Τα σκυλια του έφαγαν τα πρόβατα (φωτο)

  30 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τα σκυλια του έφαγαν τα πρόβατα (φωτο)

Δύσκολες στιγμές βιώνει ένας κτηνοτρόφος στις Αρχάνες ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες πήγε στο ποιμνιοστάσιο του, εκεί όπου εκτρέφει πάνω από 10 πρόβατα, και είδε την πλειοψηφία αυτών νεκρά.

Αγανακτισμένος ο κ. Νίκος Περισσάκης μίλησε στο neakriti.gr για τη μεγάλη απώλεια, αφού αδέσποτα σκυλιά μπήκαν μέσα στο μαντρί και κατασπάραξαν περίπου 11 πρόβατα: κάποια από αυτά ήταν άνω του έτους και άλλα κάτω του έτους.

Όπως αναφέρει ο κτηνοτρόφος «έχω χάσει τον ύπνο μου, αυτή τη δουλειά έχω μάθει από τον πατέρα μου και αυτήν κάνω, από αυτή ζω. Την προηγούμενη Κυριακή πήγα στο ποιομνιοστάσιο το οποίο είναι χτιστό και είδα τα ζώα μου φαγωμένα. Τα σκυλιά κατάφεραν να μπουν μέσα και να κατασπαράξουν τα πρόβατα.».

Ο κ. Περισσάκης, όπως υποστηρίζει, αμέσως ενημέρωσε τους αρμόδιους αλλά και τη Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των αιγοπροβάτων. Όπως φαίνεται και αναφέρεται στην παρακάτω κτηνιατρική έκθεση – γνωμάτευση «κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: Εσωτερικά στην σταβλική εγκατάσταση και περιμετρικά του καταλύματος διαπιστώθηκε η ύπαρξη 4 νεκρών θηλυκών προβάτων ηλικίας άνω του έτους, 2 προβάτων ηλικίας άνω του έτους τραυματισμένων και 3 προβάτων κάτω του έτους (αμνοί) τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη έχει απολέσει 7 πρόβατα ηλικίας κάτω του έτους και 4 πρόβατα άνω του έτους».

Κατά την αυτοψία αυτή λοιπόν διαπιστώθηκε ότι όντως αδέσποτα σκυλιά είχαν κατασπαράξει τα πρόβατα του κ. Περισσάκη ο οποίος δηλώνει ότι και στο παρελθόν του έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά.

«Πέρα από τα ζώα που είχαν σκοτωθεί ήδη, είχα και δύο τραυματισμένα πρόβατα τα οποία όμως μετά από λίγο πέθαναν κι αυτά» αναφέρει ο αγανακτισμένος κτηνοτρόφος από τις Αρχάνες ο οποίος τονίζει ότι «μου έχουν φάει τα αδέσποτα σκυλιά, ζώα επανειλημμένες φορές και έχω καλέσει και την αστυνομία.».

Ο κ. Περισσάκης ζητά και κάνει έκκληση να γίνει άμεσα κάτι με τα αδέσποτα στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον και άλλα τέτοια περιστατικά οι συνέπειες των οποίων είναι σημαντικές.    

 

  30 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα