Τα παζάρια της Μεσαράς και τα...μεζεδάκια (φωτο)

vianntika.gr  19 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τα παζάρια της Μεσαράς και τα...μεζεδάκια (φωτο)

Αν και στα αστικά κεντρα τα παζάρια και οι λαϊκές αγορές - ειδικά για τις νεότερες γενιές - φθίνουν, αφού η καθημερινότητα δε βοηθά για να γίνονται τα ψώνια σε αυτές, εντούτοις στην ενδοχώρα, τα παζάρια «καλά κρατούν».

Ο φωτογραφικός φακός του viannitika.gr βρέθηκε στο παζάρι του Ασημίου. Από πολύ νωρίς το πρωί κάθε Πέμπτης στήθηκαν οι πάγκοι των παραγωγών και των εμπόρων.
Στα στενά γύρω από τον κεντρικό δρομο του κεφαλοχωρίου της Μεσαράς, οι πολίτες μπορουν να ψωνίσουν από τα κηπευτικά τους ως και τα ρούχα τους, ενώ και τα μαγαζιά του κέντρου βλέπουν το τζίρο τους να ανεβαίνει μαζί με την κίνηση.
Οι έμποροι ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, βρίσκουν και την ευκαιρία να τα πουν λίγο, απολαμβάνοντας και τα μεζεδάκια τους μαζί με παγωμένες μπύρες, κάτω από τον ίσκιο των τεντών, αφού η θερμοκρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη Μεσαρά, ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα.
«Η λαϊκή αγορά και τα παζάρια σε Μοίρες, Τυμπάκι, Ασήμι και Αρκαλοχώρι, είναι μια... συνήθεια για τους κατοίκους των συγκεκριμένων κέντρων. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν έχουμε επηρεαστεί εμείς οι παραγωγοί, καθώς εχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι καταναλωτές αγόραζαν μεγάλες ποσότητες και πολύ περισσότερα προϊόντα. Τώρα όλοι ψωνίζουν με φειδώ...», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εκ των εμπόρων του παζαριού στο Ασήμι. 
 

 

vianntika.gr  19 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ