Θέατρο Φαιστού

mesaralive.gr  04 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θέατρο Φαιστού

Έξω από τον περιφραγμένο χώρο της Φαιστού, στο χώρο που γινόταν παλιά οι συναυλίες με την αρωγή της π. Νομαρχίας Ηρακλείου και του π. Δήμου Τυμπακίου και με τους τοπικούς συλλόγους Καμηλαρίου, Αγ. Ιωάννη, με τους μεγάλους τραγουδοποιούς όπως τον κο Μικρούτσικο Θ. , θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την εγκατάσταση θεάτρου με σκοπό την προβολή παραστάσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Την ώθηση για την προώθηση αυτού του σχεδίου την έδωσε η τοπική κοινωνία. Η τοπική κοινωνία επιθυμεί κι ονειροπολεί, να δει συναυλίες και υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις σ΄ ένα θέατρο  όμοιο με το αρχαίο θέατρο της Φαιστού - το μεγαλύτερο μινωικό θέατρο στην Κρήτη - .

Η νέα κατασκευή  θα είναι προσανατολισμένη  στο αρχαίο θέατρο.

Η κατασκευή του

Θα είναι μεταλλική η βάση του και θα εδράζεται επάνω στην επιφάνεια του εδάφους. Δε θα γίνει εκσκαφή για την τοποθέτησή του, και τα σκαλοπάτια του θα είναι ξύλινα για να  αφαιρούνται εύκολα. 

Αισιοδοξούμε κι ελπίζουμε οι Τοπικές και Περιφερειακές αρχές να ευαισθητοποιηθούν και άμεσα να γίνουν χορηγοί για την υλοποίησή του!

 

Εύα Kαπελλάκη Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II].

 

mesaralive.gr  04 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα