Θέλετε να νιώθετε και να δείχνετε πιο νέοι;

https://www.capital.gr/  29 April, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Θέλετε να νιώθετε και να δείχνετε πιο νέοι;

Η γήρανση είναι μια κατάσταση αναπόφευκτη για όλους μας. Και, αν θέλουμε να δούμε το θέμα σε άλλη βάση, είναι μια ευπρόσδεκτη κατάσταση, είναι για τους "τυχερούς", αφού το να γεράσουμε θα σημαίνει ότι ζούμε με υγεία τη ζωή μας και απολαμβάνουμε όσα έχει να μας προσφέρει σε κάθε της φάση. Ωστόσο, το να νιώθουμε -και να φαινόμαστε- πιο νέοι είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε. 

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να συμβάλουν σε αυτό και σίγουρα μπορούν να συμβάλουν σε μια καλύτερη διάθεση και περισσότερη όρεξη για τη ζωή. Δεν είναι και λίγο!

Περνάτε περισσότερο χρόνο με φίλους 

Μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Aging Research επισημαίνει το ρόλο της κοινωνικοποίησης και των φίλων στην ποιότητα της ζωής μας. Ο χρόνος που περνάμε κάνοντας πράγματα με άλλους ανθρώπους μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο προσδόκιμο επιβίωσής μας από το πού ζούμε, που εργαζόμαστε και το αν έχουμε σύντροφο ή όχι, εξηγούν οι επιστήμονες. 

Ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό

Ναι, η ενασχόληση με την τέχνη μας κάνει πιο ευτυχισμένους, μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και ο αμερικανικός φορέας υγείας National Institute of Aging. Δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Εάν δεν θέλετε να γραφτείτε σε ένα δημιουργικό Εργαστήρι στη γειτονιά σας ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα απασχόλησης του Δήμου σας που πιθανότατα θα είναι και δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

Γυμναστείτε

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε κάποιο σπορ. Μπορείτε απλά να αποφασίσετε να φτιάξετε τον κήπο σας ή να βάλετε μερικές γλάστρες με φυτά στη βεράντα σας. Μια ακόμη πιο απλή επιλογή θα ήταν να αρχίσετε να περπατάτε, στη γειτονιά σας, σε ένα κοντινό πάρκο ή στην εξοχή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει 150 λεπτά μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα την εβδομάδα για καλύτερη υγεία. Προσθέστε στα παραπάνω μερικούς κοιλιακούς και push ups και πολύ γρήγορα θα δείτε διαφορά στην εμφάνιση και στη διάθεσή σας. 

Μην αμελείτε το αντηλιακό

Το "μαύρισμα" φαίνεται πως δεν μας κάνει να δείχνουμε νεότεροι αλλά αντίθετα, συμβάλει στη φωτογήρανση δείχνοντας το δέρμα μας αφυδατωμένο και με περισσότερες ρυτίδες. Δεν είναι όμως μόνο θέμα εμφάνισης αφού η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη για την προστασία μας από διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος. 

Μάθετε κάτι καινούργιο

Προκαλέστε τον εαυτό σας και μην μένετε σε όσα γνωρίζετε! Η προσπάθεια να μάθετε κάτι καινούργιο θα ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο και θα καθυστερήσει τη φυσιολογική γήρανσή του, εάν μάλιστα το καινούργιο σας χόμπι συνδέεται και με φυσική δραστηριότητα τότε το όφελος είναι διπλό. Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ο χορός είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επειδή συνδυάζει άσκηση και κοινωνικοποίηση, δύο πράγματα που κρατούν νέο το σώμα και το μυαλό μας. 

Μην αμελείτε τη στοματική σας υγεία

Τα κίτρινα δόντια και η υποχώρηση των ούλων είναι ξεκάθαρα σημάδια γήρατος που όμως μπορούμε να αποφύγουμε. Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών, η χρήση οδοντικού νήματος και η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορούν να μας χαρίσουν ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο και να κρατήσουν μακριά την ουλίτιδα, μια φλεγμονή που έχει επίσης συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό ακόμη και ο καρκίνος του παγκρέατος, σύμφωνα με δημοσιευμένη επιστημονική μελέτη.

 

https://www.capital.gr/  29 April, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα