Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της Παράδοσης

mesaralive.gr  22 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της Παράδοσης

Τα ταξίδια μας στην Παράδοση και τον πολιτισμό στη Μεσαρά μέσα από τη συχνότητα του Εύδιου Λιμένα στα fm 101,9, συνεχίζονται με μαρτυρίες των ανθρώπων και με μουσική του τόπου μας, με λαϊκή ποίηση.

Καλεσμένος μας σήμερα είναι ο ποιητάρης μουσικός δημιουργός Αντώνης Φραγκιαδάκης. Ο Αντώνης από σπουδαία  μουσική οικογένεια μάς ξεναγεί μέσα από μουσικά μονοπάτια που μοναδικά μάς μεταφέρει μέσα από τις χορδές του λαούτου του.

Απόψε στο πρώτο μέρος της συνάντησης μας, θα ξετυλίξει το νήμα του λόγου και του στοχασμού αναφορικά με τις εσωτερικές μας αναζητήσεις, τις ανησυχίες μας για τον πολιτισμό αλλά και και για τα βήματά μας προς το φως, ακροβατώντας και ακροπατώντας στις ρίζες μας.

Ταπεινός εργάτης της Τέχνης χρόνια ολόκληρα δημιουργεί μοναδικές μουσικές συνθέσεις μόνος του ή με τον αδελφό του Μιχάλη και πρόσφατα τίμησε με τη φιλική συμμετοχή του στην παράσταση της θεατρικής ομάδας της Ι. Μητροπόλεώς μας αναφορικά με τη ζωή και το έργο του μακαριστού ιεράρχη Βασιλείου Μαρκάκη και τον ύμνο  προς τη φύση.

Ο  Αντώνης έγραψε τους στίχους και μας τους αφηγείται στην παράσταση θέλοντας να μας τονίσει ότι η Φύση είναι η μοναδική σταθερή αξία που μας αγκαλιάζει και μαζί της συμπορευόμεθα ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του χρόνου.

Ελάτε να συντονιστούμε στα fm 101,9 στις 4.30μ.μ. για να ονειρευτούμε, να σιγοτραγουδήσουμε και να οραματιστούμε έναν τόπο γεμάτο φως!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II’].

 

mesaralive.gr  22 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ