Super League Playoffs: Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής

  14 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League Playoffs: Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής

Ο Αρης έβαλε δύσκολα για δεύτερο σερί παιχνίδι στον Ολυμπιακό αλλά οι Πειραιώτες είχαν τον Σισέ, ο οποίος σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Επέστρεψαν στις νίκες οι Ερυθρόλευκοι.

Η βαθμολογία των playoffs

Ολυμπιακός 68
ΠΑΟΚ 53
ΑΕΚ 47
Άρης 45
Παναθηναϊκός 43
ΠΑΣ Γιάννινα 40

 Πιο δραστήρια μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ολυμπιακού κρατώντας μπάλα και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν τρόπους για να γίνουν απειλητικοί στην κόντρα. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Άρη στο 21ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα από τα αριστερά, ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, με τον Ρέαμπτσουκ να βάζει το πόδι του και να παραχωρεί κόρνερ. Στο 23’ ο Μπουχαλάκης κατέβασε την μπάλα με το στήθος εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ακολούθησε στο 24’ διπλή χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί, αφού ο Καρβάλιο εκμεταλλεύτηκε ένας λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και έκλεψε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα.

Η… απάντηση από τους Θεσσαλονικείς στις χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο 28ο λεπτό με τον Βατσλίκ να αποκρούει σουτ του Ιτούρμπε μέσα από την περιοχή. Στο 40’ ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε πέναλτι, που υποδείχθηκε σε ανατροπή του Ροντρίγκες από τον Γκάνεα, αλλά ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε και τελικά το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στο κέντρο της περιοχής, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Με φόρα μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' είχαν πρώτα δοκάρι με κεφαλιά του Εμβιλά και κατόπιν ο Γάλλος έχασε σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Στο 60ο λεπτό σουτ του Γκάμα έβγαλε δύσκολα ο Βατσλίκ και ένα λεπτό μετά ούτε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ούτε ο Μανωλάς μπόρεσαν να σταματήσουν τον Εντιαγέ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Στο 77’ μετά από απομάκρυνση, ο Εμβιλά έπιασε το σουτ, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά τον Κουέστα και στο 83’ ο τερματοφύλακας του Άρη έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μαντί Καμαρά εκτός περιοχής. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 85ο λεπτό όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για κράτημα του Φαμπιάνο στον Σισέ και ο Ελ Αραμπί αυτή τη φορά ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

 Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63’ Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Μασούρας (Αγκ. Καμαρά), Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Καμαρά.

Το ρεκόρ του Μαρτίνς

Ιστορικό ήταν για τον Πέδρο Μαρτίνς το 2-1 του Ολυμπιακού επί του Άρη για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ αφού ο Πορτογάλος τεχνικός έπιασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στης κορυφή της λίστας με τα περισσότερα επίσημα ματς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο! Ποια ρεκόρ κυνηγάει ακόμη.

 Ο Πέδρο Μαρτίνς καταρρίπτει ένα-ένα όλα τα ρεκόρ στον πάγκο του Ολυμπιακού! Ο Πορτογάλος τεχνικός έπιασε ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο 2-1 των Πειραιωτών επί του Άρη για την 1η αγωνιστική των πλέι-οφ, αφού έφτασε τα 208 ματς στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου και ισοφάρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην κορυφή της λίστας των περισσότερων επίσημων αγώνων για ολόκληρη την ιστορία του συλλόγου. Από το επόμενο πλέον παιχνίδι, ο Πορτογάλος θα είναι μόνος πρώτος στη σχετική λίστα και αυτή θα είναι η δεύτερη στατιστική κατηγορία της οποίας θα ηγείται, αφού ήδη εδώ και καιρό είναι ο πολυνίκης προπονητής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δίχως νικητή το ντέρμπι της Λεωφόρου

Δίχως νικητή έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στη Λεωφόρο κι ως εκ τούτου η κατάσταση με τη βαθμολογία των πλέι οφ ως προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια παρέμεινε ρευστή καθώς η ΑΕΚ ανέβηκε στους 47 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός στους 43, ενώ ο Άρης έμεινε στους 45. Και την ερχόμενη Κυριακή (19/3) η Ενωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης το Τριφύλλι στο Κλ. Βικελίδης.

 

 Το ντέρμπι άρχισε δυναμικά με γρήγορο ρυθμό, ευκαιρίες αλλά και γκολ καθώς μόλις στο 4' ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από κλέψιμο του Χουάνκαρ, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε ασίστ προς τον Αϊτόρ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς ανοίγοντας το σκορ.

Σταδιακά η Ένωση ανέβασε την πίεσή της, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με σκόρερ τον Αμραμπατ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο απ' τον Διούδη.

 Στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την αναμέτρηση μετά το 60' και τις τρεις αλλαγές που έχουν ο Γιοβάνοβιτς. Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους στο τελευταίο ημίωρο αλλά καμία δεν βρήκε το γκολ με αποτέλεσμα να μείνουν στο 1-1.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Παλάσιος, Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).

 ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μισελέν, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αμραμπατ (78’ Γκαρσία), Αραούχο.

Λύγισε τον μαχητικό ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στον πρώτο γύρο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και λίγο έλειψε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα των πλέι οφ αλλά ο Τσούμπα Άκπομ είχε διαφορετική άποψη χαρίζοντας στο φινάλε τη νίκη στον Δικέφαλο (1-0) που πλέον μπορεί να σκέφτεται τον «τελικό» με τη Γάνδη! Ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο...

 Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αφήσει, προσωρινά, πίσω του τη Γάνδη, να μαζέψει το μυαλό του από τον «τελικό» στο Βέλγιο και να επικεντρωθεί στην πρεμιέρα των playoffs με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη, λόγω συνθηκών, το εκτεταμένο rotation φάνταζε μονόδρομος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, προχωρώντας σε εννιά αλλαγές συγκριτικά με το ματς της Ευρώπης, διατηρώντας ως «σταθερά» μόνο τους Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς. Από το 16' ωστόσο στην εξίσωση μπήκε και ο Κρέσπο λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Μιχαηλίδη για τον οποίο υπάρχει έντονη ανησυχία!

Στα αγωνιστικά, οι Θεσσαλονικείς έκαναν αίσθηση στα καρέ του Λοντίγκιν με το... καλημέρα, καταγράφοντας στα έξι πρώτα λεπτά παιχνιδιού προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ φώναξε παρών όπου και όταν χρειάστηκε! Μέχρι την ολοκλήρωση του α' μέρους, οι γηπεδούχοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά σε ένταση και δημιουργία, έχοντας συνολικά τρεις τελικές στο στόχο που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν και την πρωτοβουλία των κινήσεων με ποσοστό 72%, ψάχνοντας διαδρόμους κυρίως από τα αριστερά.

Οι φιλοξενούμενοι δε, παρά το γεγονός ότι ταξίδεψαν με απουσίες στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκαν πολύ διαβασμένοι, δίνοντας έμφαση στο αμυντικό τους πλάνο, κλείνοντας καλά τους χώρους προς την εστία τους ενώ αρκέστηκαν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω κινούμενοι στην κόντρα επίθεση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αναμενόμενα το 0-0 συνόδεψε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

 

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε Σβαμπ και Μιτρίτσα αντί των Σοάρες και Μουργκ σε μία προσπάθεια να δώσει περισσότερο νεύρο και ένταση στην ομάδα του καθώς η κυριαρχία του Δικεφάλου επί του ΠΑΣ αποτυπωνόταν επί της ουσίας μόνο στην κατοχή της μπάλας. Με την είσοδό του, ο Ρουμάνος εξτρέμ ταρακούνησε τα νερά για τους Θεσσαλονικείς, κατέγραψε σπουδαία ευκαρία για τον ΠΑΟΚ, επιχειρώντας το σουτ προς την εστία, με τον Λοντίγκιν να μην μπορεί να την μπλοκάρει και στο ριμπάουντ ο Ζαμπά να μην έχει καμία τύχη προτού καταλήξει εκ νέου η μπάλα στα χέρια του πορτιέρε του ΠΑΣ.

Όλα για όλα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του στο 73' σε ένα μομέντουμ που έβγαλε συνεργασίες, βρήκες φάσεις αλλά ο χρόνος δεν φάνταζε σύμμαχος του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο ΠΑΣ διαχειριζόταν με ηρεμία και όσες δυνάμεις είχε την πίεση του αντιπάλου, βλέποντας το πλάνο του να αποδίδει. Μάλιστα, λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί μία στατική φάση στο 88' και να «παγώσει» την Τούμπα αλλά η κεφαλιά του Ντομίνγκες έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζ. Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66’ Άκπομ).

 ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα.

 

  14 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα