SuperLeague: Επιτέλους νίκη για τον ΟΦΗ-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

  21 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
SuperLeague: Επιτέλους νίκη για τον ΟΦΗ-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)

Την πρώτη του νίκη μετά τις 2 Οκτωβρίου (2-0 την ΑΕΚ) πανηγύρισε απόψε ο ΟΦΗ στην Κρήτη με το 1-0 επί του Παναιτωλικού, στο τρίτο χρονικά ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Το παιχνίδι στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» κρίθηκε με το πέναλτι του Φελίπε στο 28ο λεπτό, παράβαση που καταλόγισε τρία λεπτά νωρίτερα ο διαιτητής Γκορτσίλας, μετά την ανατροπή του Τοράρινσον από τον Μπρούνο Ντουάρτε, με την μπάλα να βρίσκει και στο χέρι του Αργεντινού.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να βγουν στην επίθεση, αλλά δεν είχαν «καθαρές» ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ κι από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έδωσαν περισσότερο βάρος στο πώς να μην δεχτούν γκολ, από το να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις για να «κλειδώσουν» το «τρίποντο».

Η καλύτερη στιγμή του Παναιτωλικού στο ματς σημειώθηκε στο 82΄, όταν ο Χουάνπι βρήκε χώρο, εκτέλεσε εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της και χωρίς «τρίποντο» εκτός έδρας, παρέμεινε στην προτελευταία θέση, ενώ οι Κρήτες ανέβηκαν στην 10η (20β. έναντι 14 του σημερινού τους αντιπάλου).  

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας 
Κίτρινες: Μεγιάδο - Μπρούνο Ντουάρτε, Λιάβας, Μαλής, Φρεντερίκο Ντουάρτε

Οι συνθέσεις:  

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν (46΄ Σωτηρίου), Λάρσον, Βούρος, Μπρεσάν, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Αμπάντα (58΄ Αποστολάκης), Μπάκου (58΄ Μποσκέρα), Τοράλ (66΄ Νέιρα), Φελίπε (83΄ Ντικό)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Σίλβα, Μπρούνο Ντουάρτε (75΄ Μπακάκης), Μάλης, Μαυρίας, Χουάνπι, Πέρες (83΄ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46΄ Φρεντερίκο Ντουάρτε), Λιάβας, Σενγκέλια (65΄ Μπουζούκης), Καρέλης (65΄ Πέδρο) 

Σημαντικό διπλό του Πανσερραίκού στα Γιάννενα

Μία εβδομάδα μετά το «Αθανάσιος Διάκος» (2-0 τη Λαμία), ο Πανσερραϊκός του Πάμπλο Γκαρσία «άλωσε» και τους «Ζωσιμάδες» (2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα), με το δεύτερο σερί «διπλό» να στέλνει τα «Λιοντάρια» στην 9η θέση και στο -5 από την 6η θέση που κατέχει ο Αστέρας Τρίπολης (παίζει την Κυριακή με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό).

Οι Σερραίοι, σε σχέση με τη νίκη της περασμένης Κυριακής (13/01), απόψε «καθάρισαν» πολύ πιο εύκολα το ματς. Με δύο γκολ του 30χρονου Ισπανού επιθετικού, Χεφτέ Μπετανκόρ, σε διάστημα έξι λεπτών (11΄-16΄) οι φιλοξενούμενοι πήραν τεράστιο προβάδισμα και παρά την πίεση που δέχτηκαν στο δεύτερο μέρος άντεξαν, έχοντας και ως «σύμμαχο» την τύχη στην φάση του 79ου λεπτού με το δοκάρι του Μπάλαν.

Ο ΠΑΣ μετά τη συντριβή της Τούμπας (4-0 από τον ΠΑΟΚ) γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα, η οποία σαφώς και «πόνεσε» περισσότερο μιας και δεν επέτρεψε στο συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση, την οποία «μοιράζεται» με την Κηφισιά.

Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να αιφνιδιάσει στο μέγιστο βαθμό τους γηπεδούχους. Αρχικά στο 11΄, όταν ο Μπετανκόρ πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Κλέιμαν σε σουτ του Στάικου (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 και στη συνέχεια στο 16΄ με τον ίδιο παίκτη να «κρεμά» τον γκολκίπερ του ΠΑΣ που είχε βρει έξω από την περιοχή του (2-0).

Προσπάθησε ο «Αγιαξ της Ηπείρου», κυρίως στο β΄ μέρος, να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. Πλησίασε πολύ στο γκολ στο 48΄, όταν ο Χόβαν έκανε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Κόντε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τζίμας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να σταματά στα σώματα αμυντικών του Πανσερραϊκού.

Η μεγαλύτερη, όμως, ευκαιρία για τους Γιαννιώτες σημειώθηκε στο 79΄, όταν ο Μπάλαν με βολέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χόβαν. Πέντε λεπτά μετά, ο Κλέιμαν είπε «όχι» στον Άλεξιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης το νέο σουτ του Στάικου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος  
Κίτρινες: Εραμούσπε, Τζίνο, Τζίμας, Παμλίδης - Ουάρντα, Δεληγιαννίδης, Ντανκερλούι

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης (60΄ Κιάκος), Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (60΄ Ριένστρα), Τζίνο, Λέο (46΄ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (82΄ Έφορντ), Κόντε (61΄ Μπάλαν)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα, Τόμας (89΄ Μούργος), Ουάρντα (90΄ Πεταυράκης), Ντανκερλούι (81΄ Οικονόμου), Μπετανκόρ (71΄ Άλεξιτς)

Σαρωσε την Κηφισιά η Λαμία που βλέπει playoffs

O Kαρλίτος επέστρεψε με γκολ στο αρχικό σχήμα της Λαμίας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να κάνει την ανατροπή και επικρατεί με το εμφατικό 4-1 επί της Κηφισιάς στο «Αθανάσιος Διάκος», στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής3 της Super League.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου αντέδρασε άμεσα μετά το «χαστούκι» που δέχτηκε στην έδρα της από τον Πανσερραϊκό την περασμένη αγωνιστική (0-2) και παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Λαντρ (12), «απάντησε» με τέσσερα γκολ (23΄ Σιμόν, 39΄ Μαρτίνεθ, 56΄ Καρλίτος, 87΄ Μάλτσι). 

Το ματς στο «Αθανάσιος Διάκος» ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες για την Κηφισιά. Στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της Λαμίας, στο 12΄, η ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν προηγήθηκε με το σουτ του κεντρικού αμυντικού Λόικ Λαντρ από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Η Λαμία βρέθηκε από νωρίς με την «πλάτη στον τοίχο», παρ΄ όλα αυτά σήμερα κατάφερε ν΄ αντιδράσει άμεσα και πριν κλείσει το ημίχρονο οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου είχαν φέρει τα πάνω κάτω. 

Στο 23΄ ο Σιμόν έπιασε το δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι αμυντικού της Κηφισιάς κι άλλαξε όσο χρειαζόταν πορεία για να αιφνιδιάσει τον Αναγνωστόπουλο (1-1).

Η ολική ανατροπή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 39΄ με το πλασέ του Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός «έφυγε» πίσω από την άμυνα των φιλοξενούμενων κι έστειλε τη μπάλά στα δίχτυα, με την φάση να εξετάζεται και στο VAR, χωρίς ν΄ αλλάζει κάτι. 

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 56΄, όταν ο Καρλίτος τιμώρησε παραδειγματικά το παιδικό λάθος του Πέιου (εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή της ομάδας του δίνοντας την μπάλα στον Ισπανό επιθετικό), πλασάροντας υποδειγματικά τον Αναγνωστόπουλο (3-1). 

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 87΄ ο Μάλτσι, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος  
Κίτρινες:  Νούνιες - Σολόα Φακούντο

Οι συνθέσεις:  

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανεετόπουλος, Νούνιες (84΄ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Ακούνια (70΄ Φερέιρα), Μαρτίνεθ (70΄ Τόσιτς), Καρλίτος (84΄ Μάλτσι)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς, Λαντρ, Πέιος (61΄ Σολόα Φακούντο), Οζέγκοβιτς, Ιπαλίπο (81΄ Ίλιεφ), Μασούρας (46΄ Μπαρμπόσα Σάντος), Μπιφουμά, Τεττέη

 

  21 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα