Super League:Σημαντικό διπλό για τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο-Απίστευτό ματς στην Τούμπα

  17 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League:Σημαντικό διπλό για τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο-Απίστευτό ματς στην Τούμπα

Ο ΟΦΗ βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ αλλά κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι και να φύγει με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο απ' το Αγρίνιο. Η κρητική ομάδα επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού εκτός έδρας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη Super League μετά από έξι αγωνιστικές.

Ο Παναιτωλικός άρχισε ιδανικά το παιχνίδι με γκολ μόλις στο 7'. Έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Λούι, ο Καρέλης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα των Αγρινιωτών μετά από 18 ματς αλλά και το πρώτο του στα ελληνικά γήπεδα μετά τον Ιανουάριο του 2019.

Γρήγορα όμως ο ΟΦΗ βρήκε απάντηση και στο 17' ισοφάρισε (1-1). Ο Λάμπρου πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε παράλληλα προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Μαλής στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για αρκετή ώρα και τελικά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει, έστω κι απ' την άσπρη βούλα. Στο 60' ο Μεγιάδο σούταρε με δύναμη κι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καρέλη. Ο διαιτητής ενημερώθηκε από το VAR κι έδωσε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νέιρα, ο οποίος σκόραρε για τέταρτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα. 

Στο 79' ο Ντουρμισάι επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα δεξιά και η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Ο Καστάνιος πήρε το ριμπάουντ σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο το σουτ έφυγε αρκετά ψηλά. 

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Αντούνες, Τσιγγάρας (63' Φλόρες), Βαρόνε, Μόρσεϊ (63' Ζεστέντ), Καρέλης, Ντουάρτε, Βέργος.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάνης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (53' Καστάνιος), Νέιρα, Λάμπρου (70' Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (70' Ντουρμισάι).

Τρελό μάτς και γκέλα για τον ΠΑΟΚ

Σε ιδανικό αυτόχειρα εξελίχθηκε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με αντίπαλο τον Βόλο. Ο Δικέφαλος κρατούσε στα χέρια του ένα δικό του ματς καθώς στο ημίχρονο νικούσε με 4-1. Ωστόσο σε ένα κακό (ανασταλτικά) δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκε τρία γκολ από την εξαιρετική θεσσαλική ομάδα που ισοφάρισε 4-4 και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνοντας ότι δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μαζί με τον ΠΑΟΚ έπειτα από έξι αγωνιστικές. Μοιραίος της αναμέτρησης ο Βιεϊρίνια, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι πριν από την ισοφάριση του Βόλου, ήρωας των Θεσσαλών ο Κλέιμαν που απέκρουσε.

4-1 στο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι δίνοντας... αέρα στον Βόλο. Και στο 14' η θεσσαλική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε κι άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Φαν Βέερτ μέσα απ' την περιοχή. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Ολλανδού φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα σε έξι συμμετοχές. Ο Δικέφαλος έδειξε να αιφνιδιάζεται απ' το γκολ και λίγο έλειψε να βρεθεί στο 0-2 όταν το σουτ του Πουρίτα κατέληξε λίγο άουτ στο 18'.

Κάπου εκεί όμως γύρισε ο διακόπτης για τον ΠΑΟΚ που έγινε άλλη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Από το 20' και μετά πάτησε... γκάζι και μέχρι το 42' είχε μετατρέψει το 0-1 σε 4-1 με ένα τρομερό ξέσπασμα. Στο 24', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έκανε.. καραμπόλα στο κεφάλι του Γκρίλο, ο οποίος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς στο 30' ο Μπίσεσβαρ σούταρε με δύναμη, ο Κλέιμαν απέκρουσε, κι ο Βιεϊρίνια που ακολούθησε τη φάση, με πανέξυπνη ασίστ έστρωσε προς τον Άκπομ, ο οποίος πέτυχε το 2-1. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην Τούμπα ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Μιχαηλίδης έβγαλε καταπληκτική βαθιά μπαλιά για τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος σέντραρε, ο Άκπομ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Ζίβκοβιτς με δυνατό σουτ σκόραρε για τον Δικέφαλο.

Το επιθετικό κρεσέντο του Δικεφάλου στο α' ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 42' και πάλι με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα μέσα απ' την περιοχή έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Μπίσεσβαρ με τον Αουγκούστο και την εξαιρετική ασίστ του Βραζιλιάνου.

Απίστευτο β' ημίχρονο

Πάντως ο Βόλος δεν παράτησε τη μάχη και στο 54' πέτυχε το 4-2 όταν ο Μπαρτόλο ξέφυγε απ' τους Τέιλορ και Βαρέλα και με ωραίο τελείωμα σκόραρε. Και στο 62' το παιχνίδι έγινε και πάλι... ντέρμπι με τους Θεσσαλούς να μειώνουν σε 4-3. Ο Μπαριέντος σέντραρε κι ο νεοεισελθών Ροσέρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Στο 80' ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι με πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ απ' τον Τσοκάνη. Ωστόσο ο Κλέιμαν μπλόκαρε την μπάλα στη εκτέλεση του Βιεϊρίνια. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Δικέφαλο, στο 82' ο Βόλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σ' ένα εκπληκτικό come back. Ο Φεράρι έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Ράινερ, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο ματς και με κεφαλιά έγραψε το 4-4.

200άρης Βαρέλα

Στο παιχνίδι με τον Βόλο ο Βαρέλα συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση όλων των εποχών μεταξύ των ξένων παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου πίσω απ' τον Γουερίνοα (287 συμμ.), τον Φορτούλα (277), τον Βιεϊρίνια (253) και τον  Λίνο (220).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (71' Ροντρίγκο Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (71' Ελ Καντουρί), Εσίτι, Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς (83' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (88' Μουργκ), Ακπόμ (83' Σβιντέρσκι).

Βόλος (Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (57' Ροσέρο), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης (79' Ράινερ), Μπαριέντος (79' Νίνης), Ρεγκατέν, Φερνάντες (92' Γκουλέν), Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο .

 

  17 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα