Θεσμών και Διαφάνειας: «Μύλος» από την ατάκα Δεμίρη ότι «κανείς δεν εξαιρείται από παρακολουθήσεις»

  24 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Θεσμών και Διαφάνειας: «Μύλος» από την ατάκα Δεμίρη ότι «κανείς δεν εξαιρείται από παρακολουθήσεις»

Σε μια συνεδρίαση γεμάτη ένταση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο διορισμός του Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.

Αυτό, ωστόσο, που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση ήταν μια ατάκα του νέου διοικητή, σύμφωνα με την οποία - κατά πληροφορίες- φέρεται να υπογράμμισε ότι «apriori δεν εξαιρείται κανείς από τις παρακολουθήσεις». Η συγκεκριμένη φράση θεωρήθηκε, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ως μια έμμεση παραδοχή ότι συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αλλά και δημοσιογράφων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνο το σημείο τόσο ο Γιάννης Ραγκούσης όσο και ο Χάρης Καστανίδης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν έντονα καλώντας τον κ. Δεμίρη αλλά και τον παριστάμενο Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη να διαψεύσουν ότι οι παρακολουθήσεις δεν έχουν σταματήσει. Σε απανωτές ερωτήσεις ο κ. Δεμίρης δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση ενώ ούτε ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να πήρε τον λόγο. 

«Δεν έχει προμηθευτεί η Ελλάδα το Predator»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator, ενώ σε ό,τι αφορά το ΚΕΤΥΑΚ (η λεγόμενη μικρή ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ) δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά. Την ίδια ώρα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης φέρεται διατύπωσε το αίτημα: «θέλουμε να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι 15.000 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου», ενώπιον της Επιτροπής, με στελέχη της πλειοψηφίας -κατά τις πληροφορίες- να σπεύδουν για να εκφράσουν ενστάσεις και διαφωνίες. Μάλιστα, πρότεινε να ελεγχθούν τα τηλέφωνα όλων των βουλευτών. «Εγώ τα δίνω τα τηλεφωνά μου. Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθούνται» φέρεται να είπε.

Μετά το πέρας της επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης από ΝΔ για  τις υποκλοπές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση παίζει καθυστερήσεις με τη θεσμών κ ενώ είπαν πει την Τετάρτη σήμερα ζήτησαν να πάει αργότερα για να καταθέσει η ΝΔ τις προτάσεις της. «Επιβεβαιώθηκε αυτό που γνώριζε ο ελληνικός λαός ότι Παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και πως η σήψη που έχει επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

 

  24 August, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα