Συστάσεις απο το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για την επικείμενη κακοκαιρία

  24 December, 2018 ΑΡΘΡΑ
Συστάσεις απο το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για την επικείμενη κακοκαιρία

Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί!

Την έλευση έντονων καιρικών φαινομένων ανήμερα τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ προαναγγέλλει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Στη σχετική προειδοποιητική ανακοίνωση τονίζεται ότι αύριο Τρίτη για την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί εντάσεως έως και 7 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν περαιτέρω στα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία μολονότι το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου, από το απόγευμα και μετά θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται με την ίδια ανακοίνωση καλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και αγκυροβολίας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

  24 December, 2018 ΑΡΘΡΑ