος με δυνατό σουτ, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους», που είδαν τον Μπαρτ Σένκεφελντ (μπήκε αλλαγή στο 81’) να επιστρέφει σε δράση έπειτα από 7 μήνες.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν στο πρώτο 20λεπτο «θέματα» στην κυκλοφορία της μπάλας μετά τη μεσαία γραμμή, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που είχε πολύ χαμηλά τις γραμμές του, έδωσε την κατοχή στους «πράσινους» και επέλεξε να παίξει με πολλούς παίκτες πίσω απ’ την μπάλα.

 

Οι «πράσινοι» άρχισαν να λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν πέρασε ο Αϊτόρ στο δεξί «φτερό» της επίθεσης (με τον Παλάσιος να μετακινείται αριστερά), καθώς ο Ισπανός βρήκε περισσότερους χώρους για να δημιουργήσει ρήγματα, έχοντας ως στήριγμα και τα «ανεβάσματα» του Σάντσες.

Από τα πόδια του Αϊτόρ προήλθε και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, όταν στο 31’ έβγαλε μία πολύ «γλυκιά» σέντρα απ’ τα δεξιά με το ανάποδο πόδι, η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τον Χατζηισαΐα κι ο Καρλίτος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Παρά το γκολ που δέχθηκε, ο Ατρόμητος δεν άλλαξε τακτική, παραμένοντας πολύ «μαζεμένος» πίσω και στο 35’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» το προβάδισμα νίκης, όταν από πολύ ωραία συνεργασία και (νέα) χαμηλή σέντρα του Αϊτόρ από τα δεξιά, ο Παλάσιος ολομόναχος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη που απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Περιστερίου είχε την πρώτη τελική της στο 48’, όταν ο Σπιριντόνοβιτς βρήκε λίγο χώρο και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 55’ από πολύ καλή συνεργασία και σέντρα του Σάντσες από τα δεξιά, ο Καρλίτος έπιασε κεφαλιά ολομόναχος, χωρίς να αιφνιδιάσει τον Γιαννιώτη.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς «τόνωσαν» μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό, που έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 75ο λεπτό. Ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στα αριστερά, κέρδισε χώρο με την ντρίμπλα του και με πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη κάνοντας το 2-0 και «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Βιγιαφάνιες - Βασιλαντωνόπουλος, Μουνίθ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Χατζηθεοδωρίδης, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (65’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (66’ Μακέντα). 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Χαρίσης (68’ Νάτσος), Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ λ. τρ. Τζαβίδας), Σάλομον (79’ Ντένιτς), Καστεγιάνο, Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης.

"Κόλλησε" στην Τρίπολη η ΑΕΚ

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο παιχνίδι του Σαββάτου για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ να μένουν στο 0-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», σε μια δυνατή αναμέτρηση που διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο λοιπόν, με αρκετό νερό στο τερέν, οι παίκτες των δύο ομάδων δυσκολεύονταν. Στο 12΄ ο Καραντώνης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά πήρε την απόφαση πίσω με τη χρήση του VAR καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ φάνηκε να βρίσκει την μπάλα.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 25ο λεπτό, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Χριστόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιαννίκη είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία της στο 31΄, με τον Άμραμπατ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να προσπαθεί να περάσει τον Τσιφτσή, αλλά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων μπλόκαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο περίπου ως το 75ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή και στο 68ο λεπτό τον Άλβαρες εκτός περιοχής να υποχρεώνει τον Τσιντώτα να παραχωρεί κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, όταν ο Αραούχο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμη καλή ευκαιρία ως το τέλος, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη στο τελευταίο τέταρτο: ένα σουτ του Κρεσπί στο 82ο λεπτό βρήκε το κεφάλι του Τσιντώτα, ενώ το γκολ του Τζαβέλλα στο 86ο λεπτό ήταν από αντικανονική θέση. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλιέντε, Γκαρθία - Άμραμπατ, Βράνιες, Σιμόες

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (90΄+4 Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (70΄ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69΄ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (87΄ Καρμόνα), Σονί (88΄ Μπενίτο), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (61΄ Σάκχοφ), Σιμόες (88΄ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (73΄ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Τα στιγμιότυπα των αναμετρήσεων

 

  12 December, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ