Super League: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του έτους

  29 December, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του έτους

Σήμερα ο Αρης ανριμετωπίζει τον Παναιτωλικο και η Λαμία τα Γιάννενα

Η «λάμψη», η ποιότητα και η κλάση του Χάμες Ροντρίγκες έφταναν και... περίσσευαν στον Ολυμπιακό και τον οδήγησαν σε μία άνετη επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης με 5-0 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, με τους Πειραιώτες να κλείνουν με μία εμφατική νίκη τις υποχρεώσεις τους για το 2022, μειώνοντας (με ματς περισσότερο) στους 9 βαθμούς την απόστασή τους απ’ την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού, Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρας «υπέγραψαν» τα γκολ της νίκης για τον Ολυμπιακό απέναντι στην αρκαδική ομάδα που παρατάχθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με υπηρεσιακό τεχνικό τον Αλέξανδρο Μανιάτογλου, καθώς ο Άκης Μάντζιος θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα από την Πέμπτη (29/12).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε «εκρηκτικά» τον αγώνα. Στο 3’ από ασίστ του Φορτούνη, ο Χάμες πλάσαρε με τη μία από πλάγια δεξιά, αλλά όχι όσο δυνατά θα ήθελε, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει σταθερά.

Ένα λεπτό αργότερα (4’) η νέα πίεση των παικτών του Ολυμπιακού ψηλά απέδωσε καρπούς. Η μπάλα κατέληξε στον Φορτούνη που «σέρβιρε» προς τον Μπιέλ κι ο Ισπανός με αριστερό σουτ έξω απ’ την περιοχή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 8’ ο Αστέρας έχασε τρομερή, τριπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει άμεσα. Από χαμηλή σέντρα του Τασουλή, ο Μπαράλες πλάσαρε με τη μία, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενστικτωδώς, ο Κρεσπί από πλάγια δεξιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι των Πειραιωτών, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ντομίνγκεθ πλάσαρε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Αστέρα και στο 35ο λεπτό έφτασε και σε δεύτερο -πολύ ωραίο- γκολ. Ο Χάμες Ροντρίγκες απέφυγε δύο παίκτες με πολύ ωραία ντρίμπλα, έκανε το ένα-δύο με τον Χουάνγκ και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Παπαδόπουλου, κάνοντας το 2-0 για τους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς έχοντας μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις του μετά το 2-0 του πρώτο ημιχρόνου και στο 52’ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όμως το πλασέ του Μπιέλ έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χουάνγκ στο 67’, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0. Από λάθος στην άμυνα του Αστέρα, ο Χάμες Ροντρίγκες έκλεψε την μπάλα και τη... σέρβιρε προς τον Μπακαμπού, ο οποίος «καθάρισε» τη νίκη των Πειραιωτών.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Μίτσελ έριξε στο γήπεδο και τον Μαρσέλο κι ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ με το που μπήκε στο ματς, όμως το πλασέ του στο 76’ από δύσκολη θέση πέρασε λίγο άουτ.

Στο 84’ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Γκάρι Ροντρίγκες που απέφυγε έναν αντίπαλο και με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό.

Το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης των «ερυθρόλευκων» έβαλε ο Γιώργος Μασούρας με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από ωραία σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες, κλείνοντας τη μεγαλύτερη εφετινή νίκη του Ολυμπιακού που πανηγυρίστηκε έξαλλα από την εξέδρα.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
Κίτρινες: Ανδρούτσος, Εμβιλά, Σαμασέκου - Καρμόνα, Κρεσπί

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (71’ Μαρσέλο), Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, Εμβιλά (80’ Σαμασέκου), Φορτούνης (63’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (72’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (63’ Μπακαμπού).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Καρμόνα, Ντομίνγκεθ, Τασουλής (61’ Σανταφέ), Μπαρτόλο (46’ Γκαρντάβσκι), Κρέσπι, Τιλίκα (61’ Ριέρα), Μπαράλες (72’ Μπερτόλιο).

Μοιρασιά στο Περιστέρι

Μοιράστηκαν τις εντυπώσεις, έχοντας από ένα ημίχρονο ο καθένας και πήραν από ένα βαθμό απόψε στο Περιστέρι, για τη 15η αγωνιστική της Super League, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ. Το τελευταίο διαιτητικό σφύριγμα ανέδειξε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε με τα γκολ που πέτυχαν ο Νέλσον Ολιβέιρα, για τους Θεσσαλονικείς, στο 26’ και ο Αντρέας Κούεν, για τους γηπεδούχους, στο 72’.

Η ισοπαλία σταμάτησε το σερί των τεσσάρων συνεχών νικών που είχε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (σ.σ. με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, Βόλο, Παναιτωλικό) και προέκυψε για τον Ατρόμητο μετά την, εκτός έδρας, νίκη που κατακτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τη 14η αγωνιστική, επί του ΟΦΗ.

Με καλύτερα πατήματα ήταν στον αγωνιστικό χώρο, μετά το 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ, και τον Κωνσταντέλια να «ζωγραφίζει» ποικιλοτρόπως για λογαριασμό του. Γεγονός που του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στο 26’. Ηταν η φάση που ο 19χρονος Ελληνας μέσος βρήκε, με κάθετη πάσα, τον Ολιβέιρα και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να πιστοποιείται για τους «ασπρόμαυρους» με τη βοήθεια του VAR.

Στο 34’ ο Σοάρες, έχοντας τροφοδοτηθεί από τον Κωνσταντέλια, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας από δημιουργός έγινε εκτελεστής, το σουτ που «έπιασε», όμως, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης.

Στο 45’ ο Ατρόμητος απείλησε με τον Φριντζόνσον, ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Ενεργητικότερος στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ήταν ο Ατρόμητος, δεδομένο που, με επιμονή, τον οδήγησε στην ισοφάριση στο 72’. Ο Ροτάριου σημάδεψε , με σέντρα, τον Κούεν και ο τελευταίος, με εκπληκτική κεφαλιά, παραβίασε την εστία του Κοτάρσκι. Γκολ το οποίο, όπως συνέβη και το τέρμα του ΠΑΟΚ, κατακυρώθηκε με την υπόδειξη του VAR.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)

Κίτρινες: Οικονομίδης, Φριντζόνσον, Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας/Κουλιεράκης, Τόμας

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65’ Κούεν), Φριντζόνσον, Ροτάριου (85’ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (66’ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76’ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (85’ Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (84’ Μουργκ), Ολιβέιρα (76’ Τόμας)

Κιτρινόμαυρη παρέλαση στο Βόλο

Πολύ πιο εύκολα απ΄όσο περίμεναν οι περίπου 6.000 φίλοι της που ταξίδεψαν στη Μαγνησία, η ΑΕΚ νίκησε 4-0 το Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» κι εξακολουθεί να «πιέζει» τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό μετά από 15 αγωνιστικές στη Super League.

Ο Σίμος Μήτογλου στο 16΄, ο Ομπερλίν Πινέδα στο 30΄, ο Τομ Φαν Βέερτ στο 35΄ και ο Λιβάι Γκαρσία στο 67΄ σημείωσαν τα γκολ της Ένωσης που συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία με την 11η νίκη της στην εφετινή σεζόν.

Η μετατόπιση του Λιβάι Γκαρσία στα πλάγια, με τον Τομ Φαν Βέερτ στην κορυφή, ήταν το «φάρμακο» που χρειαζόταν η ΑΕΚ για να ξεπεράσει τις απουσίες (Μάνταλος, Ελίασον, αλλά και οι Τσούμπερ, Άμραμπατ που δεν ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν).

Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο εξελίσσεται πλέον σε σούπερ σταρ για την ομάδα του Αλμέιδα, «καθαρίζοντας» παιχνίδια με προσωπικές ενέργειες.

Φυσικά είναι δεδομένη και η αξία των υπόλοιπων, όπως του Σέρχιο Αραούχο ο οποίος «σέρβιρε» δύο γκολ και του Φαν Βέερ ο οποίος είχε και πάλι... ραντεβού με τα δίχτυα.

Στο 16΄ ο Αραούχο γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μήτογλου σκόραρε με κεφαλιά. Πανηγύρισε το γκολ με μια συμβολική χειρονομία, σεβόμενος τα χρόνια που πέρασε στην ομάδα του Βόλου.

Στο 30΄ με υπέροχη ενέργεια του Γκαρσία και πάσα στον Πινέδα, ο Μεξικανός «έγραψε» το 0-2, ενώ στο 35΄ ο Φαν Βέερτ από ασίστ του Αραούχο πέτυχε το τρίτο γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Στο 67΄ ήταν η σειρά του Λιβάι Γκαρσία με μια κεφαλιά-σήμα κατατεθέν από σέντρα του Άμραμπατ, να διαμορφώσει το 0-4.

Το ματς είχε κριθεί από πολύ νωρίς και με απρόσμενα εύκολο τρόπο για την ΑΕΚ. O Αλμέιδα βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους παίκτες που επιστρέφουν σταδιακά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς (Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γαλανόπουλος), χωρίς να υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος.

Έτσι, ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε εντυπωσιακά μια τριάδα πολύ δύσκολων αναμετρήσεων, καθώς ακολουθούν το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Όσο για το Βόλο, μετά τη συντριβή 5-1 από τον Παναθηναϊκό, γνώρισε ακόμα μία ήττα με ευρύ σκορ στην έδρα του. 

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Κλέιμαν, Άλχο, Νοκάρ

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουες, Σιέλης, Πίρινεν, Ματίγια (76΄ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεθκίδα (46΄ Κούτσιας), Νοκάρ, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (71΄ Ταχάτος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75΄ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75΄ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65΄ Γαλανόπουλος), Πινεδα (66΄ Άμραμπατ), Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (66΄ Τσούμπερ)

Σταμάτησε τον ΠΑΟ ο ψυχωμένος ΟΦΗ

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έπαιξε για δεύτερο σερί ματς με τη «φωτιά», φλέρταρε επικίνδυνα για 38 λεπτά με την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα στη 15η «στροφή» της Super League, μετά το γκολ του ΟΦΗ με τον Λάρσον στο 59’, όμως στο τέλος κατάφερε να σώσει τον ένα βαθμό, χάρις στο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ηρωική προσπάθεια απ’ τον ΟΦΗ που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 8ο λεπτό μετά την αποβολή του Γιόχου, μειώθηκε πλέον η διαφορά του Παναθηναϊκού απ’ την ΑΕΚ στους 4 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στον αγώνα με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΟΦΗ και μόλις στο 8ο λεπτό απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν σε κάθετη κίνηση του Σπόραρ, ο Σάμιουελ Γιοχού τον ανέτρεψε εκτός περιοχής κι ο διαιτητής Γκορτσίλας του έδειξε την κόκκινη κάρτα, παίρνοντας και την επιβεβαίωση κι απ’ τον VAR Στεφανή (Καρδίτσας), ο οποίος έλεγξε τη φάση στο βίντεο για περίπου τρία λεπτά.

Στην εκτέλεση του φάουλ (12’) ο Μάγκνουσον σημάδεψε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 15’ από το «σκάψιμο» του Μπερνάρ, ο Παλάσιος από πλάγια δεξιά «πάτησε» στην περιοχή αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 18’ ο Μπερνάρ βρήκε λίγο χώρο κι επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω σε έναν αμυντικό του ΟΦΗ και κατέληξε στην αγκαλιά του Μανδά. Η πίεση των «πράσινων» συνεχίστηκε και στο 34’ έχασαν άλλη μία ευκαιρία με του σουτ του Χουάνκαρ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 38’ το σουτ του Μπερνάρ απ’ το όριο της μεγάλης περιοχής, χτύπησε στο σώμα του οπισθοχωρημένου Τοράλ, ενώ αμέσως μετά το νέο σουτ του Χουάνκαρ έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έπιασε την κεφαλιά από πολύ ωραία σέντρα του Χουάνκαρ, όμως η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Μανδά.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια ένταση και στο δεύτερο 45λεπτο και στο 51’ «άγγιξαν» το γκολ, όταν από τη σέντρα του Μπερνάρ και την πάσα του Σπόραρ, ο Παλάσιος πλάσαρε ψηλά «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό στο 59’. Σε ένα απ’ τα λιγοστά «ανεβάσματα» της κρητικής ομάδας, ο Μπαλογιάννης έβγαλε μία πολύ «γλυκιά» σέντρα κι ο Λάρσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε την μπάλα, όμως όπως έδειξε κι ο VAR είχε περάσει τη γραμμή της εστίας των «πράσινων», με το γκολ να κατακυρώνεται και τον ΟΦΗ να κάνει το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σοκαρισμένος μετά το γκολ του ΟΦΗ κι άρχισε να συνέρχεται προς το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν άρχισε να πιέζει ξανά την άμυνα της κρητικής ομάδας. Στο 85’ ο Μάγκνουσον δεν μπόρεσε από κόρνερ του Τσέριν να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίκτυα, ενώ στο 86’ το σουτ του Βαγιαννίδη αποκρούστηκε ενστικτωδώς απ’ τον Μανδά.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Βέρμπιτς έφυγε άουτ, για να έρθει η «λύτρωση» για τους «πράσινους» στο 90’+7’ από τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή κι αφού απέφυγε τον αντίπαλό του ισοφάρισε σε 1-1 (η μπάλα κόντραρε και στον Μεγιάδο).

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Κουρμπέλης, Τσέριν - Μαρινάκης, Διαμαντής, Ντίκο, Ντουρμισάι
Αποβολές: 8’ Γιοχού (απευθείας αποβολή)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Ρουμπέν, Τσέριν, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Σπόραρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (75’ λ.τρ. Γιαννούλης), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης (46’ λ.τρ. Ντουρμισάι), Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Ντικό (74’ Νέιρα), Τοράλ (82’ Περέα).

Σημαντική νίκη για τον Λεβαδειακό

Την πιο σημαντική νίκη του έως τώρα στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας του Ιωνικού με 1-0 στο ντέρμπι της «ουράς» (15η αγωνιστική) και παίρνοντας βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ανέβηκε μετά από αρκετές εβδομάδες πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, η ομάδα της Βοιωτίας έκλεισε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της για το 2022 χάρις σε ένα εντυπωσιακό γκολ του Δούμτσιου στο 31’ και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ομάδας της Νίκαιας σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, καθώς είχε πάρει «λευκή» ισοπαλία τον πρώτο γύρο στη Νεάπολη.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 18’ το απευθείας φάουλ του Μουτίνιο, βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουτεσιώτη που μπλόκαρε, ενώ στο 21’ από γύρισμα του Φαντιγκά από τα αριστερά ο Νίκος Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στογιάνοβιτς.

Στο 24’ ο Νίκας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Βρακά, ο οποίος νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ιωνικού απ’ τα πέντε μέρα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άοσμαν «πάτησε» στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 31’ ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα στο σκορ. Από γρήγορη αντεπίθεση και μπαλιά του Μεχία, ο Δούμτσιος επιχείρησε σέντρα-σουτ που «κρέμασε» τον Χουτεσιώτη και κατέληξε στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της Βοιωτίας.

Οι «πράσινοι» είχαν άλλη μία καλή στιγμή στο 40’ με τον Μουτίνιο ο οποίος βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει από κοντά.

Ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Άοσμαν. Στο 47’ ο Σύρος επιθετικός έκανε «τσαφ», αν και ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, ενώ στο 50’ η κεφαλιά του απ’ τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

Στο 73’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Τσίμπσαχ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σιδηρόπουλου κι αποβλήθηκε, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των παικτών του Ιωνικού.

Ένα λεπτό αργότερα (74’) ο Χουτεσιώτης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Χάμοντ, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το γύρισμα του Άοσμαν μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού πέρασε παράλληλα, χωρίς να βρει συμπαίκτη του μέσα στη μικρή περιοχή.

Στο 90’+5’ ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Μασάς από τη σέντρα του Μύγα, με τον Σιδηρόπουλο να σφυρίζει δευτερόλεπτα αργότερα τη λήξη και τον Λεβαδειακό να παίρνει μία τεράστιας σημασίας νίκη στην προσπάθειά του για να παραμείνει στην κατηγορία.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Τσάπρας, Βήχος, Τζημοπουλος - Ν. Ιωαννίδης, Μύγας, Τσίμπσαχ, Άοσμαν.
Αποβολές: 73’ Τσίμπσαχ (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (62’ Τζημόπουλος), Βήχος, Μπαχανάκ, Τσαπράς, Μεχία, Μουτίνιο, Χαμόντ, Νίκας (63’ Τορό), Βρακάς, Δούμτσιος (90’ Τσιριγώτης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός):  Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Ρομαό, Μύγας, Τσιμπσάχ, Αντούνιες (46’ Μασάς), Φαντιγκά, Λοβέρα, Άοσμαν, Ν. Ιωαννίδης (70’ Ελευθεριάδης).

 

  29 December, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα