Τηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και αυγά

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4
700 γρ. πατάτες, σε κυβάκια του 1,5 εκ.
360 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
30 ml ελαιόλαδο για την τηγανιά + μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
15-30 ml χυμός λεμονιού
μπούκοβο και ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
Τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ωραία, και αφού τις στραγγίξουμε σε χαρτί κουζίνας, τις αλατίζουμε.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σχεδόν όλο το λιωμένο λίπος, αφήνοντας περίπου 1 κουτ. σούπας.
Προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σπάμε τα αυγά μέσα στα σοταρισμένα υλικά, εδώ κι εκεί.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με καπάκι και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (να σφίξει το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
Τραβάμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τις πατάτες σε πιατέλα και από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού, προσέχοντας μη σπάσουμε τους μελάτους κρόκους.
Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο
Δείτε επίσης
- Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι γίνεται με την εισαγωγή στα Τμήματα ξενόγλωσσων φιλολογιών
- Κίνδυνος για ελιές και αμπέλια που επλήγησαν απο το χαλάζι
- Πατσαβουρόπιτα: 11 συνταγές για εύκολες πίτες, γλυκές και αλμυρές
- Καιρός:Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης απο την ΕΜΥ-Πως επηρεάζεται η Κρήτη
- ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται νέα μείωση στον φόρο ακινήτων