Super League: Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (hl)

  23 October, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (hl)

Άδοξο τέλος για το αιώνιο ντέρμπι-Σημαντικά τρίποντα για τους Δικεφάλους

Οριστική  η διακοπή του μεγάλου ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα που έσκασε δίπλα του ενώ ζεσταινόταν, λίγα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης του Μαντί Καμαρά στο 48ο λεπτό.

Οι Πειραιώτες «απάντησαν» με τον Αφρικανό μέσο στο γκολ του Βαγιαννίδη από το 28΄, ωστόσο, μία κροτίδα που έσκασε δίπλα στον Χουάνκαρ την ώρα που ο ισπανός αριστερός μπακ του τριφυλλιού με άλλους συμπαίκτες του έκαναν ζέσταμα, οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι, για την τύχη του οποίου θ΄ αποφασίσουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Ο Χουάνκαρ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ωστόσο, ήταν αρκετά ζαλισμένος και διακομίστηκε με φορείο εκτός γηπέδου. Οι «πράσινοι» αποχώρησαν για τ΄ αποδυτήρια, με τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα και τους συνεργάτες του ν΄ ακολουθούν, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγο αργότερα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους παίκτες της ομάδας, αλλά και κάποιους συνεργάτες του.

Για περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα παρέμειναν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι», πριν κατευθυνθούν και αυτοί στ΄ αποδυτήρια, όπου συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ματς.

Σύμφωνα με το κανάλι της Cosmote, που μετέδιδε το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός εημέρωσε ότι ο διαιτητής έκανε γνωστό «πως δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του και θα έπρεπε να συνεχιστεί το ματς» κι ότι «αν ο Παναθηναϊκός επιμένει να μην βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο αυτό είναι δικό του θέμα.»

Εντός των αποδυτηρίων του Γ. Καραϊσκάκης μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Φάμπιο Μαρέσκα να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και τίποτε λιγότερο.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλει να εφαρμοστεί ο κανονισμός, που λέει ότι πρέπει να υπάρξει μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα, εν προκειμένω στους «ερυθρόλευκους», μαζί με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.

Στις 9.43 βγηκαν έξω οι παίκτες του Ολυμπιακού, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως ο διαιτητής έδωσε εντολή για να συνεχιστεί το ματς.
Την ίδια ώρα πάντως οι διαβουλεύσεις εντός των αποδυτηρίων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την ώρα από τα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης, ο Χουάνκαρ ζαλίζεται και δεν ακούει, λόγω της κροτίδας που δέχθηκε. Για το λόγο αυτό μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Ο γιατρός του αγώνα, όπως τονίζεται από την πλευρά του Παναθηναϊκού, άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και πλέον αναφέρει ότι ο Χουάνκαρ είναι καλύτερα.

Όπως επισημαίνει επίσης η πλευρά των πράσινων, ο Παναθηναϊκός ζητάει εγγράφως τη γνωματευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν από τα αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Super League, ενώ αναμένεται με αγωνία και από τις δύο ομάδες τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα σχετικά με την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Κιτρινόμαυρη απόδραση απο την Τρίπολη

 

Την τρίτη εκτός έδρας νίκη της στην εφετινή Super League πανηγύρισε σήμερα (22/10) η ΑΕΚ, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 3-0, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Τα γκολ που χάρισαν τους τρεις βαθμούς στον «Δικέφαλο» σημείωσαν ο Ελίασον στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους (45+3΄) ο Μοχαμάντι στο 77΄ και ο Τσούμπερ στο 86΄, ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 52΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καστάνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 23ο λεπτό, όταν το σουτ του Καλτσά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς. Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, ενώ λίγο πριν το ημίωρο ο Κρέσπι βρέθηκε σε θέση... βολής, αλλά ο Στάνκοβιτς «νίκησε» τον παίκτη του Αστέρα. Και ενώ το ματς βρισκόταν στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους η ΑΕΚ κατάφερε να «ανοίξει το σκορ» με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο ματς: ο Τσούμπερ με εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου πετάχθηκε ο Ελίασον και με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 0-1.

Το β΄ μέρος άρχισε με καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, καθώς οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη δακρυγόνων για να σταματήσει η ένταση που προκλήθηκε πίσω από την εστία που έβαλε το γκολ ο Ελίασον, όπου βρίσκονταν οπαδοί της ΑΕΚ.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τον Αστέρα στο 52ο λεπτό, καθώς τότε αποβλήθηκε ο Καστάνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσούμπερ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημά της για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και το κατάφερε στο 77΄: ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ και ο Μοχαμαντί με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης (0-2), «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Τσούμπερ έβαλε στο 86΄ το «κερασάκι στην τούρτα» με πλασέ έξω από την περιοχή, το οποίο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και... υπέγραψε την δεύτερη εφετινή εντός έδρας ήττα των Αρκάδων στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κόκκινη κάρτα: Καστάνιο (52΄, δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Μιριτέλο, Γκρόζντανιτς, Μουνάφο, Καστάνιο, Αλάγκμπε - Μάνταλος, Ρότα, Κάλενς, Γιόνσον, Ελίασον

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία, Άλβαρεθ, Μουνάφο (73΄ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46΄ Αλάγκμπε), Κρέσπι, Καλτσάς (55΄ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73΄ Ζουγλής), Μιριτέλο (82΄ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί (72΄ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (64΄ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72΄ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (65΄ Ζίνι), Ελίασον, Τσούμπερ, Αραούχο (46΄ Πινέδα).

Εύκολο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ

Με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ να πετυχαίνει τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επιβλήθηκε με 2-0 του Ατρόμητου στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Ρώσος χαφ σκόραρε στο 44’ και το 51’, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, απέναντι στους Περιστεριώτες του -υπηρεσιακού- Γιώργου Κορακάκη που δεν απείλησαν ιδιαίτερα.  

Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που, παίζοντας με τρία στόπερ, κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Το έμμεσο του Τάισον στο 10’ πέρασε ανεκμετάλλευτο, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου επενέβη σωστά στο 25’ στο σουτ του Γιόαν Σάστρε, ενώ δέκα λεπτά μετά η κεφαλιά του Αλί Σαμάτα πέρασε άουτ. Μάλιστα, Νίκος Βέργος (13’) και Ντιέγο Βαλένσια (40’) απείλησαν την εστία του Ντομινίκ Κοτάρσκι.  

Στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως, από κόρνερ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο Οζντόεφ αφύλακτος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Ρώσος χαφ βρήκε και δεύτερη φορά δίχτυα, αυτή τη φορά με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από τον Λόρενς Ντε Μποκ πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Τάισον στο 51’.

Με το σκορ στο 2-0, οι «ασπρόμαυροι» κατέβασαν ταχύτητα κι ο Ατρόμητος προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Βαλένσια (56’) δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά έπειτα από γύρισμα του Ντε Μποκ ενώ η κεφαλιά του Ιβαν Νάσμπεργκ τρία λεπτά αργότερα άφησε «άγαλμα» τον Κοτάρσκι, ωστόσο η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο 73’ ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σταμάτησε τον Βαλένσια και κάπου εκεί το ματς... τελείωσε.  

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το καθήκον τους και θα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη Σκωτία για το ματς με την Αμπερντίν (Πέμπτη 26/10, 22:00 - «Πιτόντρι»), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League.

Ο Ατρόμητος, από την άλλη, καλείται να διορθώσει τα πολλά κακώς κείμενα, έχοντας μείνει προτελευταίος και δίχως νίκη. Προέχει, βέβαια, το να βρουν προπονητή οι Περιστεριώτες, έπειτα από την απομάκρυνση του Κρις Κόουλμαν.  

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)  
Κίτρινες: Μουργκ, Μπάμπα, Κεντζιόρα - Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Καμαρά.  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νέσμπεργκ, Μπάμπα, Οζντόεφ (75’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (70’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (69’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Σαμάτα (76’ Τόμας).  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Τσακμάκης (54’ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ (76’ Αθανασίου), Κούντε (70’ Κουέν), Έντερ (70’ Έρλινγκμαρκ), Καμαρά, Βαλένσια, Βέργος (76’ Αντζιέλσκι).  

*Η αποστολή του Ατρόμητου, αλλά και αυτή του ΠΑΟΚ, τίμησαν με στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4 τους φίλους του ΠΑΟΚ που είχαν χάσει τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών (4/10/99).  

*Κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν Ραχμάν Μπάμπα και Τόμας Κεντζιόρα και θα χρειαστεί να απουσιάσουν σε ένα από τα τέσσερα επόμενα ματς του ΠΑΟΚ.  

Λευκή ισοπαλία στην Καισαριανή

Στη «λευκή» ισοπαλία... συμβιβάστηκε ο ΟΦΗ στο ματς της 8ης αγωνιστικής με την Κηφισιά στο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας, παρά το γεγονός πως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έμεινε με 10 παίκτες από το 36ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τζακ Ιπαλίμπο, όταν βρήκε με το πόδι τον Λάρσον. Η ομάδα της Κρήτης, όμως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων, ενώ εκτέλεσε και πέναλτι με τον Φελίπε στο 88΄, με τον Αναγνωστόπουλο, όμως να το πιάνει. Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο Ηράκλειο, με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, μετρώντας δηλαδή 13 βαθμούς (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 νίκη). 

Η Κηφισιά που αγωνίστηκε για δεύτερη φορά, στο «Αθανάσιος Διάκος», όπου την πρώτη είχε πετύχει και την πρώτη και μοναδική νίκη της στη Super League (σ.σ. απέναντι στον Ατρόμητο), μετρά πλέον 7 βαθμούς (1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Ο Μοργκάν Σναϊντερλάν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κηφισιάς, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Παπασάββα στο 78ο λεπτό. Ο Γκόμπελιτς αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός με την ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Ο ΟΦΗ ήταν ο πρώτος που δημιούργησε σημαντική ευκαιρία, όταν στο 13ο λεπτό ο Ντίκο να πασάρει στον Φελίπε, ο οποίος με πλασέ προσπάθησε ν' ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 20΄, η Κηφισιά είδε τον Οζέγκοβιτς να τροφοδοτεί τον Σάντος. Το πλασέ του τελευταίου, όμως δεν είχε... τύχη, αφού ο Μπάουμαν έπεσε στην αριστερή γωνία διώχνοντας σε κόρνερ. Ο τραυματισμός του Ντίκο στον ώμο, μετά από σύγκρουση με τον Μασούρα δεν επέφερε την αλλαγή του, με τον Νταμπράουσκας να τον αφήνει μέσα για το υπόλοιπο του ά  μέρους. Η δεύτερη καλή ευκαιρία του ΟΦΗ ήρθε στο 29ο λεπτό. Ο Αμπάντα έβγαλε τη σέντρα από τ' αριστερά, αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά του Ντίκο βγήκε εκτός μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα της Κηφισιάς. Οι γηπεδούχοι, όμως έμειναν με 10 παίκτες, όταν στο 36ο λεπτό, ο Τζακ Ιπαλίμπο αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα, για αντικανονικό σταμάτημα του Λάρσον, αφού τον βρήκε με το πόδι. Ο διαιτητής Χρήστος Βεργέτης του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά μετά από προτροπή του VAR είδε τη φάση και στο μόνιτορ, για να επιβεβαιωθεί η αρχική απόφασή του. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, και η ολοκλήρωση του α΄ μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (0-0). Η Κηφισιά είχε 5 τελικές και ο ΟΦΗ 4 σε αυτό το α΄ μέρος της αναμέτρησης. \

Στο ημίχρονο, πάντως με ανακοίνωσή της η Κηφισιά, έκανε λόγο για «ανεπαρκείς διαιτησίες» λόγω της αποβολής του Ιπαλίμπο με απευθείας κόκκινη κάρτα. «Επειδή είμαστε νεοφώτιστοι, μέχρι πότε να κάνουμε υπομονή όταν μας στερείτε τη δυνατότητα να διεκδικούμε τη νίκη στο γήπεδο; Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Δεν αντέχουμε άλλο, κάθε αγωνιστική να ανεχόμαστε ανεπαρκείς διαιτησίες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την άδικη κόκκινη, αλλά με όλες τις διαιτητικές συμπεριφορές που βιώνουμε σε κάθε παιχνίδι,» ανέφερε συγκεκριμένα η Κηφισιά στην ανακοίνωσή της.

Με την επανέναρξη, ο Γιάννης Αναστασίου προέβη στην πρώτη αλλαγή, βάζοντας τον Λούκα Τσαπάν στη θέση του Ίλιαν Ιλιεφ (46ο λεπτό). Στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ μέρους δεν σημειώθηκε κάτι σημαντικό στον αγωνιστικό χώρο. Στο 54ο λεπτό, ήταν ο Τοράλ που έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντίκο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Στο 60ό λεπτό, ο Αναστασίου προέβη σε διπλή αλλαγή, με τον Ντίκο να περνά στον πάγκο δίνοντας τη θέση του στον Χουάν Νέιρα, ενώ ο Θοράρινσον μπήκε αντί του Λερόι Αμπάντα. Η ομάδα της Κρήτης, όμως αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, παρά το γεγονός πως η νεοφώτιστη Κηφισιά έπαιζε με 10 παίκτες, με αποτέλεσμα να κάνει νέα διπλή αλλαγή ο Λιθουανός τεχνικό του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας. Συγκεκριμένα, στο 70΄ ο Ριέρα μπήκε αντί του Γκαγιέγος, ενώ ο Μοσκέρα πέρασε στη θέση του Τοράλ. Στο 86ο λεπτό, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Βούρος πέρασε κάθετη πάσα και ο Μποτία ανέτρεψε τον Λουίς Φελίπε, για να δείξει ο διαιτητής την άσπρη βούλα. Όμως, ο Αναγνωστόπουλος έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει εντυπωσιακά μετά την εκτέλεση από τον Λουίς Φελίπε.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Σνάιντερλαν, Μποτία - Ντίκο, Βούρος, Αμπάντα, Καρώ, Φελίπε, Γκλάζερ

Κόκκινες Κάρτες: Ιπαλίμπο (36΄)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Ιπαλίμπο, Σναϊντερλάν (78΄ Παπασάββας), Σάντος (78΄ Τεττέη), Ιλίεφ (46΄ Λούκα), Μπιφούμα (65΄ Αντερεγκεν), Οζέγκοβιτς (90΄ Αγκμπενιένου)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος (83΄ Μπάκιτς), Καρώ, Λάρσον, Γκλάζερ, Αμπάντα (60΄ Θοράρινσον), Ντίκο (60΄ Νέιρα), Γκαγιέγος (70΄ Ρέιρα), Φελίπε, Τοράλ (70΄ Μοσκέρα)

*Υπενθυμίζεται πως σε όλα τα γκολ που θα μπουν στην 8η κι 9η αγωνιστική της Super League, ο ΠΣΑΠΠ προσφέρει από 100 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα ζωής που δίνει ο μικρός Διονύσης, που διαγνώσθηκε με καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρο του ματιού του και θα υποβληθεί σε επέμβαση στη Γερμανία.

 

  23 October, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ