ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκης: Δεν θέλω κανείς να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπω εγώ στη Βουλή

  21 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκης: Δεν θέλω κανείς να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπω εγώ στη Βουλή

Τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος -δύο εκ των τριών δηλαδή βουλευτών Επικρατείας που θα μπορούσαν να παραιτηθούν για να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή- δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν και θα συνεχίσουν κανονικά την κοινοβουλευτική τους πορεία.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες κάτω από το σπίτι, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν θέλει ούτε η Έλενα Ακρίτα ούτε ο Όθωνας Ηλιόπουλος ούτε ο ναύαρχος να παραιτηθούν. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι, αν εκλεγεί, αυτό που θα ζητήσει από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θέλω, ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Αμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, τόσο η Έλενα Ακρίτα σε εκπομπή του Action 24 σήμερα το πρωί, όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος σε δήλωσή του, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να παραιτηθούν από βουλευτές Επικρατείας ώστε να μπορέσει να μπει -σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος- ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, από την άλλη πλευρά, είχε αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παραπέμποντας στην επομένη των εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Πώς θα μπορούσε να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή
Υπενθυμίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, καθώς είναι 9ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι σε πρώτη φάση να παραιτηθεί ένας από τους τρεις βουλευτές που εκλέχθηκαν, δηλαδή ή ο Όθωνας Ηλιόπουλος ή ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ή η Έλενα Ακρίτα, και ακολούθως οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μέχρι να φθάσει η σειρά του Στέφανου Κασσελάκη.

 

  21 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα