Θλίψη στο ελληνικό θέατρο: Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου

  07 June, 2024 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Θλίψη στο ελληνικό θέατρο: Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό θέατρο καθώς απεβίωσε η σπουδαία κωμικός Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε ηλικία 91 ετών.

H αγαπημένη ηθοποιός που συνέδεσε το όνομά της με τις «χρυσές εποχές» του ελληνικού κινηματογράφου, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική αποκατάστασης.

Σε ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα η οικογένεια της τότε, έκανε λόγο για την εύθραυστη υγεία της, λόγω «των πολλαπλών θεμάτων υγείας που προκύπτουν από την προχωρημένη ηλικία της (91 ετών)».

Η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι η θεία της έχει σοβαρή λοίμωξη και είναι «ψυχολογικά πεσμένη» που έχασε τους φίλους της.« Το μεγαλύτερο σοκ για τη θεία μου ήταν η απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου (τον Οκτώβριο του 2013) που ήταν φίλες. Της στοίχισε πάρα πολύ αυτό», είπε η Άννα Στυλιανοπούλου.

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

 

  07 June, 2024 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα