ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή μεταμέλειας απο τον Πολάκη-Η ερμηνεία και οι επόμενες κινήσεις

  18 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή μεταμέλειας απο τον Πολάκη-Η ερμηνεία και οι επόμενες κινήσεις

Θα παραμείνει τελικώς ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία; Η απάντηση θα δοθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος η οποία ενώ αρχικώς επρόκειτο να συνεδριάσει με αποκλειστικό αντικείμενο το δυστύχημα στα Τέμπη και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους σιδηροδρόμους εκ των πραγμάτων θα ασχοληθεί και με την υπόθεση Πολάκη.

 Το θέμα είχε παγώσει μετά την σιδηροδρομική τραγωδία όμως ανοίγει ξανά μετά την επιστολή που απέστειλε χθες ο ίδιος ο βουλευτής των Χανίων προς τα μέλη του οργάνου, αναγνωρίζοντας επι της ουσίας τις αστοχίες του αλλά και το γεγονός πως έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την ηγεσία του κόμματος αλλά και τα μέλη της παράταξης. Η επιστολή Πολάκη ερμηνεύεται ως μια κίνηση μεταμέλειας για όσα έχουν προηγηθεί προκαλώντας αναταράξεις στην Κουμουνδούρου η οποία βρέθηκε υπόλογη απέναντι σε ένα σύστημα θεσμικών και οικονομικών παραγόντων αλλά και δημοσιογράφων τους οποίους ο μέχρι τότε τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανιζόταν να στοχοποιεί την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυσσε ότι το κόμμα του δεν θέλει να επιστρέψει στην εξουσία για να εκδικηθεί και να καταστρέψει.

Κατά τις πληροφορίες η επιστολή Πολάκη δεν ήρθε τυχαία αλλά προηγήθηκαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με κορυφαία στελέχη που επεδίωξαν την εκτόνωση της κατάστασης ώστε ο Π. Πολάκης να παραμείνει στα ψηφοδέλτια. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα αναγνωρίσει τα λάθη του κι ενδεχομένως -αυτό θα φανεί- ο ίδιος να αποσύρει τις δυο επίμαχες αναρτήσεις του που τον οδήγησαν σε σύγκρουση με την ηγεσία. Θεωρείται βέβαιο ότι το στέλεχος από τα Σφακιά θα δώσει και σήμερα εξηγήσεις στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κι ενδεχομένως να ζητήσει άμεσα ή έμμεσα συγγνώμη για το γεγονός πως έβαλε σε περιπέτειες το κόμμα του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον ο Παύλος Πολάκης «απολογηθεί» για την στάση του ενδεχομένως και να αποφύγει την καθαίρεση του από τα ψηφοδέλτια . Τον τόνο όμως αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος και θα κρίνει αν οι εξηγήσεις Πολάκη αρκούν για την αποφυγή της ποινής του, Ο Αλέξης Τσιπρας είχε χαρακτηρίσει σε συνομιλητές του απαράδεκτη την στάση του βουλευτή και είναι ο ίδιος που εισηγήθηκε προς το Εκτελεστικό Γραφειο να συμφωνήσει με την παραπομπή Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας αλλά και την εξέταση του θέματος της συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια από την Πολιτική Γραμματεία.

Βεβαίως μεσολάβησε μια πυκνή πολιτική περίοδος με την τραγωδία των Τεμπών που αποτυπώνει την κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και την αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη των εκλογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετρήσεις που είχε στα χέρια της η Κουμουνδούρου όταν προέκυψε η κρίση με τον Παύλο Πολάκη έδειχναν μεγάλη αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος.

H επιστολή απολογίας Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή απολογίας απέστειλε την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει και της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Όπως δηλώνει στην επιστολή του, αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει αναφορικά με την συνολική συμπεριφορά του πως «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

 Την ίδια ώρα, τονίζει σχετικά με την στάση που τήρησε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην επίμαχη ανάρτησή του στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες προσώπων από δημοσιογράφους καθώς ονομάτων δικαστικών λειτουργών λέγοντας ότι «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης». Συνολικά μάλιστα σημειώνει πως για τα όσα συνέβησαν «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

 

  18 March, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα