Θέμα mesaralive.gr: Ένας σπουδαίος άνθρωπος πέρασε στη γειτονιά των αγγέλων.

mesaralive.gr  16 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Ένας σπουδαίος άνθρωπος πέρασε στη γειτονιά των αγγέλων.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής της ζωής «εφυγε»

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής της ζωής από παιδί σε δύσκολους καιρούς Κατοχή, εμφύλιος περίοδο πείνας και αλληλοσπαραγμού.

Ο Μανώλης Κορνάρος ορμώμενος από τον Σίβα Φαιστού, δεν είναι πια να ανάμεσά μας κι όμως σημάδεψε με τ' αχνάρι του βαθιά αποτυπωμένο σε τούτη τη γη για τις επόμενες γενιές. Ο ίδιος πάλεψε για να έχει δικαίωμα στη μόρφωση και να έχει μια θέση στον ήλιο ως υπάλληλος στην Αγροτική Τράπεζα. Σπουδαίο κεκτημένο σε καίριο πόστο. Μιας και  ο τόπος μας είναι βασισμένος στη γεωργία.

Οι γονείς του και η αδελφή του η αγαπημένη Χρυσούλα δίπλα του σε κάθε στιγμή της ζωής του. Έκανε οικογένεια με την  αξιολογότατη Ιωάννα Πρατικάκη κόρη του ιατρού Γεωργίου Πρατικάκη και της αξιολάτρευτης δασκάλας Στέλλας και δυο αξιόλογα παιδιά, τον Μύρωνα και τη Στέλλα. Ο Νίκος ο αδελφός της, είναι εκείνος που στην ουσία ως ναυπηγός σχεδίασε και προώθησε με εξαιρετικό τρόπο την Ακτοπλοΐα με τα πλοία των   Μινωικών γραμμών ανεβάζοντας τον πήχη του τουρισμού και της επικοινωνίας του νησιού με τη χώρα και συνδέοντας το με τις χώρες της Μεσογείου.

Ευχόμαστε- όμορφε άνθρωπε, αξιόλογε συντοπίτη μας -  καλό ταξίδι προς το αιώνιο φως.

 

mesaralive.gr  16 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα