Super League: Πρωτάθλημα απ’ την αρχή στα playoffs-Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής (hl)

  04 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Πρωτάθλημα απ’ την αρχή στα playoffs-Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής (hl)

Και το σερί του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού καλά κρατεί! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην 26η αγωνιστική της Super League και συνεχίζουν την «καταδίωξη» των πρωτοπόρων της κατάταξης. Τα γκολ πέτυχαν ο Γιουσέφ Ελ Κααμπι (26΄,45+6΄πεν.) και ο Στέφαν Γιόβετιτς (87΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν σε όλο το ματς, λόγω αποβολής του Μπαριέντος στο 6΄.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το παιχνίδι τελείωσε πριν καν ξεκινήσει. Η αποβολή του αρχηγού του Βόλου έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβασή του, με τον διαιτητή να δείχνει απευθείας κόκκινη όταν ο Ουρουγουανός σήκωσε επικίνδυνα το πόδι και χτύπησε στο πρόσωπο τον Μασούρα. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να βρει ο Ολυμπιακό το (τα) γκολ που χρειαζόταν για την 7η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις, από την ημέρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ. Στο 26΄ ο Αντρέ Όρτα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ελ Κααμπί και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μύγας ανέτρεψε τον Ποντένσε στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί ο οποίος εξακολουθεί να είναι «καυτός» με 10 γκολ στα τελευταία επτά ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο βγήκε από... υποχρέωση. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να πατήσει «γκάζι» και άδραξε την ευκαιρία για συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της «ευρωπαϊκής μάχης» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δημιουργήσε, ωστόσο, κάποιες ευκαιρίες με τον Κόβατς να αποδεικνύεται καθοριστικός και να κρατάει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, τρία λεπτά πριν από το τέλος, ο Γιόβετιτς διαμόρφωσε το 3-0 με σουτ από κοντά μετά από το γύρισμα του Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Κίτρινες: Ρέτσος - Ολιβέρα, Ασεχνούν 
Κόκκινη: Μπαριέντος (6΄)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (60΄ Γιόβετιτς), Άμπι, Ρέτσος (60΄ Μπιανκόν), Ορτέγκα, Τσικίνιο (73΄ Τσικίνιο), Έσε (60΄ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (73΄ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Ράτσιτς, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (46΄ Κίτσος), Μπαριέντος, Ασεχνούν (76΄ Τάχατος), Ολιβέρα (60΄ Μπερτόγλιο), Κόμπα (84΄ Αλσανίδης), Μωραΐτης

Kερδισε Λαμία και...πρωτιά ο ΠΑΟΚ

Με τον Τάισον να λύνει το... γόρδιο δεσμό στο 71ο λεπτό και τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος». Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης μετά το... δώρο του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ. 

Το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας είχε ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες στα πρώτα του λεπτά. Ο Αλεξέι Κοσέλεφ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Τάισον στο 11', με τον Σουαλιό Μεϊτέ να αστοχεί από ευνοϊκή θέση δευτερόλεπτα αργότερα. Αντρίγια Ζίβκοβιτς (17') και Γιάννης Κωνσταντέλιας (22', 30') ήταν οι επόμενοι που απείλησαν για τον ΠΑΟΚ ενώ στην απέναντι εστία ο Κρίστοφερ Νούνιες ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ντόμινικ Κοτάρσκι στο 19'.

Προτού αποχωρήσει με αναγκαστική αλλαγή ο Αλί Σαμάτα, σπατάλησε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία προ κενής εστίας έπειτα από ενέργεια του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα.

Αναγκαστική αλλαγή έκανε και η Λαμία, με τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την ατομική ενέργεια του Σωτήρη Τσιλούλη που σταμάτησε στον Κοτάρσκι. 

Το δεύτερο μέρος, στο ξεκίνημά του, ήταν μονόλογος των φιλοξενούμενων. Τάισον (49'), Μεϊτέ (51'), Μπράντον Τόμας (55') και Κωνσταντέλιας (59') είτε ήταν άστοχοι είτε οι προσπάθειές τους σταματούσαν στον Κοσέλεφ. Εν τέλει, οι Θεσσαλονικείς δικαιώθηκαν στο 71' με το συρτό σουτ του Τάισον έξω από την περιοχή. 

Στις καθυστερήσεις, ο Μπάμπα με κίνηση... πίβοτ, γύρισε το σώμα του και νίκησε εκ νέου τον Κοσέλεφ για το 0-2. Ο ΠΑΟΚ πήρε όχι μόνο τη νίκη αλλά και την κορυφή στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, χάρη στην απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και... θα τα πει ξανά με τη Λαμία στη διαδικασία των Play Off. 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας) 
Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος - Κεντζιόρα, Α. Ζίβκοβιτς. 

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (81' Κοντονίκος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος (81' Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ (29' Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60' Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (75' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (84' Τσιγγάρας), Κωνσταντέλιας (84' Μουργκ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (36' Μπράντον).

Νέα γκέλα και τέταρτη θέση για τον ΠΑΟ

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ισάριθμες με το τελικό 2-2 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League.

Ένα αποτέλεσμα που «έριξε» τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο φίνις της κανονικής περιόδου. Οι Χιμένεθ (21’) και Ισέκα (81’ πέναλτι) έδωσαν το προβάδισμα στον ΟΦΗ, οι Ιωαννίδης (36’) και Σπόραρ (83’) ισοφάρισαν και τις δύο φορές για τους «πράσινους», που έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι στο 54’ με τον Ιωαννίδη.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 2ο λεπτό από σέντρα του Τοράρινσον, ο Λάρσον σούταρε δυνατά δίπλα απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι, ενώ στο 6’ το σουτ του Ισέκα βρήκε σε ετοιμότητα τον Πολωνό γκολκίπερ που μπλόκαρε σταθερά.

Στο 14’ ο Βαγιαννίδης έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπερνάρ και πάτησε στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Βούρο, όμως δεν μπόρεσε να γυρίσει με προβολή την μπάλα και στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Μπάουμαν, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 21’ με το πολύ ωραίο γκολ του Χιμένεθ. Ο Ισέκα «έσπασε» γρήγορα την μπάλα στον Ισπανό, ο οποίος μπήκε κάθετα στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα λίγο έξω απ’ το «κουτί» έκανε το 1-0 για τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει περισσότερο μετά το ημίωρο και στο 36’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπερνάρ κράτησε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα δύο παικτών και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη που με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-1 για τους «πράσινους».

Στο 38’ ο Μπακασέτας είχε ένα σουτ έξω απ’ την περιοχή που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 44’ από ατομική ενέργεια και σουτ του Παλάσιος, ο Μπάουμαν έκανε σπουδαία επέμβαση στη γωνία του.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46’ πάτησαν για πρώτη φορά στην περιοχή του ΟΦΗ, με τον Ιωαννίδη να «σερβίρει» προς τον Μπακασέτα, ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 52’ το σουτ του Παλάσιος βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάουμαν, ενώ στο 54’ από άλλη μία κάθετη πάσα του Μπερνάρ προς τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Ο Μπάουμαν έκανε στο 62’ τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Ακαϊντίν μετά από σέντρα του Μπερνάρ, ενώ στο 64’ από το σουτ του Μπακασέτα, ο Τοράρινσον έβαλε σωτήρια προβολή για την ομάδα του κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 65’ η κεφαλιά του Ούγκο απ’ το κόρνερ του Μπακασέτα, ενώ στο 75’ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λάρσον από τον Τσέριν, το οποίο καταλόγισε από σχετική ενημέρωση από τον VAR Παπαπέτρου κι on field review του ιδίου στο μόνιτορ. Ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση στο 81’ και νίκησε τον Ντραγκόφσκι, παρά την προσπάθεια του Πολωνού γκολκίπερ, κάνοντας το 2-1 για τον ΟΦΗ.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 83’. Από χαμηλή σέντρα του Μαντσίνι, ο Σλοβένος φορ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με απευθείας εκτέλεση ισοφάρισε εκ νέου για τους «πράσινους».

Στο 88’ από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Σπόραρ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Λουκάο. 

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 25’ Τοράρινσον, 42’ Βούρος, 49’ Μπάκιτς, 80’ Αμπάντα, 81’ Ισέκα, 90’+3’ Λουκάο - 14’ Βαγιαννίδης, 25’ Μπακασέτας, 90’+5’ Ακαϊντίν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Μπακού  (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Ισέκα (87’ Λουκάο). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ):  Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Κιτρινόμαυρη μοιρασιά στο "Βικελίδης"

Έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3, με τον Λορέν Μορόν να σκοράρει με πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, ρίχνοντας την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από την κορυφή, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League. Νορντίν Άμραμπατ (15' πεν.) Ντομαγκόι Βίντα (55'), και Εζέκιελ Πόνσε (67') βρήκαν δίχτυα για τους φιλοξενούμενους ενώ οι Γιάννης Φετφατζίδης (43') και Κίκε Σαβέριο (49') είχαν βοηθήσει στην πρώτη από τις δυο ανατροπές στο ματς. 

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη, στο 6ο λεπτό, όταν από φάουλ του Νίκλας Ελίασον και πρώτη κεφαλιά, ο Αλεξάντερ Κάλενς ανάγκασε τον Χουλιάν Κουέστα σε δύσκολη επέμβαση στο δεξί του «γάμα». Επτά λεπτά αργότερα, ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μάρτιν Μοντόγια, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να μη διστάζει δείχνοντας την άσπρη βούλα - απόφαση με την οποία συμφώνησε ο Ολλανδός Κλέι Ράπερτι στο VAR. Ο 37χρονος Μαροκινός ανέλαβε και την εκτέλεση για το 0-1. 

Ο Άρης ισορρόπησε το ματς και στο 24' πλησίασε στο γκολ. Από ενέργεια του Φετφατζίδη, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ταλαιπώρησε τον Βίντα αλλά σούταρε παράλληλα με την εστία του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους έγινε... χαμός. Στο 42' ο Κουέστα πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση με το αριστερό χέρι στο πολύ δυνατό σουτ του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Στο επόμενο λεπτό ο Φετφατζίδης βρήκε δίχτυα όμως ήταν εκτεθειμένος. 

Κάτι που δε συνέβη δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Σαβέριο πήρε την κεφαλιά, Βίντα με Στάνκοβιτς δε συνεννοήθηκαν, με τον Φετφατζίδη να περνάει τον Αυστριακό τερματοφύλακα και να πλασάρει διαγώνια σε κενή εστία για το 1-1. Με ανάλογο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Όμορφος συνδυασμός των παικτών του Άρη, ο Μορόν έστρωσε στον Σαβέριο που σούταρε, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε αλλά ο ίδιος ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ πήρε την επαναφορά για το 2-1. 

Το σκηνικό μεταφέρθηκε άμεσα στην εστία του Άρη. Ο Ελίασον από σέντρα του Άμραμπατ δεν έβαλε καλά το κεφάλι του, με την μπάλα να περνάει κόρνερ. Από την εκτέλεση του οποίου και σουτ του Γενς Γιόνσον, ο Κουέστα απέκρουσε, ο Βαλεντίνο Φατόρε δεν απομάκρυνε κι ο Βίντα ισοφάρισε από πλάγια θέση. Μάλιστα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο δίλεπτο, αλλά το πλασέ του Λιούμπισιτς πέρασε βασανιστικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουέστα. 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει, όμως, τίποτα στο 67', στη δυνατή κεφαλιά του Πόνσε. Ορμπελίν Πινέδα και Ελίασον συνεργάστηκαν στα δεξιά, με τον Αργεντινό επιθετικό να πετυχαίνει το 2-3. Το παιχνίδι όδευε χωρίς κάτι ιδιαίτερο προς τη λήξη του, μέχρι που φτάσαμε στο 85'. Ο Πινέδα έπιασε αέρα θέλοντας να διώξει την μπάλα, ο Μορόν έπεσε στο έδαφος κι ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι. Ο Ράπερτι κάλεσε τον διεθνή Έλληνα διαιτητή για on field review κι αυτός άλλαξε την απόφασή του. 

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Σιδηρόπουλος έδωσε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά σε υψωμένο χέρι του Βίντα έπειτα από κεφαλιά απομάκρυνσης του Γιόνσον. Ο Μορόν ήταν ψύχραιμος για το τελικό 3-3, αν κι ο Λάζαρος Ρότα θα μπορούσε στην εκπνοή να χαρίσει κι άλλες συγκινήσεις. Οι δύο ομάδες θα τα πουν εκ νέου στα Play Off, ωστόσο για τον Άρη προέχει ο εντός έδρας επαναληπτικός του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναιτωλικό (6/3, 19:00), με φόντο την πρόκριση στον τελικό όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός. 

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 

Κίτρινες: Μοντόγια, Εμβοντό, Βέλεθ - Λιούμπισιτς, Τσούμπερ, Σιμάνσκι. 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο (46' Ρόουζ), Σαβέριο, Μπράμπετς, Ανσαριφάρντ (46' Μορόν), Φατόρε, Φετφατζίδης (68' Ρουπ), Βερστράτε, Εμβοντό (68' Βέλεθ), Μοντόγια, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος (64' Τσούμπερ), Λιούμπισιτς (63' Πινέδα), Άμραμπατ (63' Πισάρο), Πόνσε (72' Αραούχο), Ελίασον (73' Σιμάνσκι).

*Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο διαιτητής του Άρης - ΑΕΚ, τίμησε τη μνήμη του Άλκη Καμπανού πριν την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς άφησε μια ανθοδέσμη με άσπρα τριαντάφυλλα στο μνημείο στη θύρα 3 για τον Άλκη.

Σκορ και θέαμα στην Καισαριανή

Η Κηφισιά προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο Παναιτωλικός είχε τις απαντήσεις και «απέδρασε» από την Καισαριανή με ισοπαλία 2-2 στο ντέρμπι ουραγών της Super League. Ο Οζέγκοβιτς σκόραρε δις για τους γηπεδούχους (23΄πεν., 56΄) ενώ τα γκολ για την ομάδα του Αγρινίου σημείωσαν οι Ζοάο Πέδρο (54΄), Μλάντεν (77΄).

Σε τέτοια παιχνίδια το πλεονέκτημα έχει εκείνος που θέλει περισσότερο τη νίκη. Και είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο μόνο η Κηφισιά υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Η ανωτερότητά της καρποφόρησε στο 23΄ με πέναλτι του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα από τον Μάριο Οικονόμου. Τα 11 γκολ έφτασε ο Σέρβος ο οποίος εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη «μορφή» της Κηφισιάς στην παρθενική της παρουσία στη Super League. 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά ο Τσάβες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αποσόβησε το 2-0 και έδωσε στον Παναιτωλικό δικαίωμα να ελπίζει σε ανατροπή στο β΄ ημίχρονο.

Πράγματι οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τορεχόν, όμως ο Ζοάο Πέδρο πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε στο 54΄. 

Η χαρά των φιλόξενούμενων δεν κράτησε ουτε 100... δευτερόλεπτα. Στο 56΄ από τη σέντρα του Μπιφουμά, ο Οζέγκοβιτς βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του Παναιτωλικού και με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 77΄ μετά από σύγχυση στην περιοχή της Κηφισιάς, ο Μλάντεν με εξαιρετικό γυριστό σουτ έγραψε το 2-2. Ήταν το πρώτο γκολ του Ρουμάνου με τη φανέλα του Παναιτωλικού και μπορεί να αποδειχθεί κομβικό.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κλείνει την κανονική σεζόν στη 12η θέση, έναν βαθμό πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο και δύο από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτητής: Στάθης Γκορτσίλας
Κίτρινες: Τζανάτζια, Μιλίτσεβιτς, Γιόβαντσιτς - Μλάντεν, Ζοάο Πέδρο, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπάκος): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Σολόα, Τεϊσέιρα, Τσανάτζια (52΄ Γιόβαντσιτς), Μιλίτσεβιτς, Μενέντεθ (81΄ Τετέι), Μπιφούμα (68΄ Κλωναρίδης), Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (77΄ Καρέλης), Λιάβας (65΄ Μαυρίας), Χουάνπι, Τσιγγάρας (72΄ Φακούντο Πέρες), Ντουάρτε (72΄ Χατζηθεοδωρίδης), Τορεχόν, Λομόνακο (65΄ Σενγκέλια), Πέδρο.

Έκαμψε την αντίσταση του αδιάφορου Αστέρα ο Πανεσερραικός

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο ο Πανσερραϊκός που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Ουάρντα (45+4΄, 76΄), ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε προσωρινά ο Καλτσάς (45+6΄).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και πίεσαν τον Αστέρα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν τρία κόρνερ στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα των Σερρών ήρθε στο 13΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η κεφαλιά του Πεταυράκη πέρασε λίγο άουτ. 

Στο 20΄ ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Πηλέα από τη σέντρα του Ντανκερλούι, σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ζουγλής πάσαρε στον Μάντζη αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων. 

Τελικά ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ουάρντα, που κέρδισε ο ίδιος από αντικανονικό μαρκάρισμα του Λύρατζη. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ καθώς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζουγλής έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καλτσά, που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός έχασε καλή ευκαιρία στο 58΄ όταν ο Άλεξιτς βγήκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή αλλά ο τελευταίος κατάφερε να μπλοκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα (68΄) ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Γιαμπλόνσκι σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ουάρντα. Ο Λευκορώσος έτσι θα χάσει τον πρώτο αγώνα των playouts. 

Οι γηπεδούχοι εκμεταλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και στο 76΄ πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Τομάς, ο Ουάρντα έπιασε το σουτ στην κίνηση και «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες : Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Μπετανκόρ, Διαμαντής, Στάικος - Γιαμπλόνσκι, Μιριτέλο
Κόκκινη  : Γιαμπλόνσκι (δεύτερη κίτρινη στο 69΄)

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Πεταυράκης (74΄ Μπετανκόρ), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64΄ Τομάς), Ουάρντα, Πηλέας (90΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς (90΄ Γούλερι).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (29΄ Τσιφτσής), Λύρατζης, Χριστόπουλος, Ατιένζα, Άλβαρες, Γιαμπλόνσκι, Σουρλής, Καλτσάς, Ζουγλής (67΄ Παλάσιος), Σίτο (67΄ Μπαρτόλο), Μάντζης (67΄ Μιριτέλο).

Κολλησαν στο Χ ΠΑΣ και Ατρόμητος στα Γιάννενα

Ο ουραγός ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα και το αριθμητικό πλεονέκτημα του (στο 74΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κιβρακίδης), κλείνοντας με «Χ» τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League. Οι γηπεδούχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες», για την 26η και τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας στην 14η και τελευταία θέση. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν στην όγδοη θέση και συνεχίζουν, μαζί με τον ΠΑΣ, στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Ο Ριένστρα έδωσε το προβάδισμα στους Γιαννιώτες στο 37΄, ενώ στο 58΄ ο Αντζιέλσκι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φανέρωσε τις... διαθέσεις του από το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που είχε παθητικό ρόλο στο γήπεδο. Με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία στο 33΄, όταν μετά από σέντερ του Έντερ ο Αντζιέλσκι έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα χιλιοστά από το δοκάρι του Σούλη, το πρώτο μέρος ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε την πρώτη ευκαιρία στο 7΄, ενώ στο 13΄ άγγιξε το 1-0, όταν το σουτ του Σόρια πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών απώλεσαν δύο ευκαιρίες (24΄ & 27΄), πριν ο Ριένστρα ανοίξει το σκορ στο 37΄ και δώσει προβάδισμα στον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, μετά το κλέψιμο του Κόντε μερικά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, ο Ισπανός φορ βρήκε τον Ριένστρα, οποίος με τη σειρά του πλάσαρε για το 1-0. 

Κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη του τελική εντός εστίας, ο Ατρόμητος κατάφερε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να ισοφαρίσει και να ισρροπήσει το ματς, απέναντι στον ΠΑΣ. Στο 58΄ ο Τζοβάρας, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα δύο λεπτά νωρίτερα, πήρε την κεφαλιά και έβγαλε την πάσα στον Αντζιέλσκι, ο οποίος νίκησε τον Σούλη στο τετ α τετ, γράφοντας το 1-1.

Ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και έψαξε το γκολ που θα του χάριζε και πάλι το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος και την αποβολή του Κιβρακίδη με απευθείας κόκκινη, μετά από τάκλιν από πίσω στον Ντεμίρ. Στο 77΄ οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία για το 2-1, με πρωταγωνιστές τους Παμλίδη και Ροσάλες, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι... Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ατρόμητος βρήκε τις αντεπιθέσεις, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ και να αποδράσει με τεράστιο «διπλό», αλλά δεν αξιοποίησε τις διαδοχικές ευκαιρίες του.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόρια - Αθανασίου
ΚΟΚΚΙΝΗ: 74΄ Κιβρακίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής)
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης (42΄ Σομποσίνσκι), Μπακαδήμας, Κιάκος, Καραχάλιος, Τζίνο (68΄ Ροζάλες), Ροσέρο (68΄ Παμλίδης), Ριένστρα, Οσέι-Τούτου (46΄ Ντεμίρ), Κόντε.
Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Έρλινγκμαρκ, Αθανασίου, Κούντε, Κούεν (80΄ Φριντγιόνσον), Έντερ, Ντιρκς (56΄ Τζοβάρας), Καμαρά, Αντζιέλσκι (80΄ Βέργος).

 

  04 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα