Super League: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (HL)

  24 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (HL)

Με τρια παιχνίδια άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής-Ξεχώρισε η νίκη του Αστρεά επι του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη

ΗΤρίπολη πλήγωσε ξανά τον Παναθηναϊκό που έχει δημιουργήσει μια κακή παράδοση στην αρκαδική πρωτεύουσα, απ' όπου έχει να φύγει με νίκη απ' το 2017! Ο Αστέρας μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι, να ανατρέψει ολοκληρωτικά την εις βάρος του κατάσταση και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 2-1. Αντιθέτως, το Τριφύλλι επιβεβαίωσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μακριά απ' τη Λεωφόρο καθώς συμπλήρωσε τέσσερα ματς δίχως νίκη, τα τρία εκ των οποίων είναι ήττες!

Ανατροπή ο Αστέρας

Το παιχνίδι ήταν μέτριο στο ξεκίνημά του αλλά μετά το ημίωρο πήρε... φωτιά. Στο 30' ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ έπειτα από κούρσα του Παλάσιος, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή... σέρβιρε προς τον Καρλίτος που σε άδειο τέρμα σκόραρε για όγδοη φορά στο πρωτάθλημα εφέτος. Ο Αστέρας ωστόσο αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε στο 33' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες (το κέρδισε ο ίδιος απ' τον Πούγγουρα).

Και προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η ομάδα της Τρίπολης έκανε την ολική ανατροπή. Ο Σίτο έκανε τρομερή ατομική ενέργεια, χόρεψε την άμυνα του Παναθηναϊκού, έστρωσε προς τον Σόνι, ο οποίος από κοντά πέτυχε το 2-1.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του ματς, δημιούργησε ορισμένες απειλητικές καταστάσεις αλλά δεν έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης και γνώρισε την τρίτη ήττα του σε τέσσερα εκτός έδρας ματς.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Σόνι (74’ Ριέρα), Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Ρεγκίς Κρέσπι (73’ Τιλίκα), Σίτο (87’ Ατιένθα), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Πούγγουρας, Σάρλια, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Παλάσιος, Καρλίτος.

Έσπασε το ρόδι ο Απόλλων!

Άργησε αλλά τα κατάφερε ο Απόλλων Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία έπειτα από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες στη Super League πανηγύρισε την πρώτη και υπερπολύτιμη νίκη της και ξεκόλλησε απ' την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου ξέμεινε ο Ατρόμητος. Για να φτάσει πάντως ο Απόλλων στη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα χρειάστηκε ένα γκολ του Ιωαννίδη και κυρίως μια εκπληκτική επέμβαση του γκολκίπερ Κότσαρη σε εκτέλεση πέναλτι του Περέα στο 93'!

Αλλαγή και γκολ ο Ιωαννίδης

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο, νωχελικό και δίχως φάσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι δυο προπονητές έκαναν συνολικά πέντε αλλαγές, μια συνθήκη που ευνόησε τον Απόλλωνα που βρήκε το γκολ το οποίο έψαχνε στο 48'. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά, ο Πίρσμαν έσωσε στη γραμμή αλλά ο Ιωαννίδης, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Στο 92' ένα χέρι του Μπαξεβανίδη εντός περιοχής λίγο έλειψε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ο Περέα ανέλαβε τη εκτέλεση αλλά ο Κότσαρης έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Απόλλων: Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες (46' Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Φαν Λα Πάρα (46' Μαρτίνες), Άντονι, Κάστρο, Τσιλούλης (90' Τσιλούλης), Παμλίδης (79' Βιτλής), Ντάουντα (46' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (80' Παντελάκης), Πέερσμαν, Σνάιντερ (64' Μπρένερ), Ντομίνγκες, Καραχάλιος (80' Μίνα), Γκαρντάβσκι (46' Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Τριάδης).

Μεγάλο διπλό του Ιωνικού στο Περιστέρι

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ιωνικός στο Περιστέρι. Η ομάδα της Νίκαιας που επέστρεψε έπειτα από 14 χρόνια στη Super League δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στην κατηγορία. Το επιβεβαίωσε και με τη μεγάλη νίκη με 2-0 στην έδρα του Ατρομήτου, που παραπαίει καθώς έπειτα από επτά αγωνιστικές παραμένει δίχως νίκη και με μόλις δύο βαθμούς.

Σούπερ Τουράμ και Άοσμαν

Στο 23' ο εξαιρετικός Άοσμαν έγινε κάτοχος της μπάλας, πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και γύρισε παράλληλα προς τον Τουράμ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 48' ο Ατρόμητος πλησίασε το γκολ αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου δεν βρήκε στόχο.

Ο Ιωνικός καθάρισε οριστικά το παιχνίδι στο 65', οπότε οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Τουράμ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε προς τον Άοσμαν, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ έξω απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πίριτς για το 0-2. Όσο κι αν προσπάθησε ο Ατρόμητος, δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και δεν απέφυγε μια ήττα που τον βύθισε ακόμη περισσότερο. 

Ατρόμητος: Πίριτς, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος (74' Κυβρακίδης), Γκαλβάο (46' Σπιριντόνοβιτς), Παπαδόπουλος, Χατζηισαϊας, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης (62' Πισάνο), Μπεντινέλι (74' Kωτσόπουλος), Κουλούρης. 

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Γκοτσούλιας, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Άοσμαν (66' Μπάσα), Ντάλσιο, Καμπράλ (90' Λουάν), Τουράμ (83' Κιάκος), Ματσούκας (66' Μάναλης). 

 

  24 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα