Θέμα mesaralive.gr: Σε καλά επίπεδα η κίνηση στα Μάταλα (φωτο)

mesaralive.gr  01 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Σε καλά επίπεδα η κίνηση στα Μάταλα (φωτο)

«Θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα τα πράγματα»...

Αυτό αναφέρουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Μάταλα εδώ και χρόνια και «σφυγμομετρούν» την κίνηση και την οικονομική δυνατότητα των επισκεπτών κάθε σεζόν. Φέτος η κίνηση ήταν ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής και της οικονομικής συγκυρίας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός, δίνει μια «ένεση» στην περιοχή και μια ακόμη μεγαλυτερη προβολή.

Φυσικά όμως όπως λένε καταστηματάρχες, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Η κίνηση μπορεί να είναι σε γενικες γραμμές ικανοποιητική, όμως δεν παύουν και τα όποια παράπονα, τα οποία προέρχονται από επιχειρηματίες. «Οι επισκέπτες καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, αλλά δύσκολα αγοράζουν ένα σουβενίρ, αφού σκέφτονται και το ευρώ», αναφέρει χαρακατηριστικα καταστηματάρχης τουριστικών ειδών.

Και η αλήθεια είναι αυτή: ότι δηλαδή οι επισκέπτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους και φροντίζουν πρώτα και κύρια να καλύψουν διαμονή και διατροφή. Σε κάθε περίπτωση τα Μάταλα εξακολουθούν να αποτελούν έναν από τους προορισμούς με ζήτηση, τον οποίο αγαπούν να επισκέπτονται οι τουρίστες, ντόπιοι και ξένοι.

 

mesaralive.gr  01 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ