Super League: Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (hl)

  03 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (hl)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 του Παναιτωλικού μόλις στο τέταρτο λεπτό του αγώνα, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη με 3-1, να διατηρήσει το αήττητο στη Σούπερ Λίγκα με τη 15η νίκη σε 20 αγώνες.

 Στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής το σκορ άνοιξε στο Φάληρο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό! Για την ακρίβεια στα 55 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0 με το πιο γρήγορο εφετινό τέρμα τους στο πρωτάθλημα, όταν ο Λαλά σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά που απέκρουσε ο Ανέστης, για να σκοράρει στο ριμπάουντ ο Βαλμπουενά. Ο Παναιτωλικός δεν είχε καν προλάβει να συνέλθει από το σοκ και στο 4ο λεπτό βρέθηκε να χάνει με διαφορά δύο τερμάτων, ξανά εξαιτίας της αμυντικής ολιγωρίας του. Ο Αγκιμπού Καμαρά σούταρε εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε, το εξ επαφής σουτ του Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Ροντρίγκες από κοντά έκανε το 2-0 με το πρώτο τέρμα του στα «ερυθρόλευκα».

Οι Αγρινιώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους τρία λεπτά αργότερα, όταν στη σέντρα του Ντουάρτε από δεξιά ο Βέργος «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ, ενώ στο 22΄ και σε βαθιά μπαλιά επίσης του Ντουάρτε ο Έλληνας επιθετικός μόλις βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε σε κόρνερ. Από αμυντικό λάθος, στην απέναντι πλευρά αυτή τη φορά, ο Παναιτωλικός μείωσε το σκορ στο 28ο λεπτό: ο Ρέαμπτσιουκ έκανε άσχημο διώξιμο στη σέντρα του Περέιρα, ο Μόρσεϊ πήρε την μπάλα, «άδειασε» τον Μολδαβό μπακ και νίκησε τον Βατσλίκ για το 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ύστερα από αρκετή ώρα, με τον Βαλμπουενά να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά στο 43΄ παίρνοντας την «μπουκιά από το στόμα» του Ελ Αραμπί, που περίμενε για να σκοράρει στη σέντρα του Ανδρούτσου. Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τις ομάδες να παίζουν επιθετικά και να προσφέρουν ωραίο θέαμα. Στο 53΄ και σε εκτέλεση κόρνερ του Μόρσεϊ ο Ντουάρτε έστρωσε στον Αντούνιες, που δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα, ενώ στο 60΄ και στη σέντρα του Βαλμπουενά από αριστερά, η γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε εξαιρετικά από τον Ανέστη.

 Ο Παναιτωλικός έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του και τη ροή του αγώνα στο 66΄: μετά από σέντρα του Ντουάρτε, αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού και «τσαφ» του Παπασταθόπουλου ο Καρέλης αιφνιδιάστηκε καθώς δεν περίμενε να περάσει η μπάλα και αστόχησε μπροστά από την εστία! Και αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν, ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι στο 73΄ με το δεύτερο γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του Βργκοτς και πλάσαρε τον Ανέστη για το 3-1, διασφαλίζοντας τη νίκη της ομάδας του και κατακτώντας δικαίως τον τίτλο του MVP.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (36΄ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ (89΄ Κίτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά (62΄ Μασούρας), Ροντρίγκες (89΄ Φαντιγκά), Ελ Αραμπί (63΄ Τικίνιο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αντούνες, Περέιρα (62΄ Αποστολάκης), Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Τσιγγάρας (74΄ Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ, Ντουάρτε (74΄ Μπελεβώνης), Μάρτενσον (79΄ Λάρσον), Βέργος (46΄ Καρέλης)

Τούμπαρε τον ΠΑΟ ο ΟΦΗ 

Με ένα τρομερό... buzzer-beater γκολ του Κοσμά Τσιλιανίδη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League κι έβαλε τέλος στο σερί των τριών σερί ηττών του.

 Μεγάλη ανατροπή για την κρητική ομάδα που σκόραρε δύο φορές απ’ τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «πράσινοι» με το αυτογκόλ του Μεγιάδο και το τέρμα του Παλάσιος, ισοφάρισε δύο φορές ο ΟΦΗ με τους Σελίμοβιτς και Λουίζ Φελίπε. Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό από πίεση της μπάλας ψηλά και κάθετη πάσα του Νέιρα, ο Τοράλ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού και κράτησε το μηδέν για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε στην πίεση του ΟΦΗ και μετά το 15’ άρχισε να κυκλοφορεί λίγο καλύτερα την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Στο 18’ κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Από απομάκρυνση της μπάλας, ο Ρούμπεν μοίρασε δεξιά προς τον Παλάσιος, ο οποίος σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, όπου βρίσκονταν πολλά κορμιά κι ο Μεγιάδο στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο 25’ ο ΟΦΗ έφερε το ματς στα ίσα. Από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Σάντσες σταμάτησε αρχικά την πορεία της μπάλας κι ο Σελίμοβιτς με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Η φάση εξετάστηκε δύο φορές από το VAR, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται για παρεμπόδιση του Ντουρμισάι στον Μπρινιόλι και κίνησή του προς την πορεία της μπάλας, όμως ο διαιτητής Καραντώνης μετά από on field review κατακύρωσε το γκολ.

 

Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει πολύ πιο πιεστική παρουσία μέσα στο γήπεδο, ψάχνοντας με ωραίους συνδυασμούς τον τρόπο προσέγγισης της περιοχής του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ήταν εκείνος που τον «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 43’, όταν μετά από πίεση στο επιθετικό τρίτο, ο Χουάνκαρ έκλεψε εξαιρετικά την μπάλα και τη σέρβιρε προς τον Παλάσιος που με προβολή έκανε το 1-2 για τους «πράσινους». Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου από βολέ του Μπρινιόλι, ο Χουάνκαρ έφυγε ξανά στην κόντρα και σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε στον Σελίμοβιτς, ενώ ο Βάτερμαν λίγο έλειψε να κάνει μεγάλο λάθος, προλαβαίνοντας να διώξει ωστόσο, την μπάλα προ του Μαουρίσιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 48’, με το εξαιρετικό σουτ του Βιγιαφάνιες που έδιωξε εντυπωσιακά ο Βάτερμαν σε κόρνερ. Στο 62’ από εξαιρετική ατομική ενέργεια κι ασίστ του Παλάσιος, ο Βιτάλ έφυγε στο χώρο, αλλά ο Βάτερμαν βγήκε στο όριο της περιοχής του κι έδιωξε προ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Στο 70’ από εντυπωσιακή κούρσα του Χουάνκαρ και γύρισμα προς τον Βιτάλ, ο Βραζιλιάνος σούταρε με τη μία αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της εκτέλεσης του κόρνερ ο Βιγιαφάνιες σέντραρε προς τον Βέλεθ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν σε νέο κόρνερ. Στο 74’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε δεύτερη κίτρινη σε πτώση του Τσιλιανίδη κι αφού ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε αρχικά εσφαλμένα κίτρινη στον Ρούμπεν (υπήρξε υπόδειξη από το VAR).

 Με τον παίκτη παραπάνω, ο ΟΦΗ έγινε ξανά πολύ πιεστικός και με τον παίκτη παραπάνω έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης στο 85’. Ο Ουές έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα στην περιοχή κι ο νεοαποκτηθείς Λουίζ Φελίπε με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-2 για την κρητική ομάδα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης ολομόναχος στην περιοχή έκανε κάκιστο τελείωμα στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 90’+2’ ο Ντε Γκουζμάν εξαπέλυσε ένα απίστευτο σουτ, με την μπάλα να χτυπάει με τρομερή δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΟΦΗ έφερε τα πάνω-κάτω. Από σέντρα του Ντε Γκουζμάν, ο Τσιλιανίδης έπιασε τη κεφαλιά κι έκανε το 3-2 για τον ΟΦΗ, χαρίζοντας στην ομάδα του μία απίστευτη νίκη.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (69’ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (59’ Τσιλιανίδης), Γκαγέγκος, Τοράλ, Λάμπρου (69’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα (85’ Φαν Ντάινεν), Ντουρμισάι (59’ Λουίζ Φελίπε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (60’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69’ Αϊτόρ), Βιτάλ (89’ Λούντκβιστ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης).

"Σκότωσε" την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις ο Αρης

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από πολύ βαρύ κλίμα λόγω της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο Άρης επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ κι έκανε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνει για την είσοδο στην εξάδα των πλέι οφ της Super League. Λίγα μέτρα μακριά απ' το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος φίλος του Άρη στην περιοχή Χαριλάου, η αγαπημένη του ομάδα έκανε το ελάχιστο που θα μπορούσε για να τιμήσει τη μνήμη του. Και οι Κίτρινοι αφιέρωσαν την επικράτησή τους στον νεαρό που τόσο άδικα έφυγε απ' τη ζωή από αδίστακτους δολοφόνους.

 Ο Άρης πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού, ενώ η ΑΕΚ γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα της μετά το 1-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ και παραμένει σε κρίση...

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει αλλά στο σουτ του Σάσα ο Τσιντώντας απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ξανά στο 19' με τον Εντιαγέ, ενώ η ΑΕΚ απάντησε στο 25' με τον Σιμόες και στο 27' με τον Τσούμπερ. Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του προς το φινάλε του ημιχρόνου κι αφού πλησίασε στο γκολ με σουτ του Σάσα στο 43', άνοιξε το σκορ στο 44' με φοβερό τακουνάκι του Εντιαγέ μετά από συρτή μπαλιά του Λούμορ. Ο μέσος του Άρη σήκωσε μια φανέλα της ομάδας με το όνομα του Άλκη...

Η Ενωση που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 45' για να ισοφαρίσει με τον Σάκχοφ, ζήτησε κι ένα πέναλτι στο 59' σε ανατροπή του Αραούχο απ' τον Φαμπιάνο, ενώ πλησίασε το γκολ στο 81' με τον Τσούμπερ. Ο Άρης άγγιξε το 2-0 αρχικά στο 82' αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Εντιαγέ και εν συνεχεία στο 84' με κεφαλιά του Φαμπιάνο που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Τελικά η ΑΕΚ ισοφάρισε (1-1) στο 86' με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Αραούχο έπειτα από ασίστ-στραβοκλωτσιά του Λιβάι Γκαρσία.

Την ώρα που ο Γιαννίκης έκανε αλλαγές για να κρατήσει την ισοπαλία βάζοντας τον Βράνιες αντί του Λιβάι, ο Μάντζιος έκανε τις δικές του αλλαγές για να διεκδικήσει τη νίκη. Και δικαιώθηκε καθώς στο 95' οι δύο παίκτες που έριξε στο γήπεδο στο τελευταίο δεκάλεπτο συνεργάστηκαν ιδανικά. Ο Λόπεθ τράβηξε πάνω του την άμυνα της ΑΕΚ και έστρωσε την κατάλληλη στιγμή προς τον Σάκιτς, ο οποίος με ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Άρης: Σιαμπάνης, Λούμορ (91' Λόπεθ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ματίγια, Σάσα, Εντιαγέ (83' Σάκιτς), Μαντσίνι (84' Μάνος), Ιτούρμπε (62' Ματέο Γκαρσία), Καμαρά.

 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζισαφί (78' Λε Ταλέκ), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα (78' Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Σιμάνσκι (85' Τάνκοβιτς), Σάκχοφ (46' Μάνταλος), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (94' Βράνιες), Αραούχο.

Νικηφόρο πέρασμα απο την Ριζούπολη για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος του Απόλλωνα και θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς απ' το πρώτο ημίχρονο. Δεν το έκανε όμως και στη συνέχεια έπαιξε με τη φωτιά. Λίγο έλειψε να καεί αλλά τελικά έφυγε νικητής απ' τη Ριζούπολη με 2-0 χάρη σε γκολ του Τόμας Μουργκ και του αρχισκόρερ Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα! Ο Δικέφαλος, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Super League, επανέφερε τη διαφορά στους εννέας πόντους απ' τον προπορευόμενο Ολυμπιακό, ενώ απομακρύνθηκε πέντε πόντους απ' την τρίτη ΑΕΚ.

 Ο ΠΑΟΚ που διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο των έντεκα αγώνων που έχει σε όλες τις διοργανώσεις απ' τις αρχές Δεκεμβρίου, μπήκε με... φόρα στο παιχνίδι δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Απείλησε στο 6' με τον Κούρτιτς, στο 17' με τον Βιεϊρίνια, στο 22' με τον Σίντκλεϊ και στο 30' με τον Κούρτιτς. Τελικά έφτασε στο γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του με τον Μουργκ στο 31'. Η μπάλα γύρισε με ηρεμία για τον Δικέφαλο, ο Κούρτιτς έστρωσε προς τον Άκπομ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ντεντάκης απομάκρυνε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Αυστριακό, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Βέρχουλστ για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο πιεστικός, ενώ οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν μπόρεσαν να γίνουν το ίδιο δημιουργικοί με το πρώτο ημίχρονο απειλώντας λιγότερο τον Απόλλωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σουτ του Άκπομ στο 67' και μια ωραία ατομική προσπάθεια του Ζίβκοβιτς, που νικήθηκε στο σουτ απ' τον Βέρχουλστ στο 80' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει σ' αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος. Αντιθέτως, ο Απόλλων είχε τη μεγαλύτερη φάση στο β' ημίχρονο με τον Τσιλούλη να αστοχεί από πολύ κοντά με εναέρια προβολή.

Τελικά ο ΠΑΟΚ καθάρισε οριστικά το παιχνίδι και σφράγισε το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του πρώτου σκόρερ της Super League Γιάσμιν Κούρτιτς στο 92' έπειτα από ανατροπή του Τέιλορ απ' τον Βέρχουλστ.

 

Απόλλων: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (70' Παπαγεωργίου), Παμλίδης (70' Μαρτίνες), Γιαννιώτας (58' Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (58' Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ινγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (94' Φιλίπε Σοάρες), Βιεϊρίνια (64' Τέιλορ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (72' Σβαμπ), Ακπομ (72' Τσόλακ).

Σε τροχια Ευρώπης παραμένει ο Αστέρας

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αντριάν Ριέρα, ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε την πέμπτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ. Οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την 21η αγωνιστική και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς πάνω από την ομάδα των Ιωαννίνων και με ματς λιγότερο.

 Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς καθώς κατόρθωσε να προηγηθεί προτού καλά καλά προλάβουν να πατήσουν στο χορτάρι οι δυο ομάδες. Μόλις στο 3' ο Ριέρα έκανε καταπληκτική ατομική προσπάθεια, απέφυγε τρεις παίκτες και με ωραίο σουτ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή, κι αφού η μπάλα προσέκρουσε σε πόδι αμυντικού, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στη δεύτερη τελική που πραγματοποίησαν on target στο 37' διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Ριέρα, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και με εξαιρετικό τελείωμα σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι και το πέμπτο στη Super League εφέτος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Αλβαρες, Βαλιέντε (90+3΄ Κανελλόπουλος), Σανταφέ (46΄ Ιγκλέσιας), Σίτο (60΄ Κρέσπι), Ριέρα (74΄ Λεό Τιλίκα), Σονί (74΄ Καπίγια), Μπαράλες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν (80΄ Ποζνάνσκι), Οικονομόπουλος (46΄ Μπρένερ), Καραχάλιος (80΄ Μίνα), Στάνκο (46΄ Λώλης), Λιάσος, Μορέιρα, Περέα (80΄ Παντελάκης).

Μοιρασιά στο Βόλο

Ένα πολύτιμο βαθμό πήρε στο Πανθεσσαλικό ο Ιωνικός, ο οποίος μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ατρομήτου, απέσπασε ισοπαλία (1-1) απέναντι στον Βόλο και βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί απ' τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Ιωνικός έφτασε στους 18 βαθμούς και βρίσκεται στο +8 από τη 13η θέση και τον Ατρόμητο, που έχει δύο αγώνες λιγότερους, ενώ οι Θεσσαλοί αισθάνονται πολύ πιο άνετοι στην ασφάλεια των 25 πόντων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Ο Ιωνικός ήταν πιο επικίνδυνος στα πρώτα 25 λεπτά και απείλησε άμεσα στο 11ο με έναν «κεραυνό» του Μάντζη, που τράνταξε το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο κίπερ του Βόλου επενέβη εντυπωσιακά στο 22΄ σε πλασέ του Λένις από το ύψος της περιοχής αποκρούοντας σε κόρνερ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 37΄, όταν από κάθετη του Μπαρτόλο στον Ορόζ εκείνος σούταρε και ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε δύσκολη απόκρουση. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι Θεσσαλοί άνοιξαν το σκορ, με τον Μπαρτόλο να κάνει την κούρσα από αριστερά, και να γυρίζει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου αυτή τη φορά ο Ορόζ ευστόχησε για το 1-0.

 Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, εις βάρος της ποιότητας και κατ΄ επέκταση του θεάματος. Παρόλα ταύτα η πειραϊκή ομάδα κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 71ο λεπτό, σε μια φάση που δεν προμήνυε επικίνδυνη εξέλιξη. Στο σημείο εκείνο γκολκίπερ Παπαδόπουλος έκανε κακή έξοδο, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο καραδοκών Μάντζης πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ο Ιωνικός ήταν πάντως και τυχερός, αφού στο 85΄ ένα τρομερά δυνατό σουτ του Μπαριέντος από τα δεξιά της περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα παραλίγο να «κλέψουν» το παιχνίδι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Παπαδόπουλος «εξιλεώθηκε» για το λάθος του στη φάση της ισοφάρισης αποκρούοντας το κοντινό πλσέ του Μάντζη, μετά την μπαλιά του Κιάκου στην πλάτη της άμυνας.

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Άλχο, Ρίνερ (90΄ Νίνης), Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκατέν (78΄ Κορέα), Ορόζ (70΄ Σοάρες), Φερνάντες, Μπαρτόλο (79΄ Ροσέρο).

 

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας (56΄ Ματσούκας), Σάντσες, Ντάλσιο, Πλατέλλας (85΄ Ρομαό), Κάνιας, Λένις (90΄+3 Μάναλης), Άοσμαν (86΄ Κιάκος), Μάντζης (90΄+3 Βαφέας).

 

  03 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα