Superleague: Σοκαρε τον Ολυμπιακό η Λαμία-Νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (hl)

  04 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Superleague: Σοκαρε τον Ολυμπιακό η Λαμία-Νίκες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (hl)

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του 2024 για τη Super League καταγράφηκε στο «Αθανάσιος Διάκος», με τη Λαμία να κάνει τρομερό ποδαρικό στο 2024, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 1-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Το γκολ του Σλίβκα στο 4ο λεπτό, έμεινε... αναπάντητο απ’ τους Πειραιώτες, που έχασαν πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι) με τον Φορτούνη στο 50’ και πλήθος ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο, μένοντας μακριά απ’ τις νίκες για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Η Λαμία -που είχε κι άλλες σπουδαίες στιγμές στον αγώνα- έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη και πλέον είναι στο... κυνήγι της 6ης θέσης και των play off.

 Η Λαμία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και μόλις στο 4ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιλούλης πάτησε περιοχή από τα δεξιά κι έκανε γέμισμα, ο Ροντινέι δεν έδιωξε αποτελεσματικά κι ο Σλίβκα σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

 Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 7’ η άμυνα της Λαμίας δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

 Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου συνέχισαν να είναι άκρως απειλητικοί και στο 12’ έχασαν διπλή ευκαιρία. Από σέντρα του Αμαράλ, ο Μαρτίνεθ έκανε σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια ο Ακούνια δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

 Στο 38’ η Λαμία είχε άλλη μία πολύ σημαντική ευκαιρία γα να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν από τη σέντρα του Αμαράλ, ο Ακούνια πλάσαρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά στη γωνία του.

 Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει ακόμη περισσότερο στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και στο 48’ ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσέλεφ σε τετ-α-τετ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε πέναλτι σε χέρι του Νούνιες από σέντρα του Ορτέγκα, το οποίο επιβεβαίωσε και ο VAR Γκάμαρης (Αθηνών).

 Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 50’, όμως «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ και στη συνέχεια απομάκρυναν την μπάλα οι αμυντικοί της Λαμίας. Στο 54’ ο Ποντένσε έκανε διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε τη γωνία του και στην εξέλιξη της φάσης στο γύρισμα του Μασούρα, ο Καμαρά δεν μπόρεσε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση.

 Η Λαμία έψαξε την κόντρα επίθεση και στο 77’ έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 86’ ο Ολυμπιακός «έχασε» με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον Πεπ Μπιέλ, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο στο 81ο λεπτό κι έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο, δεδομένου ότι είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές του.

 Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του το σουτ του Σίντκλεϊ, ενώ στο 90’+4’ το σουτ του Μάλτσι πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 24’ Κορνέζος, 24΄Αμαράλ, 84’ Τόσιτς, 90’+2’ Σλίβκα - 68’ Ναβάρο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (62’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90’ Μάλτσι), Ακούνια (71’ Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71’ Τόσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (71’ Ρίτσαρντς), Έσε (81’ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81’ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46’ Ναβάρο).

Eυκολο απόγευμα για τον ΠΑΟ

Παίζοντας απλά, γρήγορα, πιεστικά κι αποτελεσματικά, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο νίκησε με 2-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League κι έκανε το καλύτερο δυνατό... ποδαρικό στο 2024, συνδυάζοντας με τρίποντο το ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο.

Τα πολύ ωραία γκολ των Ιωαννίδη (25’) και Βιλένα (48’) απλοποίησαν τα πράγματα για το «τριφύλλι» που είχε και δοκάρι με τον Βαγιαννίδη (35’) και μείωσε ξανά στον ένα βαθμό τη διαφορά του απ’ τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πάρει τον έλεγχο του αγώνα απ’ τα πρώτα λεπτά και να πιέσει ψηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα κι από ένα τέτοιο κλέψιμο στο 5’ ήρθε η πάσα του Μαντσίνι προς τον Αϊτόρ και το τελείωμα του Καταλανού εξτρέμ που μπλόκαρε στη γωνία του ο Κλέιμαν.

Στο 8ο λεπτό ο Ιωαννίδης πήγε στο ένας με έναν με τον Μπακαδήμα, τον απέφυγε μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε στη δεξιά γωνία του, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβασή του στο 11’ στο πλασέ του Μαντσίνι.

Ο επιθετικός καταιγισμός του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 13’ έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπερνάρ, το τελείωμα του Μαντσίνι κόντραρε πάνω στον Καραχάλιο κι έφυγε ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι σε κόρνερ.

Η ανωτερότητα των «πράσινων» επιβραβεύτηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ στο 25ο λεπτό. Ο Ρουμπέν βρήκε κάθετα τον Μπερνάρ, αυτός «έσκαψε» την μπάλα προς τον Ιωαννίδη, που «πάτησε» στην περιοχή κι εκτέλεσε εντυπωσιακά στο «παραθυράκι» του Κλέιμαν, κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό και σημειώνοντας το 15ο εφετινό γκολ του.

Στο 35’ από κόρνερ του Αϊτόρ, η μπάλα κατέληξε στον Βαγιαννίδη που σούταρε πολύ δυνατά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έσκασε με δύναμη κάτω, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αράο έπιασε κεφαλιά ελάχιστα άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο... γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό έκανε το 2-0 με το πρώτο γκολ του Τόνι Βιλένα με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Από απομάκρυνση της άμυνας σε κόρνερ του Μπερνάρ, ο Μλαντένοβιτς έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Ολλανδό μέσο, ο οποίος σούταρε με τη μία και με το δεξί κι έκανε το 2-0, «κερνώντας» με ένα πολύ ωραίο γκολ για τα 29α γενέθλιά του...

Στο 53’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν από γλίστρημα του Βαγιαννίδη, ο Παμλίδης γύρισε την μπάλα προς τον Ροσέρο, ο οποίος πλάσαρε με δεύτερη προσπάθεια ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός έριξε «στροφές» μετά το 60’ και στο 88’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε γρήγορα στην κόντρα με τον Μπατίστ που «έσπασε» την μπάλα προς τον Γκάρο, όμως ο Αράο έκανε ένα εξαιρετικό τάκλιν αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
Κίτρινες: 68’ Βέρμπιτς - 67’ Τζίνο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μαντσίνι (62’ Τσέριν), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Λεό Μπαπτίστ), Τζίνο, Παμλίδης (79’ Τζήμας), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε). 

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και ξεκίνησε με θετικό πρόσημο το 2024, καθώς επικράτησε 3-0 του Βόλου στην OPAP Arena.

Δύο γκολ πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία (32΄,51΄πεν.) και ένα ο Νόρντιν Άμραμπατ (73΄) για την Ένωση που έφτασε τους 35 βαθμούς μετά από 16 ματς στη Super League. 

Καλά «διαβασμένοι» στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «απορροφήσουν» την ορμή με την οποία πάντοτε μπαίνει η ΑΕΚ στο ματς και δεν κινδύνευσαν.

Οι πρωταθλητές, από την πλευρά τους, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν, στο 32ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε έξοχη κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και άνοιξε το σκορ.

Αμέσως μετά ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης λίγο έλειψε να διπλασιάσει το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του στο 35΄ έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Βόλος προσπάθησε να απαντήσει, όμως βρήκε απέναντί του έναν εκπληκτικό Τσίτσαν Στάνκοβιτς ο οποίος, στην επιστροφή του μετά από απουσία 35 ημερών, κράτησε με προσωπικές ενέργειες το «μηδέν» στο α΄ ημίχρονο.

Στο 43΄ απέκρουσε το σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μικρής περιοχής και στο επόμενο λεπτό, από το κόρνερ που προέκυψε, πραγματοποίησε την απόκρουση της αγωνιστικής (ίσως και της χρονιάς) σε κεφαλιά του Ασλανίδη. 

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τάχατου και ο Λιβάι Γκαρσία έγραψε το 2-0 στο 51΄ σκοράροντας για 5η φορά στην εφετινή Super League.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκρινε το ματς, έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει ξανά το... χεράκι του ο Στάνκοβιτς με ακόμα μία έξοχη επέμβαση σε κεφαλιά του Ασλανίδη στο 58΄.

Το 3-0 σημείωσε στο 73΄ ο Νόρντιν Άμραμπατ με φοβερό σπριντ (για τα 36 του χρόνια) και άψογο πλασάρισμα. Έτσι η ΑΕΚ ξεπέρασε χωρίς προβλήματα το τελευταίο εμπόδιο πριν από το πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (7/1) στο Φάληρο.

Παράλληλα «κέρδισε» και τον Σταύρο Πήλιο ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο στο αριστερό άκρο της άμυνας, απουσία των Ιρανών Χαζισαφί και Μοχαμαντί.

Διαιτητής: Περράκης
Κίτρινες: Ρότα, Σιμάνσκι - Άλχο, Κόμπα, Ασλανίδης, Μύγας, Ντέλετιτς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75΄ Γιόνσον), Ελίασον (63΄ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (63΄ Μάνταλος), Λ. Γκαρσία (75΄ Πόνσε)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας, Άλχο (39΄λ.τρ. Κίτσος), Τρουϊγιέ, Κόμπα (70΄ Μπερτόγλιο), Ντέλετιτς, Χ. Γκαρσία (70΄ Μεταξάς), Μωραΐτης (83΄ Καραγιάννης)

Άνετος κι ωραίος ο ΠΑΟΚ

Πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το νικηφόρο σερί του, μπήκε με το δεξί στο 2024 και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος της Super League.

Κιρίλ Ντεσπόντοφ (39’), Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (41’), Μάρκος Αντόνιο (89’) και Μπράντον Τόμας (90’+2’) πέτυχαν τα γκολ στο επιβλητικό 4-0 επί του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να σπαταλά και δύο πέναλτι.

Ο Νόαμ Μπάουμαν περιόρισε, στο πρώτο ημίχρονο, την έκταση του σκορ για την ομάδα του Πέπε Μελ, αποκρούοντας τις εκτελέσεις των Στέφαν Σβαμπ (23’) και Αλί Σαμάτα (45’+2’).  

Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθήσει μετά το 20λεπτο. Οι Κρητικοί, μάλιστα, ήταν αυτοί που αρχικά εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί, με τον Γιον Τοράλ (5’) να αναγκάζει σε επέμβαση τον Ντομινίκ Κοτάρσκι και τον Μάρκο Μπάκιτς να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κροάτη τερματοφύλακα.

Στο 13’, η μπάλα πέρασε λίγο πιο μπροστά από τον αφύλακτο Λουίζ Φελίπε, σε μια ακόμη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ.  

Άλλο ματς από εκεί και πέρα. Στο 21’, σε σουτ του Ντεσπόντοφ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πραξιτέλη Βούρου. Διαιτητής και VAR συμφώνησαν για το πέναλτι, αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε την εκτέλεση του Στέφαν Σβαμπ.

Για να φτάσουμε στο 39’, όταν ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα και με ωραία κεφαλιά ο Ντεσπόντοφ άνοιξε το σκορ. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και δεύτερο γκολ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ έκανε το γύρισμα, ο Σαμάτα δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του, το έκανε όμως ο Μπάμπα για το 2-0.  

Ο Μπάουμαν κράτησε στα ίδια επίπεδα το δείκτη του σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά και ο Τανζανός φορ νικήθηκε από τον Ελβετό τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό, ενώ ο ΟΦΗ ήθελε να μπει ξανά στο ματς, αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο. Κι όταν έφτανε κοντά στην αντίπαλη εστία, με τον Λιρόι Αμπάντα (47’) ή τον Βούρο (61’) ή τον Χουάν Νέιρα (70’) ή τον Σαντιάγκο Μόσκερα (73’), ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα.  

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ φόρτσαρε. Το οριζόντιο δοκάρι στέρησε στο 86’ το δεύτερο γκολ από τον Ντεσπόντοφ, αλλά τρία λεπτά μετά ο Μάρκος Αντόνιο πέτυχε το παρθενικό του τέρμα για τους Θεσσαλονικείς, από ασίστ του Βούλγαρου. Τέλος; Οχι.

Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλο γκολ για το φινάλε, με μία ακόμη αλλαγή. Ο Τόμας πήρε την πάσα από τον Τάισον, προσποιήθηκε και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπάουμαν για το τελικό 4-0.  

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην έβδομη συνεχόμενη νίκη τους και πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Από την άλλη, ο ΟΦΗ γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα με τον Πέπε Μελ στον πάγκο, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη εξάδα.  

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς) 

Κίτρινες: Σάστρε - Βούρος, Λαμπρόπουλος, Νέιρα.  

 

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (76’ Τόμας).  

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Αμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (62’ Μόσκερα), Μεγιάδο, Νέιρα (74’ Ντίκο), Τοράλ, Ριέρα (62’ Θοράρινσον), Λουίζ Φελίπε.  

Τρομερή ανατροπή και νίκη του Αστέρα

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση από το ημίωρο και έπειτα, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε-με ανατροπή- μια απίθανη νίκη με 3-2 επί του Άρη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν δυο γκολ στα πρώτα 14 λεπτά, με τους Λορέν Μορόν (8’πέν.) και Σάπι Σουλεϊμάνοφ (14’), ωστόσο οι Αρκάδες έβγαλαν αντίδραση. Δυο τέρματα του Χουάν Μιριτέλο (45’+2’πέν., 52’) κι ένα του Χουάν Μουνάφο (61’) «υπέγραψαν» την ανατροπή για τους παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς που έδειξαν αποφασισμένοι για θέση στα Play Off.  

Το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για τους Θεσσαλονικείς. Μόλις στο 7ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Διαμαντή Χουχούμη στον Αλβαρο Ζαμόρα. Ο Αγγελος Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μορόν, με το 10ο τέρμα του στη Super League, έκανε το 0-1. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και δεύτερο γκολ για τον Άρη. Ο Σουλεϊμάνοφ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Χουχούμη στο σπριντ του Ζαμόρα, για να κάνει με πλασέ στην κίνηση το 0-2, μόλις στο 14’.  

Έχοντας πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πήγαν στη συνέχεια σε διαχείριση του σκορ - κι εν τέλει το πλήρωσαν. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν, είχαν ένα καλό - μα άστοχο - φάουλ του Σον Γκος στο 35’, αλλά κι οι «κίτρινοι» σπατάλησαν δυο ακόμη σημαντικές στιγμές. Αρχικά ο Νίκος Παπαδόπουλος πρόλαβε την ύστατη ώρα τον Ζαμόρα (37’) κι εν συνεχεία το συρτό σουτ του Ρούμπεν Πάρδο (39’) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αστέρα Τρίπολης.  

Στο 40’ οι Αρκάδες χτύπησαν το... καμπανάκι, με τον Ρετζίς Κρέσπι να αστοχεί προ κενής εστίας από τα δυο μέτρα, με τον Χουλιάν Κουέστα εξουδετερωμένο, έπειτα από υπέροχη κούρσα του Νταβίντ Καρμόνα από τα δεξιά. Η προσπάθεια του Νίκου Ζουγλή από την απέναντι πτέρυγα, όμως, έφερε το κερδισμένο πέναλτι για τον Αστέρα, σε ανατροπή του Νίκου Καλτσά από τον Μάρτιν Μοντόγια. Ο Μιριτέλο δε λάθεψε, δίνοντας άλλο... χρώμα στο δεύτερο μέρος.  

Κι οι παίκτες του Ράσταβατς μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο β’ ημίχρονο. Μάλιστα, στο 50’ έφτασαν σε δεύτερο γκολ, με εξ επαφής κεφαλιά του Μιριτέλο από κεφαλιά-πάσα του Κρέσπι. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, το VAR έβαλε τις γραμμές και... 2-2 στο 52’, με το 7ο τέρμα του Αργεντινού στο πρωτάθλημα. Οι γραμμές άνοιξαν, χώροι βρέθηκαν, με τον Αστέρα να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 61’. Ο Ζουγλής πίεσε κι έκλεψε την μπάλα από τον Ζαν Ζιλ Εμβοντό, με τον Μουνάφο να πλασάρει από κοντά για το 3-2.  

Οι «κίτρινοι», με τις αλλαγές του Ακη Μάντζιου, προσπάθησαν να αντιδράσουν, με την ατομική προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ στο 74’ να βρίσκει δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά. Επτά λεπτά αργότερα το σουτ του Νέβεν Τζούρασεκ ήταν ακόμη πιο απειλητικό ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων.  

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με το δεξί στο 2024, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό τον πέμπτο Άρη, χάρη στο δεύτερο διαδοχικό του «τρίποντο». Από την άλλη, η ομάδα του Μάντζιου έμεινε για δεύτερο σερί ματς δίχως νίκη, δεχόμενη πέντε γκολ στο διάστημα αυτό, βλέποντας την τετράδα να απομακρύνεται.   
 

Διαιτητής: Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) 
Κίτρινες: Μιριτέλο - Οντουμπάτζο, Μπράμπετς.  

Οι συνθέσεις:  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο (90‘+1’ Βαλιέντε), Γκος (74’ Αλάγκμπε), Ζουγλής (75’ Σίτο), Κρέσπι (90’+1’ Χριστόπουλος), Καλτσάς, Μιριτέλο (83’ Μάντζης).  

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Πάρδο (83’ Ρουπ), Εμβοντό (67’ Σαβέριο), Ζαμόρα (53’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Μοντόγια (83’ Φεράρι), Παναγίδης (46’ Μενέντες), Μορόν.  

 

  04 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ