«Θα ήμουν νεκρός τώρα»

  27 April, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
«Θα ήμουν νεκρός τώρα»

Η Σρι Λάνκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στις εκκλησίες χριστιανών που κόστισαν τη ζωή 350 ανθρώπους ανήμερα του Πάσχα των καιολικών. Οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες τους στην οικογένεια ενός μεγιστάνα «βασιλιά των μπαχαρικών» ως εγκέφαλο των επιθέσεων οι οποίες σχεδιάζονταν τουλάχιστον μία επταετία.

Οι ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν ή γλίτωσαν από τον όλεθρο είναι συγκλονιστικές.

Μία από αυτές είναι του διάσημου παίκτη του κρίκετ και μέλους της Εθνικής ομάδας της χώρας Ντασούν Σανάκα ο οποίος την τελευταία στιγμή άλλαξε απόφαση και άφησε μόνες τους τη μητέρα του και την γιαγιά του. Η τελευταία βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένη από τα μεταλλικά θραύσματα που περιείχαν οι βόμβες των δολοφόνων. Ήταν όμως από τους πρώτους που έτρεξαν στον τόπο της συμφοράς και εδώ και τέσσερις μέρες βρίσκεται σε κατάσταση σοκ…

Διαβάστε επίσης: Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη ανατολικά του Κολόμπο
«Εικόνες από την Αποκάλυψη»

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις εικόνες που είδα στην εκκλησία. Διαμελισμένα πτώματα παντού, αίματα και κομμάτια από τα σώματα των πιστών στους τοίχους. Με κόπο κράτησα τις αισθήσεις μου. Σκέφτηκα πως έπρεπε να βοηθήσω όπως μπορούσα αλλά ένιωσα πολύ “μικρός” μπροστά σε αυτό που έβλεπα. Ήταν εικόνες από την “αποκάλυψη”. Δεν ξέρω εάν ξεπεράσω ποτέ το σοκ», είπε ο Ντασούν Σανάκα.

«Θα ήμουν νεκρός»

Αποκάλυψε μάλιστα τις στιγμές που πήρε την απόφαση να μην παρακολουθήσει την λειτουργία της Κυριακής: «Εχουμε διεθνείς αγώνες με τη Σρι Λάνκα σε λίγες ημέρες και μόλις είχα γυρίσει από σκληρή προπόνηση. Τραυματίστηκα στο πόδι και έπρεπε να κάνω και στο σπίτι θεραπεία. Δεν ήθελα να επιβαρυνθώ για να μπορέσω να αναρρώσω. Ευχήθηκα στη μαμά και στη γιαγιά και έφυγαν μόνες τους για την εκκλησία. Λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί για να τις βοηθήσω αλλά ίσως ήμουν νεκρός τώρα. Από τύχη σώθηκαν και οι δύο γιατί βρέθηκαν δίπλα σε μία κολώνα και δεν είχαν μεγάλη έκθεση στα μεταλλικά θραύσματα. Είναι στο νοσοκομείο. Η γιαγιά είναι σοβαρά. Εχει χειρουργηθεί πολλές φορές. Η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά οι γιατροί δεν είναι σίγουροι να πουν εάν θα δεν θα έχει κάποια μόνιμη βλάβη», είπε ο Ντασούν Σανάκα.

«Είμαστε σε πόλεμο»

Ο αστέρα του κρίκετ ευχήθηκε να βρεθούν οι ένοχοι αλλά να σταματήσει ο κύκλος αίματος από επιθέσεις με θρησκευτικά κίνητρα. «Ναι, πιστεύω στον Θεό. Σέβομαι απόλυτα όλες τις θρησκείες και μόνο αν υπάρξει σεβασμός απ΄όλους θα ζήσουμε ειρηνικά. Αυτό που έγινε κατέστρεψε τη χώρα μας. Νιώθω πως βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Ο Ντασούν Σανάκα πρόσθεσε: «Φυσικά και δεν σκέφτομαι τους αγώνες κρίκετ. Δεν έχουν σημασία. Σκέφτομαι τις ψυχές που χάθηκαν και δε μπορώ να κοιμηθώ. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το ξεπεράσω. Πρέπει όμως να βρούμε όλοι τη δύναμη να το ξεπεράσουμε και να προσευχηθούμε για αυτούς που χάθηκαν άδικα».

 

  27 April, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα