Τέλη κυκλοφορίας  Αυτό είναι το νέο έντυπο

  20 November, 2021 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τέλη κυκλοφορίας  Αυτό είναι το νέο έντυπο

Το νέο έντυπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2022 με κωδικό σάρωσης παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του Open.

 Φέτος, δεν αναμένονται αλλαγές στο τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων σε σχέση με πέρυσι. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του barcode για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω τράπεζας ή το QR code για να πληρώσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Τι αλλάζει φέτος

 Η αξιοσημείωτη αλλαγή της φετινής χρονιάς, ωστόσο, είναι στον τρόπο πληρωμής τους. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων».

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Έως 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία - Τσουχτερό το πρόστιμο

Στη συνέχεια θα εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο φέτος θα έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 -δίχως να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά.

 

  20 November, 2021 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ