Superleague: Νικήτρια η ΑΕΚ σε ντέρμπι διαιτητικών οργίων-Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (hl)

  08 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Superleague: Νικήτρια η ΑΕΚ σε ντέρμπι διαιτητικών οργίων-Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (hl)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 32’ και κατέγραψε την ασίστ στον Στίβεν Τσούμπερ στο 40’ για το 2-0, η ΑΕΚ έφυγε με μεγάλο διπλό απ’ το «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας του Ολυμπιακού 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Μασούρας μείωσε στο 44’ για τους Πειραιώτες, που έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος, την ώρα που η ΑΕΚ έχασε τις δικές της μεγάλες ευκαιρίες στην αντεπίθεση, για να βρει ένα τρίτο γκολ και να «τελειώσει» νωρίτερα το ματς.

Στη 2η θέση η ΑΕΚ που νίκησε για δεύτερη σερί σεζόν στο Φάληρο τον Ολυμπιακό κι έπιασε τον ΠΑΟΚ στους 38 βαθμούς, στο -8 απ’ την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό πλέον οι «ερυθρόλευκοι».

Η ΑΕΚ έβγαλε πολύ πιο στιβαρή εικόνα στο πρώτο μέρος. Είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 4’ με τον Λιβάι Γκαρσία, όμως ο Πασχαλάκης είχε σωστή αντίδραση.

Στο 15’ από το τρίτο κόρνερ η ΑΕΚ είχε ξανά τελική. Ο Άμραμπατ ξανά από τα δεξιά, ο Μπιανκόν δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα που στρώθηκε στον Πινέδα όμως το σουτ του πέρασε άουτ. 

Στο 28’ ο Άμραμπατ έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς στο κόρνερ, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Βίντα με κεφαλιά από το πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 32’. Από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Πριν ο Ολυμπιακός προλάβει να συνέλθει, η ΑΕΚ έκανε και το 2-0. Ο Στίβεν Τσούμπερ σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, με τον διαιτητή να κατακυρώνει εντέλει το γκολ μετά από υπόδειξη του VAR.

Στο 44’ ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο ματς, με τον Φορτούνη να «σερβίρει» προς τον Μασούρα, ο οποίος μείωσε από κοντά με πλασέ σε 1-2. Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες μπήκαν καλύτερα, πίεσαν και στο 70’ βρήκαν γκολ, το οποίο, όμως δεν μέτρησε.

Από μπαλιά του Καμαρά, ο Μασούρας υποδέχθηκε την μπάλα και σκόραρε, όμως με υπόδειξη του διαιτητή και σύμφωνη γνώμη του VAR το τέρμα δεν κατακυρώθηκε θεωρώντας πως υπήρξε χρήση χεριού απ’ τον Έλληνα επιθετικό του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα προς τον διαιτητή και για τη φάση του 73ου λεπτού, όπου ο Ναβάρο έπεσε στην περιοχή, έπειτα από μονομαχία με τον Κάλενς.

Στο 79’ το πλασέ του Μπιανκόν πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 82’ η ΑΕΚ είχε τη δική της μεγάλη στιγμή, όταν από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά-ψαράκι με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο 89’ ο Πινέδα και αμέσως μετά ο Ελίασον μπήκαν στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν προ του Πασχαλάκη, με την ΑΕΚ να φεύγει εντέλει με ένα τεράστιας σημασίας κι αξίας διπλό από το Φάληρο.

Διαιτητής: Μπόρις Μαρέφκα (Σλοβακία)
Κίτρινες: Ρέτσος, Ποντένσε, Φορτούνης -  Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83’ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83’ Ζέλσον Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90’+1’ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (84’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (90’+1’ Φερνάντες), Τσούμπερ (90’+1’ Πόνσε), Λιβάι Γκαρσία (77’ Γιόνσον).

Aφεντικό στο Βορρά ο ΑΡΗΣ!

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως σε ντέρμπι - και δη τοπικά - η φόρμα δεν παίζει ρόλο. Ο Άρης επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του.

Σάπι Σουλεϊμάνοφ (46’) και Κίκε Σαβέριο (59’) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (75’) για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.  

Με την ίδια συνταγή που είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Μάντζιος. Και δικαιώθηκε απόλυτα στο πρώτο μέρος, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ανούσια κατοχή μπάλας.

Μια αδύναμη κεφαλιά του Μπράντον Τόμας (10’) και μια άστοχη του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη (26’) , σε καμία περίπτωση δε δικαιολόγησαν την φόρμα του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά τη μία ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν άστοχος (10’), την άλλη πρόλαβε τον Λορέν Μορόν (41’) την τελευταία στιγμή ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. 

Από την πλευρά του Πορτογάλου πλάγιος μπακ, ωστόσο, ήταν που προήλθαν τα δυο γκολ του Άρη στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου - μια ακόμη «δικαίωση» του Μάντζιου.

Προτού συμπληρωθούν τριάντα δευτερόλεπτα, ο Σαβέριο πήρε τα βήματα του Βιεϊρίνια και σέντραρε, με τον Σουλεϊμάνοφ με πλασέ στην κίνηση να προλαβαίνει τον Μπάμπα για το 1-0.

Παρόμοιο σκηνικό και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Βιεϊρίνια έκανε πίσω βήματα, δίνοντας τη  ευκαιρία στον Σαβέριο να «ζωγραφίσει» τον Ντομινίκ Κοτάρσκι για το 2-0.  

Με τριπλή αλλαγή, συν την είσοδο του Γιάννη Κωνσταντέλια δευτερόλεπτα πριν το δεύτερο γκολ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Ο 20χρονος είχε ένα δυνατό σουτ στο 74’, με την μπάλα να «γλείφει» το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα και στο επόμενο λεπτό από αυτόν «Ντέλια» ξεκίνησε η φάση για τη μείωση του σκορ.

Ο Στέφαν Σβαμπ γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Μπάμπα σούταρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε και στον Μόουζες Οντουμπάτζο για το 2-1.  

Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους, αλλά ο Μιχάλης Παναγίδης άργησε κι ο Κουλιεράκης τον πρόλαβε στο 85 ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε μόνο του, από πλάγια θέση, τον Ζοάν Σάστρε, με τον Ισπανό μπακ να κάνει κακό κοντρόλ και τον Κουέστα να κάνει πολύ γρήγορη έξοδο.

Η κεφαλιά-ψαράκι του Σβαμπ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν άστοχη, στο κύκνειο άσμα των «ασπρόμαυρων».  

Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Άρη να παίρνει μια πολύτιμη νίκη που τον σταθεροποιεί στην πέμπτη θέση και του δίνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Για τον ΠΑΟΚ, από την άλλη, ήταν η πρώτη απώλεια έπειτα από επτά σερί επιτυχίες, ήττα που τον έριξε και από την κορυφή της κατάταξης.  

Διαιτητής: Σάντι Πούτρος (Δανία)  

Κίτρινες: Εμβοντό, Νταρίντα - Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον.  

 

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό (90’+5’ Ρόουζ), Τζούρασεκ (81’ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90’+5’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σαβέριο (81’ Παναγίδης), Μορόν (90’+5’ Φεράρι). 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67’ Σάστρε), Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (67’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (55’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82’ Τζίμας).

Νική πρωτιάς για τον ΠΑΟ

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τους Αγρινιώτες με 2-1 στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League, επιστρέφοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με έναν αγώνα περισσότερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ήταν ο Αντράζ Σπόραρ που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και σημείωσε και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, με τον Μλάντεν να μειώνει στις καθυστερήσεις για την ομάδα του Αγρινίου.
 
Ο Παναθηναϊκός μπήκε -όπως συνηθίζει στη Λεωφόρο- πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό από κλέψιμο της μπάλας του Μαντσίνι, πάσα προς τον Βαγιαννίδη στο χώρο και σέντρα του τελευταίου, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε τη δική της πρώτη πολύ καλή στιγμή στο 11’, όταν από κόρνερ του Μπαλντασάρα κι απομάκρυνση των Ιωαννίδη και Μαντσίνι, ο Μαυρίας έπιασε μεμιάς το σουτ απ’ το όριο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει μπλοκάρει καλά τον Παναθηναϊκό στο πρώτο εικοσάλεπτο, παίζοντας με τριάδα στην άμυνα και πολύ «γεμάτο» άξονα, όμως οι «πράσινοι» είχαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 24’, όταν ο Χουάνκαρ έβγαλε θαυμάσια κάθετη μπαλιά προς τον Βιλένα, αυτός γύρισε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βαγιαννίδης δεν πρόλαβε για... εκατοστά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 35’ ο Βαγιαννίδης «έσκαψε» πολύ ωραία προς τον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μία διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Τζούριτσιτς και τον Μαυρία, με τον διαιτητή Φωτιά να παίρνει και τη γνώμη του VAR Παπαπέτρου, ο οποίος έκρινε πως ο Σέρβος μεσοεπιθετικός βρήκε πρώτος την μπάλα και δεν υπήρχε παράβαση.

Οι δύο γρήγορες αλλαγές που έκανε στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ με την είσοδο των Σπόραρ και Αϊτόρ και την αλλαγή του συστήματος σε καθαρό 4-4-2 είχε άμεση επίδραση για τους «πράσινους», με τον Σλοβένο φορ να ανοίγει το σκορ στο 51’.

Από την πρώτη σέντρα του Αϊτόρ, ο Τζούριτσιτς δεν έπιασε καλή κεφαλιά, η μπάλα πήγε πλάγια στον Χουάνκαρ που σέντραρε ξανά κι ο Σπόραρ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βρουν γρήγορα κι ένα δεύτερο γκολ και στο 58’ είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία με τη σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ, που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καπίνο, ενώ στο 74’ ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

Από σέντρα του Σενγκέλια, ο Ζοάο Πέδρο έπιασε κεφαλιά στην περιοχή πηδώντας πολύ ψηλά κι ο Λοντίγκιν έκανε μια καταπληκτική επέμβαση στο «παραθυράκι» του, αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 80’ ο Τζούριτσιτς πήρε ωραία την μπάλα μπροστά του και σούταρε με τη μία στο δεξί δοκάρι του Καπίνο, στο 86’ από το φάουλ του Αϊτόρ, ο Γεντβάι δεν βρήκε για πολύ λίγο την μπάλα στη μικρή περιοχή, για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 88’ ο Σπόραρ «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά του και πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Καπίνο έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας στη γωνία του, ενώ στο 89’ ο Παναθηναϊκός έφτασε σε δεύτερο γκολ.

Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά κι άμεση ασίστ του Τζούριτσιτς προς τον Σπόραρ, ο 29χρονος επιθετικός έκανε με πλασέ από πλάγια θέση το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να κυνηγάει το γκολ κι από κλέψιμο πάνω στον Ζέκα, ο Σενγκέλια μέσα απ’ την περιοχή με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του Αγρινίου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη μία σημαντική ευκαιρία στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει στη γωνία του το απευθείας φάουλ του Μλάντεν και να κρατάει το «τρίποντο» στα χέρια των «πράσινων».

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: 54’ Τζούριτσιτς, 90’+5’ Γεντβάι - 43’ Πέρες, 90’+5’ Μλάντεν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (90’ Φικάι), Ζέκα, Μαντσίνι (46’ Σπόραρ), Τσέριν, Βιλένα (46’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (90’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (75’ Μπερνάρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας (78’ λ.τρ. Μπελεβώνης), Πέρες (62’ Φρεντερίκο Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73’ Τσιγγάρας), Λιάβας, Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (62’ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (62’ Χουάνπι).

«Τρίποντο»... οξυγόνο μετά την πρεμιέρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Τη δεύτερη νίκη του στη Super League και πρώτη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες», για τη 17η αγωνιστική, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. 

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Χουάν Μιριτέλο (10’), ωστόσο οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασαν στην ανατροπή με τους Γιώργο Παμλίδη (32’) και Λεό Μπατίστ (36’).  

Οι Ηπειρώτες μπήκαν πιο αποφασισμένα στο ματς και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Κέβιν Ροσέρο έκανε το γύρισμα, ο Μπατίστ δεν μπόρεσε να σουτάρει, το έκανε ο Παμλίδης αλλά ο Πέπε Καστάνιο έβαλε σωτήρια για την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου την κόντρα. Οσο, όμως, κυλούσαν τα λεπτά, οι Αρκάδες εμφανίζονταν πιο επικίνδυνοι. Και στο 10ο λεπτό έφτασαν στο γκολ. 

Από πάσα του Καστάνιο, ο Μιριτέλο ξέφυγε από τον Επαμεινώνδα Παντελάκη και με προβολή νίκησε τον Μπόρις Κλέιμαν για το 0-1 - 8ο γκολ του Αργεντινού φορ στο πρωτάθλημα. 

Ο στόπερ του ΠΑΣ παραλίγο να πάρει το αίμα του πίσω, όμως η κεφαλιά του σε σέντρα του Κάρλες Σόρια, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Ο οποίος ανησύχησε εκ νέου στο 28’, στο δυνατό σουτ του Ζήση Καραχάλιου, αλλά και στο επόμενο λεπτό, στην προσπάθεια του Φεντερίκο Τζίνο.  

Η πίεση του «Αγιαξ της Ηπείρου» εν τέλει καρποφόρησε λίγο μετά το ημίωρο έπειτα από φάση διαρκείας. Αρχικά ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Πέδρο Κόντε, αλλά στην επαναφορά κι από πλάγια θέση, ο Παμλίδης ευστόχησε για το 1-1. 

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, από φάουλ του Σόρια, ο Μπατίστ πήδησε ψηλότερα από όλους - δοκάρι και μέσα για το 2-1 στο 36’. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Ρετζίς Κρέσπι για τους φιλοξενούμενους.  

Ο τελευταίος ήταν που σπατάλησε και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, στο 57’, με τον ΠΑΣ να γυρίζει πίσω για να προστατέψει το υπέρ του σκορ. Και το κατάφερε με σχετική ευκολία και μεγάλη επιτυχία, έχοντας και τη βοήθεια της έντονης βροχόπτωσης, αφού οι φάσεις μπροστά στα καρέ του Κλέιμαν ελαχιστοποιήθηκαν.

Μοναδική περίπτωση αυτή του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά του Βασίλη Μάντζη, που λίγον νωρίτερα τον είχε ρίξει ο Μίλαν Ράσταβατς στη μάχη, να περνάει δίπλα από το δεξί «γάμα» της εστίας του Ισραηλινού τερματοφύλακα.  

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ να «πιάνει» την Κηφισιά στην προτελευταία θέση με 12 βαθμούς και τον Αστέρα Τρίπολης να μένει στην έκτη, νιώθοντας όμως καυτή πια την ανάσα του φορμαρισμένου Ατρόμητου.  

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)  
Κίτρινες: Τσαούσης, Τζίμας  

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Τζίνο, Μπατίστ (76’ Μπαλάν), Παμλίδης, Ροσέρο (90’ Κιάκος), Κόντε (76’ Ριένστρα).  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο (88’ Βαλιέντε), Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (74’ Αλβαρες), Γκαρσία, Μουνάφο, Γκος (46’ Αλάγκμπε), Ζουγλής, Κρέσπι (74’ Μάντζης), Σίτο (63’ Ντιαρά), Μιριτέλο.  

*Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Σίτο, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Αστέρα Τρίπολης χτύπησε στο στήθος και στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αξονική. 

Σε τροχιά Ευρώπης ο Ατρόμητος

Η αντεπίθεση του Ατρομήτου, με στόχο μία θέση στην εξάδα των πλέι-οφ της Super League, συνεχίζεται. Η ομάδα του Περιστερίου νίκησε 2-1 στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο, σε αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική, παραμένει αήττητη υπό τις οδηγίες του Σάσα Ιλιτς (πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) και ανέβηκε -προσωρινά τουλάχιστον- στην έβδομη θέση της κατάταξης. Ο Κάρολ Αντζιέλσκι πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα, στο 25΄ με κεφαλιά και στο 59΄ με πέναλτι, υποχρεώνοντας τη θεσσαλική ομάδα (μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Μωραϊτη) στην τρίτη σερί ήττα της.

Μετά από ένα πρώτο 20λεπτο, όπου τα μόνα αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν ένα γκολ του Μωραϊτη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στους γηπεδούχους, που μάλιστα έβγαλαν ανακοίνωση στο ημίχρονο, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος») και η αναγκαστική αλλαγή του Μύγα που τραυματίστηκε, ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Η κεφαλιά του Ασεβέδο στο 22΄ σταμάτησε στο δοκάρι (αφού βρήκε και σε παίκτη του Βόλου) και το δυνατό σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 24΄ υποχρέωσε τον Κόστιτς σε δύσκολη απόκρουση. Το κόρνερ που προέκυψε το εκτέλεσε ο Γιουμπιτάνα και ο Αντζιέλσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 25΄. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους σε μία ωραία αντεπίθεση στο 37΄, όμως ο Αντζιέλσκι, αν και είχε όλο το τέρμα μπροστά του, «σημάδεψε» τον Κόστιτς. Η θεσσαλική ομάδα είχε να αντιπαρατάξει μία κεφαλιά του Γκαρσία από πολυ καλή θέση στο 30΄, που κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Αν και θα περίμενε κανείς οι γηπεδούχοι να βγουν στο β΄ μέρος αποφασισμένοι να αντιδράσουν, ο Ατρόμητος διατήρησε τον έλεγχο και στο 59΄ διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Αντζιέλσκι να ευστοχεί στο πέναλτι που καταλογίστηκε, σε μαρκάρισμα του Κόμπα στον Βαλένσια. Από κει και μετά οι παίκτες του Σάσα Ιλιτς διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και «κλείδωσαν» τη νίκη, αφού το μόνο που κατάφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει στο 7ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Μωραϊτη.


Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
Κίτρινες: Γκλάβτσιτς, Τάχατος, Μπερτόλιο - Ντε Μποκ, Βαλένσια, Ερλινγκμαρκ

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Σιέλης, Καλογερόπουλος (46΄ Τάχατος / 56΄ Μπερτόλιο), Μύγας (10΄ Λούνα), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Γκαρσία, Κόμπα (59΄ Κίτσος), Ντέλετιτς, Μωραϊτης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κούντε, Φριντζόνσον (40΄ Ερλινγκμαρκ), Εντερ Γκονζάλεθ (82΄ Κουέν), Γιουμπιτάνα (83΄ Ντιρκς), Βαλένσια, Αντζιέλσκι (65΄ Βέργος)

Μοιρασιά στις Σέρρες

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Χεφτέ Μπετανκόρ με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Ο Ισπανός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, και ισοφάρισε στο 85’ στο τελικό 1-1 ανάμεσα στις δυο ομάδες στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Αποτέλεσμα που αδικεί, βάσει εμφάνισης, την ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν που είχε προηγηθεί με τον Τιεβί Μπιφουμά (43’).  

Το ματς είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της Κηφισιάς. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μόλις στο 2’, ενώ σε άλλες δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Αντριάν Χοβάν (21’, 28’).

Ενδιάμεσα, οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές, με τους Σερραίους να έχουν μια κεφαλιά του Κόστα Αλεξιτς (13’) που πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ογκμουντουρ Κρίστινσον.  

Η επιθετικότητα των φιλοξενούμενων ανταμείφθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Μπιφουμά να ανοίγει το σκορ με εξαιρετική ατομική ενέργεια. Παρόμοιο σκηνικό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Νίκο Πέιο (55’) να σουτάρει ψηλά από πλεονεκτική θέση, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή τρία λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Μπαρμπόσα Σάντος Ματέους, από σέντρα του Γιάννη Μασούρα, να «γλείφει» το δοκάρι της εστίας του Χοβάν. 

Ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε αλλαγές, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Κηφισιά με Μπιφουμά (61’, 73’) και Μπαρμπόσα (68’) έφτασε πολύ πιο κοντά στο (δεύτερο) γκολ. Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους, τους... τιμώρησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Σέντρα του Αμρ Ουάρντα, κεφαλιά του Μπετανκόρ και 1-1 στο 85ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις ο Χοβάν, με μία ακόμη τρομερή επέμβαση σε πλασέ του Μπαρμπόσα, κράτησε το «Χ».   

Τα «λιοντάρια» έσωσαν το βαθμό, όμως έμειναν για όγδοο σερί ματς (0-3-5) μακριά από τη νίκη, με την Κηφισιά να «πετάει» δυο βαθμούς και να παραμένει στην προτελευταία θέση.  

 

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)  

Κίτρινες: Στάικος, Μορέιρα - Λαντρ, Μποτία, Τεττέη, Παπασάββας.  

 

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Δεληγιαννίδης, Στάικος (61’ Οικονόμου), Μορέιρα, Χατζηστραβός (8’ Τόμας/75’ Σοφιανός), Ουάρντα, Μούργος (61’ Μπετανκόρ), Αλεξιτς (75’ Γούλερι).  

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Γκόμπελιτς, Τσάπαν, Παπασάββας, Λαντρ (9’ Μποτία/47’ Βαφέας), Πέιος, Ίλιεφ (78’ Κωνσταντακόπουλος), Κλωναρίδης (46’ Μπαρμπόσα), Μασούρας, Μπιφουμά (78’ Αντερέγκεν), Τεττέη. 

 

  08 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ