Super League: Συνέχισαν με νίκες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Τα αποτελλεσματα της Τετάτρης (hl)

  28 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Συνέχισαν με νίκες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Τα αποτελλεσματα της Τετάτρης (hl)

Ο Άρης έβαλε... δύσκολα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Πάρδο στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε καταπληκτική κατάσταση, δίνοντας τη λύση με δύο προσωπικά γκολ που «καθάρισαν» τη νίκη των Πειραιωτών και μαζί με άλλο ένα τέρμα του Γιόβετιτς, τους οδήγησαν στο τελικό 4-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 21’ με το αυτογκόλ του Μπράμπετς από το γύρισμα του Μασούρα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δοκάρι με τον Νταρίντα, χάνοντας την ευκαιρία να «γυρίσουν» το σκορ στο 53’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ επιθετική διάθεση για να φτάσουν στην 5η σερί νίκη στην έδρα τους και να σταθεροποιήσουν για άλλη μία αγωνιστική την παρουσία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 7’ από λάθος μεταβίβαση του Οντουμπάτζο, έκλεψε ο Φορτούνης, τροφοδότησε τον Κααμπί, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 21’ ο Φορτούνης διένυσε μέτρα με την μπάλα και μοίρασε στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, με τον Μπράμπετς άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο μέρος πολύ καλύτερα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 47’ με εξαιρετικό σουτ του Πάρδο έξω από την περιοχή. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα, έφτασαν μία... ανάσα από την ανατροπή, όταν σε γρήγορη αντεπίθεσή τους στο 53’ ο Σουλεϊμάνοφ μοίρασε την μπάλα στον Νταρίντα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και πλάσαρε αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι.

Στο 58’ οι Πειραιώτες έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όταν από τη σέντρα του Ροντινέι, ο Ελ Κααμπί με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο διεθνής Μαροκινός φορ, ωστόσο, πήρε το... αίμα του πίσω εις διπλούν. 

Στο 62’ με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη έκανε το 2-1, ενώ 8 λεπτά αργότερα (70’) έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι απ’ τη χαμηλή σέντρα του Ροντινέι και με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Στο 84’ ο Στέβαν Γιόβετιτς με ωραίο σουτ μέσα απ’ την περιοχή έκανε το 4-1, ενώ στο 90’+1’ ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη (χέρι του Ζαμόρα σε σέντρα του Ροντινέι). 

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ (Σουηδία)
Κίτρινες: Κίνι, Καμαρά

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (78’ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74’ Ορτέγα), Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55’ Ποντένσε), Μασούρας (55’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78’ Γιόβετιτς).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ματαρίτα, Μπράμπετς (37’ λ.τρ. Βέλεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46’ Πάρδο), Νταρίντα, Βερστρέτε (88’ Ζιλ), Σουλεϊμάνοφ (71’ Κάρλσον), Μοντόγια, Μενέντες (71’ Ζαμόρα), Μορόν.

Eύκολη τριάρα για τον ΠΑΟΚ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε απόψε, στο γήπεδο της Τούμπας, για την 6η αγωνιστική της Super League, επί του Βόλου με 3-0.

Αποτέλεσμα που του έδωσε τη δεύτερη συνεχή νίκη του στο πρωτάθλημα (σ.σ. προηγήθηκε η εκτός έδρας επιτυχία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα). Χωρίς νίκη παραμένουν- μέχρι τώρα- στην κατηγορία οι Θεσσαλοί, μετρώντας , συνολικά, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Ο Τάισον έβαλε τη... σφραγίδα του στο ματς, καθώς από δικές του ασίστ προέκυψαν τα δύο πρώτα τέρματα του «Δικεφάλου», στο 39ο λεπτό από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και στο 45+1 από τον Τόμας Μουργκ. Το... κερασάκι στην τούρτα για τους Θεσσαλονικείς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, έβαλε στο 55ο λεπτό, ο Άλι Σαμάτα.

Ο Βόλος βρέθηκε σε θέση βολής στο 5’ με τον Μαχαίρα, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. «Ανεβάζοντας», σταδιακά, «στροφές», ο ΠΑΟΚ βρήκε καλύτερα πατήματα και απείλησε στο 18’, με διπλή ευκαιρία, με τους Τάισον, Σαμάτα. Στην πορεία, σημάδεψε το δοκάρι, με τον Σβαμπ (24’) και τον Σάστρε (28’).

Στο 39ο λεπτό, ο Τάισον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Κουλιεράκης, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ (σ.σ. γκολ που χρειάστηκε να περάσουν τρία περίπου λεπτά για να κατακυρωθεί με τη βοήθεια του VAR).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για το ημίχρονο, ο Τάισον «έτρεξε» αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, «σέρβιρε» εξαιρετικά στον Μουργκ, ο οποίος τον ακολούθησε και ο τελευταίος, με πλασέ, έκανε το 2-0. 

Στο 55ο λεπτό ο Σαμάτα στην περιοχή, πέρασε τον Παπαδόπουλο και «έγραψε» το τελικό 3-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο τέταρτο τέρμα, ο Ζίβκοβιτς, όμως, σε κενή εστία, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (σ.σ. έδιωξε στη γραμμή ο Τσοκάνης). Στο 88’ ο Οζντόεφ «έπιασε» την κεφαλιά, στο ύψος του πέναλτι, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

*Με μικρή καθυστέρηση άρχισε η αναμέτρηση, καθώς χρειάστηκε να αλλάξει εμφάνιση ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι.

*Συνοδεία αδέσποτων σκυλιών έγινε η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, στο πλαίσιο κοινωνικής δράσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Σώσε μια ζωή, υιοθέτησε ένα αδέσποτο», ήταν το μήνυμα που θέλησαν να ‘φωνάξουν’ με την κίνηση οι «ασπρόμαυροι».

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: /Τάχατος
Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (77’ Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65’ Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65’ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81’ Τζίμας).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο (56’ Καλογερόπουλος), Λούνα, Τάχατος, Τσοκάνης (80’ Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46’ Ενγκίν), Κόμπα (64’ Μεταξάς), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (64’ Μωραϊτης).

Ισοπαλία με πλόύσιο θέαμα στο Αγρίνιο

Με ένα παιχνίδι πλούσιο σε θέαμα και συγκινήσεις αλλά χωρίς νικητή άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, στο Αγρίνιο. Παναιτωλικός και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους Αγρινιώτες να παραμένουν χωρίς νίκη στην εφετινή διοργάνωση και τους Κρήτες να καταγράφουν και τρίτη συνεχή ισοπαλία, μετά τα παιχνίδια με Λαμία (2-2) και Ατρόμητο (1-1).

Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων απέφερε ένα γκολ νωρίς, καθώς μετά την προειδοποίηση στο 5΄ με το μακρινό σουτ του Ζοάο Πέδρο που μπλόκαρε σε δύο χρόνους ο Μπάουμαν, τα «Καναρίνια» άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό: από εκτέλεση κόρνερ του Χουάνπι ο Ζοάο Πέδρο βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Μαλή, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0.

Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση και δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε, όταν σε αντεπίθεση ο Μπάκιτς βρήκε τον Γκαγέγος που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Φελίπε Λουίζ, ο οποίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο αγώνας ισορρόπησε, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές αλλά όχι ιδιαίτερα απειλητικές στιγμές απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια απίστευτη διπλή ευκαιρία για τους Ηρακλειώτες. Στο 48΄ η άμυνα του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να ακολουθήσει σε ταχύτητα τον Μπάκιτς, που βγήκε στην πλάτη τους από πάσα του Γκλάζερ και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επιστροφή ο Φελίπε σούταρε μόλις άστοχα.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας είχε ξεκινήσει απόλυτα κυριαρχικά αναζητώντας το γρήγορο προβάδισμα και λίγο έλειψε να το πετύχει σε νέα μεγάλη φάση, δύο λεπτά μετά την προηγούμενη, όταν ο Μπάκιτς βρήκε με συστημένη σέντρα τον Φελίπε στην περιοχή, εκείνος έκανε την κεφαλιά και ο Καπίνο κράτησε το 1-1 με σπουδαία επέμβαση.

Ανήσυχος από την πίεση που δεχόταν η ομάδα του, ο Σούρερ προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές για να αντιστρέψει τη ροή του αγώνα και δικαιώθηκε, αφού ο Παναιτωλικός όχι μόνο δικαιώθηκε αλλά άρχισε να χάνει ευκαιρίες.

Στο 62΄ ο Πέρες σούταρε (εκτός περιοχής) πάνω από το δοκάρι, στο 64΄ ο Ζοάο Πέδρο δεν κατόρθωσε να βρει την εστία από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 71΄ ο ίδιος είδε το τελείωμά του να καταλήγει ελάχιστα άουτ. 

Οι γηπεδούχοι ήταν πια η ομάδα που πίεζε αφόρητα, αλλά ο Μπάουμαν κρατούσε όρθια την ομάδα του. Στο 79ο λεπτό και από εκτέλεση κόρνερ του ΟΦΗ οι Αγρινιώτες έβγαλαν μια υποδειγματική κόντρα, ο Σενγκέλια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντουάρτε αλλά εκείνος, από πολύ κοντά και με όλη την εστία μπροστά του, έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. 

Στο 81΄ νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, όταν ο Σενγκέλια έκανε την κούρσα και σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μπάουμαν απέκρουσε στη γωνία του και στη συνέχεια της φάσης ο Πέδρο δεν τα κατάφερε από πολύ κοντά. Ο ΟΦΗ φάνηκε για πρώτη φορά μετά το 50΄ τρία λεπτά πριν τη λήξη του 90λεπτου, με τον Καπίνο να σώζει σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ενώ στο 90΄+1 νέα κεφαλιά, από τον Μοσκέρα, έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Ανδριανός

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρέλης, Μπαλντασάρα - Πασαλίδης, Λάρσον

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας (58΄ Λιάβας), Μαλής, Ντουάρτε, Τορεχόν, Πέρες, Μπαλντασάρα, Χουάνπι (52΄ Ξενιτίδης), Βοΐλης (52΄ Σενγκέλια), Ντίαζ (52΄ Ντουάρτε), Ζοάο Πέδρο (88΄ Καρέλης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον, Πασαλίδης (70΄ Λαμπρόπουλος), Γκαγέγκος (70΄ Μοσκέρα), Βούρος, Καρώ, Θοράρινσον (70΄ Αμπαντά), Φελίπε (84΄ Τοράλ), Μεγιάδο, Γκλάζερ (78΄ Νέιρα), Μπάκιτς.

Πήρε το βαθμό στο τέλος η Κηφισιά

Η νεοφώτιστη Κηφισιά έχει μάθει να «χτυπάει» στις... καθυστερήσεις κι όπως έκανε πριν από δύο εβδομάδες κόντρα στον Πανσερραϊκό (όταν μετέτρεψε το 0-3 σε 2-3 και το 2-4 σε 4-4 με δύο γκολ μετά το 90’), έτσι και στο ματς με τη Λαμία για την 6η αγωνιστική της Super League, κατάφερε να «σώσει» στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τον βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 με το απίθανο γκολ του Λούμορ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ανοίξει το σκορ με «κεραυνό» του Ακούνια στο 84’, αλλά δεν κράτησε ως το φινάλε το προβάδισμά της.  Από ένα δοκάρι είχε η κάθε ομάδα, πρώτη η Λαμία με το φάουλ του Τόσιτς και στη συνέχεια η Κηφισιά με τον Μασούρα.

Η Λαμία μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και με αιχμές του δόρατος τους Καρλίτος και Τόσιτς, προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα τους γηπεδούχους.

Στο 1’ ο Τόσιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο, ενώ στο 18’ η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σέρβου μέσου χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Η Κηφισιά πλησίασε στο γκολ στο 33’ με τον Ίλιεφ, ο οποίος πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 56’ ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετά μακριά, την έφερε μπροστά του, έκανε και το σουτ στην κίνηση με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Κοσέλεφ. 

Η Λαμία πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 84’ με τον Ματίας Ακούνια, ο οποίος δεν χρονοτρίβησε καθόλου μετά την κεφαλιά πάσα του Λόνγκο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η Κηφισιά ωστόσο, δεν το... παράτησε και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το υπέροχο σε εκτέλεση «ξερό» αριστερό σουτ του Λούμορ από τα 30 μέτρα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ιωαννίνων)
Κίτρινες: Παπασάββας, Ιπαλίμπο, Οζέγκοβιτς - Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Ακούνια
Αποβολές: Ιπαλίμπο (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ, Παπασάββας (88’ Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (65’ Τετέι), Ματέους Σάντος, Μπιφουμά (78’ Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος (75’ Παούλαβετς), Νούνιες (82’ Ακούνια), Σλίβκα, Σαντάνα (70’ Στάνκο), Τόσιτς (69’ Μούλα), Καρλίτος (69’ Τσιλούλης), Λόνγκο.

 

  28 September, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ