Τα τελευταία νέα για το Κτηματολόγιο  στη Μεσαρα

  18 March, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τα τελευταία νέα για το Κτηματολόγιο  στη Μεσαρα

Χαμηλή η προσέλευση για το Κτηματολόγιο σύμφωνα με τον κ.Ντάλα-Σε εξέλιξη η διαδικασία για τους Δήμους της Μεσαράς

Με πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις κτηματογράφησης μετά τις 10 Απριλίου 2019, θα επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες γης, που δεν θα  προσέλθουν εμπρόθεσμα για την τακτοποίηση τους, αναφέρει στον 98.4 ο Χρήστος Ντάλας, υπεύθυνος για την Κρήτη της Κοινοπραξίας ΤΟΜΗ ΑΕ. 

Ωστόσο η προθεσμία των εκπρόθεσμων δηλώσεων φαίνεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια κι ακολουθεί σύμφωνα με τον ίδιο μία επταετία μέσα στην οποία δικαστικά θα πρέπει να αποδείξεις την κυριότητα της ιδιοκτησίας σου.  

Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλοι όσοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, εκτός του Ε9 απαιτείται να προσκομίσουν έγγραφα τα οποία θα πιστοποιούν ότι είναι  ιδιοκτήτες την τελευταία , όπως: της επιδότησης ή την ένορκη

Πάντως ήδη οι δηλώσεις κτηματογράφησης σε δήμους από τις Περιφερειακές ενότητες Λασιθίου, Πιερίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κτηματολόγιο, παρατείνονται έως τις 3 Μαΐου.

Οι Δήμοι στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηματογράφηση αυτή την ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι οι εξής: Μίνωα- Πεδιάδος, Βιάννου, Γόρτυνας, Φαιστού, Αρχανών – Αστερουσίων.

Το κόστος ωστόσο φαίνεται ότι είναι η αιτία για την μη προσέλευση των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου όπου η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  18 March, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα