Τα σχολεία που ιδρύονται κι αυτά που καταργούνται στην Κρήτη

  23 August, 2021 ΑΡΘΡΑ
Τα σχολεία που ιδρύονται κι αυτά που καταργούνται στην Κρήτη

«Ανάσα» στο πρόβλημα σχολικής στέγης στον Δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου και κυρίως στο Γάζι αποτελεί η απόφαση για την ίδρυση του 4ου Δημοτικού σχολείου Γαζίου, που θα ανακουφίσει το 1ο Δημοτικό της περιοχής. Ακόμα, σε επίπεδο Κρήτης, έχουμε την ίδρυση του 79ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, που θα λειτουργήσει στο 8ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου.

Σημειώνεται πως με την ίδια απόφαση, καταργούνται κυρίως μονοθέσια σχολεία που δεν λειτουργούσαν για χρόνια ενώ έχουμε και προαγωγές σχολικών μονάδων.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλης Μπελαδάκης, αναφέρει: "Έχουμε, ακόμα, την ίδρυση και αναβάθμιση του 8ου Δημοτικού σε Πειραματικό και την ίδρυση του 66ου Πειραματικού Νηπιαγωγείο Ηρακλείου."

Επίσης, σημειώνεται μία σειρά από αναβαθμίσεις σχολείων, όπως του Δημοτικού σχολείου Ελιάς που από πενταθέσιο γίνεται 6θέσιο.

«Συνολικά, δημιουργήσαμε 30 νέες θέσεις εκπαιδευτικών από ιδρύσεις και αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων. Είναι ιδιαίτερα θετικό και δείχνει ότι θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο το στεγαστικό αλλά και το λειτουργικό πρόβλημα των σχολείων του Ηρακλείου», τονίζει ο κ. Μπελαδάκης.

Ιδιαίτερα για το Γάζι, λέει πως υπήρξε μία άριστη συνεργασία με την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου. Εκτός από την ίδρυση του 4ου Δημοτικού Γαζίου, το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η ίδρυση Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Δήμο.

Όλες οι αλλαγές

Σε πανελλαδικό επίπεδο,  ιδρύονται 3 Δημοτικά και 11 Νηπιαγωγεία, καταργούνται  15 Δημοτικά και 34 Νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 6 Δημοτικά και 12 Νηπιαγωγεία, υποβιβάζονται 66 Δημοτικά και 9  Νηπιαγωγεία και προάγονται 28 Δημοτικά και 9 Νηπιαγωγεία.

 

  23 August, 2021 ΑΡΘΡΑ